Londontips?

Nu ska ni få höra. Min fina uggleväninna och jag har bokat resa till London 8-12 februari och jag blir alldeles pirrig när jag tänker på det! Tror inte jag har varit där sedan jag gick i sjunde klass eller något sådant så det ska bli superkul. Så. Har ni tips på matställen, loppisar, klubbar, boenden, utställningar, områden eller annat som inte får missas så får ni hemskt gärna berätta för mig!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Gå till Camden och Covent Garden. Mina bästa London-tips!

2012-01-16 @ 17:49:37
URL: http://benjaminochjag.blogg.se/
Postat av: Helena, Craft and Creativity

Jag älskar London! Har varit där en 7-8 gånger. Min favoritsysselsättning när jag är i London är att promenera. Gå t ex från Marble Arch mot Oxford Circus, sväng av på Regent Street och gå ner till Piccadilly Circus. Massor med shopping på vägen. :) King's Road är också en trevlig gata och där finns min favoritaffär Cath Kidston. Det är också mysigt att gå längst Themsen, från London Eye till Towern, till exempel. En indisk restaurangkedja jag kan rekommendera är Masala Zone. Finns på en massa olika ställen. Jo... och en fika på Beas at Bloomsbury (vid St Paul's Cathedral). Oslagbart! Några små tips... :) Ha en underbar resa!

2012-01-16 @ 21:05:23
URL: http://craftandcreativity.com/blog/
Postat av: Ida

Är väl ingen expert direkt, men jag tyckte att kensington high street var en jättebra shoppinggata som alternativ till oxford street (även om jag var där också). De största affärerna som ligger på oxford street finns där också, men där är betydligt lugnare! Ha en fin resa :)

2012-01-16 @ 21:25:37
URL: http://tradeskins.blogg.se/
Postat av: maria

Åh, här skulle man följa med. En annan gång ;)

2012-01-17 @ 08:11:51
Postat av: Olivia

Om du känner att ni har tid kan det vara kul att åka till en av Westfieldgalleriorna - men det blir nästan en heldagsutflykt. Det finns två stycken, Westfield White City och Westfield Stratford, varav den senare är nybyggd nu inför OS i sommar. Båda ligger ut mot varsin ände på central line (den röda) och tar mellan 20-30 minuter att ta sig till. Den i White City är snäppet mer intressant och har helt galet exklusiva toaletter.



Postman's Park nära St Paul's Cathedral är en oerhört fin park som är jättelummig när det grönskar. Här finns jättemånga fina plaketter till ära av folk som dött när de räddat andra. Fina berättelser och definitivt värt ett besök!



På Carnaby street (inte långt från Regent street) har du någorlunda undangömd shopping med alltifrån cupcake shops, second hand, individuella småbutiker till de stora märkena. Här omkring finns även en del bra lunchställen.



Alla museum är helt fantastiska i London. Snälla besök något! The National Gallery, Tate Modern, Natural History... Eller varför inte The British Museum, där jag har varit med och stått för juldekoren 2011/2012, haha.



Om du ska besöka Camden... Ignorera alla stånd och shopar som är i början av gatan. Ta dig ned till Camden Lock (strax efter vattnet) där man kan gå in i kringliga gränder som luktar överdrivet mycket rökelse (HMMM) för där inne finns fantastisk second hand plus att allt du kan hitta ute i början av Camdens stora gata kan du även hitta här lite billigare.



Spitalfields market är nog något för dig, skulle jag tro. Jättemycket second hand! Ligger ungefär vid Brick Lane där det även finns många supermysiga pubar och barer.



På Portobello Market längs Portobello road hittar du fantastiska individuella shopar och second hand-säljare. Värt att titta igenom. Går genom Notting Hill och här hittar du även många fina, färgglada hus!



Utöver detta finns många fina parker som är mysiga att gå i. Promenera gärna lite kring Russel Square. Sen finns även givetvis Covent Garden & Oxford street. Ta dig även tid att fika lite. Om du ska välja mellan de större caféen (Starbucks, Costa Coffe, Café Nero etc.) så finner jag personligen Starbucks bäst när det gäller pris och personal.

Något som kan vara värt att tänka på är att second hand shopping såhär lokalt i London kan vara väldigt dyrt. Nästan i prisklass med Beyond Retro.



Grattis, du fick en roman nu! Hoppas London behandlar dig väl!

2012-01-17 @ 12:10:47
URL: http://paranoidbunny.blogg.se/
Postat av: Isbjörns syster

Vilken trevlig blogg du har! Lilla isbjörn tipsade mig om den.



Vankas det Londonresa så kan jag bara inte låta bli att komma med tips. Instämmer med det mesta som redan skrivits men vill lägga till:



Hampstead: mysigt och lyxigt norr om Camden

Broadway Market i Hackney: väldigt hippt och 2nd handigt. Finns en jättetrevlig pub där som heter the Dove.

Camden på söndagar är ett måste, likaså Portobello Rd på lördagar.

Spitalfields market ligger vid Liverpool St station som ni kommer till när ni tar tåget in till stan. Kan alltså funka att slå ihjäl lite tid där innan ni åker hem.



Gillar ni musslor kan jag tipsa om restaurangkedjan Belgo som serverar musslor på olika sätt med pommes och majo. De har även massa olika goda frukt-öl på menyn (hallon, mango etc).

Vill ni äta nudlar/japanskt är kedjan Wagamama bra. På de flesta pubar serveras numera riktigt god och bra mat. Passa på att ta er en Magners eller Bulmers på puben (halvtorr cider, mycket uppfriskande).



Uteställen har jag ingen koll på längre men bästa tipset är att köpa nöjestidningen Time out och kolla i den vad som händer.



Slutligen: missa INTE den jättestora Primark-butiken vid Marble Arch (längst västerut på Oxford st). Var där vid 10 när de öppnar. Superstort och superbilligt!



Lycka till och hälsa ugglan!

2012-01-17 @ 13:44:48
Postat av: Beatrix

Men åh! Tack för alla tips!

2012-01-17 @ 22:54:18
URL: http://beatrixmix.blogg.se/
Postat av: Fina

Jag tycker om att promenera genom Nottinghill till Portobello market. Men Libertys! Åh Libertys. Det är ju väldans lyxigt men det skadar aldrig att gå in och titta runt..

2012-01-19 @ 15:44:27
URL: http://finafenix.blogspot.com/
Postat av: marie

Om vädret är fint och ni är sugna på en promenad, måste ni bara åka till Highgate cemetery! Det är en fantastiskt vacker kyrkogård, här är mina bilder från den: http://bapaba.blogg.se/?tmp=21191432.

2012-01-21 @ 19:18:55
URL: http://bapaba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0