Gul som en solstråle

Har inte våren kommit än så får man väl försöka hjälpa den lite på traven, tänkte jag imorse, och tog på mig det solstråligaste jag hade i garderoben.
Det blev min nya blus som jag köpte på Stadsmissionen när jag var i Stockholm sist. Till det hade jag ett flätat bälte, gamla jeansshorts och gula strumpbyxor.
Jag tror att det är första gången jag har på mig något gult någonsin. Men jag tror att jag gillar det!

På med förklädet, nu vankas det soppa!

I helgen gjorde jag potatis- och purjolökssoppa. Det är en superlätt och god rätt som jag inte kan få nog av. Jag gjorde en extra stor laddning så förutom lunch blev det även ett gäng matlådor. På med förklädet och sedan var det bara att sätta igång.
Det behövs inte så många ingredienser. Jag tog potatis, purjo, lök, vitlök, grädde, buljong, salt och peppar.
Skala och skär allt som ska skalas och skäras och skjutsa ner det i en stor gryta tillsammans med kokande vatten och buljongtärning(ar).
När potatisen blivit lagom mjuk så mixade jag soppan lite lagom. Jag gillar när det är lite bitar kvar att tugga på. Sedan hällde jag i grädden och kryddade.
Efter det fick soppan en mildare, ljusare färg och en fylligare smak. Som gräddan på moset så hällde jag även i ett par bitar av en fetaost jag hade i kylen. Det blev rackarns gott! Serverade soppan gjorde jag tillsammans med en knäckesmörgås, extra salt och ett glas vatten. Mmmm!

Like heaven

Att gå och lägga sig i nytvättade lakan efter en fin dag är ju bara like heaven. Sov gott! Förresten. Ni kan följa min blogg med bloglovin om ni vill.

Buckets, after ski-musik och tokdans

Igår var jag på partaj! Malin och Jonas hade precis kommit hem från sin tre veckor långa semester i Thailand och ville att vi andra också skulle få lite Thaifeeling. Så de blandade till en bucket med whisky, cola, red bull och massa färgglada sugrör och satte igång ett bildspel med fina foton från semestern. Vi konstaterade att det nästan borde vara straffbart att visa långa stränder, sammetslen sand, kristallklart vatten, elefantridning, pedikyr, massage och massa god mat för oss vinterbleka, nästan genomskinliga skandinaver men var såklart glada för deras skull.
Här är de fina och bruna semesterfirarna.
Och här skojar Peter ihop en historia som får Göran att höja på ögonbrynen.
Cola sörplar nöjt i sig av bucketen.
Stefan föredrog öl.
Och Micki vin som vanligt. Titta på den lilla cykeln i bakgrunden!
Joel och Peter smakade mer än gärna.
Göran fick huvudmassage med en sådan där fiffig grej.
Och Joel och jag var nöjda och glada.
Sedan blev det tokdans till tonerna av after ski-musik innan vi beställde en massa taxis och åkte ner till stan för att fortsätta natten där.

Finfrukost

En bra start på dagen är finfrukost. Idag blev det lite blandat smått och gott:

Vaniljyoughurt med banan, linfrön och honung
Smörgås med färskost, tomat och flingsalt
Ett glas saft
En stor kopp kaffe


Kaniner, prickar och rosett

Nu skuttar jag iväg på partaj! Egentligen skulle jag bara köpa lite halvtråkiga, men ack så nödvändiga, saker på stan idag som ansiktskräm, nagellackborttagningsmedel, fluortabletter och tandkräm men jag kunde inte motstå den här toppen med kaniner på H&M. Så den får följa med på partyt redan ikväll. Röda naglar, rött läppstift, rosett i håret, kjol från Gina tricot och prickiga strumpisar får ackompanjera!
Tjing tjong!

Fruktsallad

Fruktsallad är inte dumt alls. Funkar till frukost, kvällsmat eller mellanmål. Det känns som en rejäl vitaminkick och är en fröjd både för ögat och munnen. Idag tog jag apelsin, päron, granatäpple, banan och vaniljkesella.

Chop chop chop. Et voilà!

Finfint

Min lördag har börjat med en lång sovmorgon, en varm dusch, en god frukost, en fixad Beatrix i klänning från Indiska. Och nu fortsätter den. Ha en finfin lördag allihop!

Böcker överallt!

Igår var jag på Folkan för där delades Borås tidnings debutantpris på 100 000 kronor ut. Det var nästintill fullsatt och blev en himla trevlig kväll. Fem personer och deras böcker var nominerade till det fina priset. De presenterades och fick läsa upp varsin snutt ur böckerna. Det bjöds också på musik av en galet musikalisk kille som heter Daniel Norgren och samtal med Maj Sjöwall som ligger bakom Beck (inte bandet utan polisen). Mamma, en kompis till mig och jag gick dit ihop och det visade sig att vi alla tre föll för tre olika böcker. Till en massa confetti avslöjades det till slut att det var poeten Helena Österlund som kammade hem priset.

Inte nog med det så har ju bokrean börjat. Jag har inte köpt något men däremot var jag en sväng på biblioteket idag. Jag är där allt för sällan för jag gillar det egentligen väldigt mycket. Det luktar lite speciellt och är alltid så lugnt och skönt. Och varje gång blir jag påmind om alla böcker jag brukade låna inför sommarloven när jag var yngre. Det var tider det. Jag lånade med mig Kafka på stranden av Haruki Murakami. Har läst två av hans andra böcker och gillade dem så jag hoppas även på den här.
Som sagt, det känns som att det är böcker överallt just nu. Är det kanske någon som har något annat boktips att dela med sig av?

Ny kjol från Röda korset

Häromdagen gick jag förbi Röda korset. Bland annat kjolen här på bilden fick jag med mig hem och den hade jag på mig igår. Har letat ett litet tag efter en kjol i den här längden nu så när jag fick syn på den här slog jag till direkt. Den är ganska tjock men är säker på att den kommer funka lika bra i höst. Den är mörkblå och till det hade jag en svart spetstopp, rosett i håret och kilklackar på fötterna.

Beatrix fix

Det här motivet är för mig väldigt bekant. Jag har tittat på det i timmar när jag var yngre. Det är Peter Rabbit från Beatrix Potters härliga sagovärld. (Det går att klicka på bilden för att se fler bilder och även läsa en liten saga om Peter Rabbit och Benjamin Bunny.)

När jag var yngre broderade jag nämligen hemskt mycket. Ofta hade jag ett handarbete på gång och inte sällan var det korsstygn som gällde. När jag nyligen var hemma hos mina föräldrar fann jag mitt gamla broderi av just motivet här ovan. Det blev aldrig av att jag ramade in det när jag äntligen broderat färdigt det för många år sedan. Men igår tog jag tag i saken. En ram, ett strykjärn och lite styvare papper var allt som behövdes.
Efter lite snabbt fix och trix var det färdigt och tavlan fick hedersplats jämte en ljusstake på min skänk.
Det gulligaste är den söta, fundersamma, nästan lite trumpna minen som Peter Rabbit har tycker jag.

Det är så skönt att färdigställa gamla projekt. Som att bocka av något i att-göra-listan. Check. Då känner jag mig nöjd.

Macaroonsen har kommit till stan

Ikväll har jag varit och fikat. Det blev kvällsmat på Orion för deras sallader går inte av för hackor. Mmm. Och till min förtjusning såg jag att de fått in macaroons! Given efterrätt! Det blev en med hallonsmak, en pistage och en choklad.
Den med hallon la jag beslag på.
Den här grabben tog den med choklad.
Och så delade vi på den med pistage. Jag tycker allt att macaroonsen ser festligare ut än vad de smakar men de är i alla fall ett kul inslag! Så varmt välkomna ska de äntligen vara till stan.

Firade bulle med bulle

Åh idag känner jag mig glad! Inget speciellt har hänt men det har varit en bra dag. Tisdagar brukar annars vara min värsta av de bästa dagarna i veckan men just idag har jag varit pigg och tillfreds.
På jobbet firade vi med en bulle för en bulle. Min jobbarkompis avslöjade att hon ska bli mamma igen i augusti och vad passade då inte bättre än fika med kanelbulle.
Jag hade på mig blommig klänning från Forever 21 och en svart topp under. Än är det som bekant inte vidare varmt. På huvudet satte jag en hatt från Monki.
Nu ska jag njuta vidare av den fina känslan inombords! Tjing!

Helgens inköp

Nu ska jag visa vad som inhandlades i helgen. Temat måste definitivt varit färg.
På Monki hittade jag den här karamelliga kjolen och två hårspännen, allt för 70 kronor. Kjolen behöver nog strykas innan användning men jag tänker att den blir väldigt fin till benvita strumpisar.
Från H&M home gick jag till slut bara ut med ett paket servetter. Vill jag ha lakanen eller tvättpåsen som jag funderade över går de ju alltid att köpa på nätet.
Tre par rosettörhängen köpte jag på Gina tricot. De var på rea och kostade bara 19 små kronor.
På Stadsmissionen fann jag den här blommiga blusen. Jag tror knappt aldrig att jag haft något gult så det var på tiden tänkte jag.
Och till sist en väldigt rosa blus som jag hittade på Myrorna. Jag blir glad bara jag slänger ett öga åt blusens håll.
Så jag är ganska nöjd skulle man kunna säga!

Och så blev det lördag...

Nu kommer fortsättningen på min helg i Stockholm. Ugglan och jag sov nästan så länge vi kunde i lördags och åt sedan en lång frukost i skarpnäck. När vi hade fixat och trixat färdigt begav vi oss till söder för att gå och kolla second handutbudet. Det blev en lyckad runda och vi fick med oss både det ena och det andra hem. Ni ska få se mina inköp en annan dag. Att fynda tar på krafterna så vi fick stanna till och fika på louie louie på bondegatan. Här sitter jag och gottar mig.
Ugglan hade en himla fin blus på sig.
Det var så skönt att bara strosa omkring och titta på folk och saker. Var man till exempel sugen på att köpa fjädrar till påskriset redan nu så gick det utmärkt.
Lite senare mötte jag upp den här donnan för lunch på saturnus.
Hon åt omelett och jag en (oljig) toast. Det var inte det allra godaste jag ätit och så mycket folk att jag knappt hörde vad jag själv sa men mätta blev vi.
Och så blev det kväll och vi blev ett helt Boråsgäng som träffades i vasastan för dryck, snacks och umgänge.
Här har vi vår dj för kvällen.
Och här är jag.
Av alla saker man kan halka på vid den här tiden på året hade den här raringen sladdat till på en smörklick inomhus häromdagen så hon hade lite nackspärr men inte syns det på bilden inte.
På spisen fixades det till grejer.
Nämligen popcorn!
Lite senare ville några av oss gärna gå ut och dansa så det gjorde vi! Kosan styrdes mot spy bar där vi fortsatte trevligheterna. När jag slog upp ögonen på söndagsmorgonen var det klarblå himmel och sol så vi bestämde oss för att promenera till hagaparken och äta brunch. Här är gänget.
Vädret hade lockat ut fler och på isen åktes det skridskor, skidor och promenerades. Det åts varmkorv och dracks varm choklad lite här och var.
Här är jag och två av mina fina vänner. Solen nästan bländade oss och det var så himla härligt. Det är man minsann inte bortskämd med såhär års.
Sedan fick vi njuta av en god buffé och hade samtidigt utsikt över vattnet (eller rättare sagt isen). Det bästa var ändå dessertbordet. Det fanns chokladmousse, pannacotta, morotskaka, våfflor, äppelpaj med vaniljsås, kladdkaka och diverse frukt. Jag höll på att smälla av. Fy farao vad gott.
Och snipp snapp snut så var den fina helgen slut och jag satte mig på bussen tillbaks till kära Borås. Ganska omgående måste jag boka in en ny helg.

Trevligheter i Stockholm

Nu börjar helgen gå mot sitt slut och jag har precis kommit hem till min lya igen. Men vilken bra helg! När jag kom fram i torsdags hoppade jag på en buss till vasastan för att installera mig hos en väninna. Jag var ganska hungrig för jag hade inte ätit sedan lunch, om man bortser från två hekto karameller, så vi åt kvällsmat och satt och tjattrade en bra stund in på nattkvisten. Det blev knäckebröd, ost, keso, marmelad och äpple. Och så en kopp te.

På fredagen hade jag lite jobb att göra men hann även gå en sväng på stan. Stockholm är allt bra fint och de största flingorna trillade ner från skyn.
Jag tog en snabb sväng på söder och gick bland annat in på fröken söt. Det var en liten trevlig butik. De hade massa prickiga klänningar och ett helt gäng med uggleörhängen.
Sedan styrde jag kosan mot sergels torg och hamnade på gina tricot. De hade hängt upp lite olika nyinkomna kombos. Fint tyckte jag. Lurar på att köpa sådana där hängsleshorts men det blev inga den här helgen i alla fall.
Gick även en sväng in på H&M home. De har ett ganska kul koncept. De skyltar med visningsexemplar och så får man ta en liten bricka med det man vill ha som man sedan lämnar till kassörskan som hämtar varan på lagret. Jag stod och valde mellan en liten rosa tvättpåse som skulle passa fint i mitt badrum och två olika påslakan, ett med körsbär som syns lite i bakgrunden och så ett blommigt men det slutade med att jag bara köpte ett paket servetter.
När kvällen närmade sig handlade vi diverse godsaker att ha till middag. På systembolaget på hötorget var det galet. Där får man ta en nummerlapp och vänta på att bli betjänad. När vi kom betjänades nummer 840-någonting och vi fick nummer 931. 90 nummer senare! Som tur var gick det ändå ganska fort och vi passade på att gå runt och kolla på alla andra läckerheter under tiden.
Vi köpte fänkål som såg ut som ett riktigt hjärta.
Och ost.
Väl tillbaks i vasastan skålade vi för att vi fick träffa varandra igen och för att vi skulle ha en härlig kväll ihop. Sen började vi koka ihop all mat. Till förrätt blev det en gräddig champinjonsoppa.
Och sedan färsk röding som hade stekts lite snabbt och sedan skjutsats in i ugnen en stund. Till det hade vi risotto med lök och fänkål och så sparris.
Till efterrätt åt vi ett gäng olika ostar och lite choklad. Den lille pastorn var populär och den som hette ungefär versin eller något sådant tyckte jag var väldans god.
Sen var vi mätta må ni tro! Ugglan och jag praktiskt taget rullade iväg till skarpnäck för att sova gott inför lördagens trevligheter som ni får se mer av (kanske) imorgon.

Som en totalt värdelös sammetsask

Den här flaska hittade jag förra helgen när jag var iväg på loppis. Emils pappa skulle säkert tycka att den är ungefär som en totalt värdelös sammetsask men jag älskar sådana här mönstrade flaskor med glaskork och kniper dem så fort jag får syn på dem. Till exempel kan de fyllas med saft, lemonad eller min hemgjorda slånbärslikör. Det sistnämnda får det bli, det är ju hur nödvändigt som helst! De små dockorna är en present från Moskva.

Mot Stockholm

Hejdå Pinocchio och Borås!

Helgen ska spenderas i Stockholm och nu är jag äntligen på väg. Skulle egentligen varit framme vid kvart i nio ikväll men bussen var åtminstone en timme försenad innan den ens hade hunnit till Borås så det lär dra ut på tiden. Men vad gör väl det om jag kommer fram sent eller lite senare. Nu när jag väl sitter på bussen har jag ju det riktigt bra. Stora sköna säten, internet, en godispåse och ingen som sitter och snarkar bredvid.

Jag har redan kommit på att jag har glömt min scarf. (Inte en av de större katastroferna i och för sig.) Det här med att packa är lite svårt tycker jag, just att bestämma vad man ska ta på sig flera dagar i förväg. Jag brukar försöka lägga ihop lite olika kit så jag har något som passar med något annat och inte behöver bära med mig för mycket men det är också desto jobbigare. Jag for fram som ett yrväder igår mellan klädstången i sovrummet, min garderob och min tvätt som hängde på tork i badrummet för att försöka bestämma vad jag till slut skulle ta med mig...

Nu är jag i alla fall på väg och en kul, kul, kul helg väntar!!!

(Och likt förbaskat har jag väl packat för mycket grejer.)

En påminnelse om Island

Den här myspysiga koftan hade jag på mig igår. Hittade den en gång på en utförsäljning och sedan dess har den blivit flitigt använd lite ruggiga och rusna dagar. Varje gång jag har den tänker jag på Island. För ett och ett halvt år sedan var jag och en väninna där och just den här koftan var min favorit när vi strosade runt bland gejsrar, islandshästar, second handbutiker, vattenfall, mysiga caféer och fina islänningar. En kofta med angenäma minnen helt enkelt.

Nathalia Edenmont på Borås konstmuseum

Igår var jag på konstmuséet här i stan. Jag har ju tidigare tipsat om tisdagar på kulturhuset och igår var konstnären Nathalia Edenmont inbjuden till ett samtal med Hasse Persson som är boss över Borås konstmuseum. Det var väldigt intressant att få höra om Nathalias uppväxt i forna Sovjet, hur hon förlorade sin mamma, hur hon sökte in på konstutbildningar i Sverige, arbetet och inspirationen bakom bilderna och några framtida idéer. Utställningen består av ett 70-tal av Nathalias fantastiska, färgstarka, vackra men också lite läskiga och ibland provokativa foton och pågår fram till den 3 april. Jag kan definitivt rekommendera ett besök!

Här finns lite mer att läsa om konstnären och utställningen och det är också där jag lånat bilderna nedan som ingår i utställningen. Den stora svarta klänningen på den lilla bilden har förresten Marina Kereklidou skapat.


Pippi på djur

Igår hade jag en fågel på toppen och idag en häst, jag har tydligen snöat in mig på djur ett litet slag. Till toppen hade jag en favoritkjol i fejkskinn. Allt är från Gina tricot men gammalt. Imorgon ska jag äntligen få toppa mitt hår lite granna. Det var på tok för länge sedan och jag längtar efter friska hårtoppar nu må ni tro. På återseende!

Fint kom-ihåg

Igår fick jag en present av min nya jobbarkompis! Den var inslagen till och med. Hon hade tänkt på mig när hon fick syn på de här fina memo notesen, sa hon. Hur tusan kunde hon veta att jag behövde just kom-ihåg-lappar? Jag tror inte att jag visat upp min ibland glömska sida än i alla fall.
Den lilla kartan passar väldigt bra i köket och kommer garanterat komma till stor användning. Jag kommer längta efter att få göra små noteringar på de söta lapparna.
Vilken rar jobbarkompis jag har fått!

Kafferep

Idag fyller min käre far år så därför bjöd jag hem honom och mamma på fika. Det blev kaffe, wienerbröd och små rutor med sockerkaksbotten, vaniljkräm och blåbär. Jag tror minsann att pappa gillar wienerbröd nästan lika mycket som han gillar bananbakelser för det slank ner illa kvickt.
Äntligen fick jag dessutom inviga min nya (fast gamla) servis som jag köpte för ett par veckor sedan. Jag föreställer mig att en gammal, liten dam med vitt, permanentat hår iklädd blus och stilig kjol har tagit hand om servisen innan mig. Hon har bara plockat fram den vid speciella tillfällen (som jag?) och därför är den fortfarande i så himla fint skick. Fina tanke.

Måndagsmix

Imorse fick jag fram två färgglada plagg ur garderoben och mixade ihop. Den gröna toppen med pippin är från Zara och den blommiga kjolen har jag hittat på en utförsäljning en gång i tiden. Speciellt en måndag kan behöva lite extra färg ibland. Eller i alla fall mina måndagar!

Lufta pälsen

I helgen har det varit så härligt väder här i Borran! Snö, temperatur lite under nollstrecket och strålande sol. Visst längtar jag efter våren men sådana här dagar är inte dumma alls. Jag blir nästan glad bara av att titta ut genom fönstret men såklart passade jag på att gå ut och lufta pälsen en sväng.

I övrigt har helgen varit lugn och skön. Jag har hängt med familjen mest hela tiden, blivit ompysslad, ätit god mat och haft trevligt och nu känner jag mig utvilad och laddad inför en ny vecka. Nästa helg blir kanske inte fullt lika lugn. Då bär det av till mina fina vänner i Stockholm!
Hoppas att ni också haft en bra helg!

Söndagsmiddag

Idag bjöd mina päron på söndagsmiddag. Det blev fisksoppa med lök, purjo, morötter, tomatpuré, buljong, en skvätt vin och en skvätt grädde. Och så en god fisk såklart. Gottigott var det!

Titta älgarna!

Alldeles nyss åkte jag bil. Plötsligt blev det en ganska lång bilkö och jag undrade just vad det var för sölkorv som körde först, tills jag fick syn på två älgar! De hade nog hamnat på villovägar för de befann sig precis i närheten av ett villaområde. Inte verkade de bry sig om det i och för sig för de gick där i godan ro och gassade i solen och åt kvistar och annat smått och gott. Det är inte varje dag en stadsråtta som jag får syn på älgar på så nära håll så jag blev helt till mig! Titta så fina!
Hejdå älgarna. Traska ut i skogen igen. Men akta er för sådana med gröna kläder och en picka i handen...

Sprickfärdig

Kära nån. Nu är jag så mätt så jag håller på att spricka. Jag bjöd hem mig själv till mina föräldrar i afton och där vankades hemmagjord pizza. Pappa, som fick agera pizzabagare, fick göra två varianter. En del var med köttfärs till dem och en del med quornfärs till mig, annars ingen skillnad.
Det var även tomatsås, purjolök, paprika, champinjoner, oliver och ost på den. Smarrigt var ordet.
Innan middagen hade jag redan spänkat in mig på en espresso och en wienersemla till efterrätt men det visade sig bli stört omöjligt. Jag får helt enkelt inte ner en bit till ikväll. Men desto godare lär semlan bli till kaffet imorgon bitti istället!

Hurra!

Igår var det torsdag och pingis! Igen! Veckorna går i rasande fart tycker jag. Det känns som att jag spelar pingis var och varannan dag fast det gör jag ju inte. Bara varje torsdag. Hihi.
Först var vi ett par stycken som gick på restaurang och åt tapas. Och så skålade vi med bubbel för en tjej hade fått nytt jobb och ska flytta till Stockholm. Hurra för henne! Sedan var det pingis för hela slanten.
Jag hade på mig min prickiga blus från Gina tricot, en svart volangkjol och en liten älva i en kedja runt halsen. Det funkade utmärkt att spela pingis i kan jag rapportera!

Ett ganska nytt nagellack

Det här är mitt ganska nya nagellack.
Jag köpte det förra fredagen när Christine och jag gick på vår sista lunch tillsammans på jobbet innan hon pös iväg till Trinidad och segelbåten. Vi köpte varsitt så nu när jag har det på mig så blir jag påmind om henne. Fin grej va?

Depend är så bra också. Flaskan är liten så att man faktiskt hinner göra slut det innan det torkar, det håller riktigt bra och kostar bara 25 pix.

Bardotrutigt

Igår knöt jag en bardotrutig skjorta i en knut vid magen och tog på mig en jeanskjol till det, satte håret i en snedtoffs, små rosettörhängen i öronen och vips var jag onsdagsklädd för ungefär en hundralapp!
Rosa, lila, mintgrönt och vitt var pastelligt fint ihop, tyckte jag.

Jag vill baka och smaka

På två tavellister i köket har jag lite bra saker som kan komma till användning i köket. Te, salt- och pepparkar, olivolja, vinäger och två kokböcker. Italienskt är gott men muffins är lite mer bildsköna.
Den här boken fick jag av mamma i julklapp. Vi tar en titt.
Hur sugen blir man inte? Både på att baka och att smaka.

Likt en liten kossa

Idag har jag smugit runt i en svart chiffongklänning. Attans att det syns så dåligt på bilden men nedtill på klänningen är det ett tiotal breda veck som piffar upp lite granna. Även nedtill på ärmarna är ett par veck. Riktigt fint om jag får säga själv.
Fast smugit och smugit. Det var en stor överdrift. Mitt stora, blaffiga halsband har nämligen skramlat värre än själva bjällran som brukar sitta runt halsen på kossor.

Fint i inkorgen

Jag tog en titt i min inkorg på telefonen. Där fanns en massa fina sms från nära och kära, sådana som får mig att dra lite extra på munnen och bli alldeles varm inombords. Kolla här:

Jag snackade med J, vi ska ta en öl ikväll. Vill du följa med blir vi väldigt GLADA!!!

Säger bara en sak, brillorna och håret i metro är för din skull vännen. Ha värsta bästa fredagen nu darling! Tjing tjong!

Halloj! Ska du oxå sitta hemma och klistra in bokmärken som J ikväll? Anlände till Borås för någon timme sedan och är redan rastlös...

Äh sedan Polman dog går det inte att lita på några väderleksrapporter! Pissregnspessimism är vad det är... Vi kommer få det bra. Puss och söta drömmar och andra kakor till dig.

Hittade en cheeseburgare i fickan nu på morgonen...

Jag gillar det här no more vassen temat! Blåbärspaj måste vara bland det närmaste himmelriket man kan komma. Nu - god natt lilla skatt!

Tjena! Hur går det med datakatastrofen? Jag har tvättat håret och sminkat mig idag för att fira min friska kropp! Nu lyssnar jag på galen flöjtmusik och jazzar omkring.

Alltså jag behöver ingen hjälp med slappandet, har inte rört mig ur fläcken sen du gick. Fy alltså, och nu är det solens mat på tv minsann.

Tack, då testar jag det! Du är en klippa, teknikens under skulle man kunna kalla dig.

Låter trevligt. Vit helg inställd (vilken tur!).

Jag saknar dig och våra partykvällar med klänningar för fylliga kvinnor!

Hej hej från bagaget!

Haha du är en skojig prick med stort sinne för hård mjukglass.


Halv åtta och en godisskål

Nu är klockan slagen. Halv åtta hos mig har börjat och jag har sjunkit ner i soffan med en godisskål. Bara massa choklad. Mums.

Gör det ni också!

En prickig pärm

I den här hörnan i mitt kök står lite blandat smått och gott: en våg, en kakburk, en grytlapp och en prickig pärm. Den sistnämnda är min receptbok.
När jag ser något som jag tycker verkar gott i en tidning brukar jag klippa ur receptet och lägga i en plastmapp. Då och då klistrar jag in recepten i min pärm som undan för undan fylls med fler och fler godsaker.
Till exempel kan man hitta recept på rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot. På toppen strös ett par kryddrostade hasselnötter och till det äts en god avokadomacka.
Man kan också hitta ingredienserna för en krämig risotto med saffran och svamp eller smarriga cannelloni med spenat, svamp och ricotta.
Blir jag sugen på libanesiskt, thai eller indiskt finns ett par recept för det också.
Jag har försökt gruppera recepten så att till exempel alla fiskrätter är samlade för sig.
Och alla kycklingrätter för sig. (Kycklingen kan ju även bytas ut mot quornbitar eller quornfiléer beroende på vad man vill ha.) Det är bra att kunna öppna pärmen så att man kan placera om bladen om man skulle vilja.
Det bästa kan vara godsakerna. Vad sägs om pannkakstårta med nougat och jordgubbar? Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm? Eller kanske tiramisu med hallon och citron?
En riktigt gräddig marängtårta med blåbär blir gott till sommaren.
Så när inspirationen tryter någon dag är det bara att ta en titt i prickiga pärmen och förhoppningsvis hittar man något som faller en i smaken just då!

Fredagkvällens

Efter att ha torkat tårarna, satt på nytt smink, rosett i håret, färggrann klänning, prickiga strumpisar och peppmusik i högtalarna var jag åter redo för en kväll på stan igår. Jag mötte upp två finisar, John och Finn. Det var härligt och jag fick skratta så jag nästan vek mig dubbelt. Precis vad jag behövde!

Svarta sopsäckar och äckliga skinkmackor

Jag har knappt aldrig tänkt på så många svarta sopsäckar eller äckliga skinkmackor som igår. Allt för att hålla inne med tårarna. Igår var nämligen sista dagen för min bästa Christine på jobbet. Vi började samma dag för lite drygt två år sedan och började så smått bonda med varandra. Sedan dess har vi varit parhästar, ler- och långhalm, helan och halvan. Whatever. Den ena har knappt synts till utan den andra. Men för exakt tre månader och en dag sedan sa hon upp sig för nya äventyr. Så visst har jag varit förberedd men när dagen väl var kommen så var svarta sopsäckar och äckliga skinkmackor det bästa jag kunde tänka på. Det gick fram till hejdå-kramen. Då gick det inte längre. Hjärtat bultade och tårarna sipprade fram och ville aldrig sluta falla.

Nu ska hon ut och åka över halva jordklotet i en liten segelbåt och jag önskar henne all lycka. Men jag kommer sakna henne så in i bomben! Bästa Christine.

Min bästa bollsport

Nu bjuder jag på ett par bilder från min bästa bollsport, pingis!
På det här stället huserar jag nästan varje torsdag med goda vänner, ett pingisracket. Och en öl.
Ping...
Pong...
Göran svingade till och med sitt racket så att det började glöda.
Vilket engagemang! Vilken sport.

Klädd för pingis

Igår var det pingisafton i vanlig ordning. Då gäller det att tänka lite på vad man tar på sig. Flott ska det vara. Vi håller ju faktiskt till på en pub. Men det gäller också att kunna sträcka och böja lite på sig så att man inte missar några bollar bara på grund av det. Kjol och trikåtop fungerade ypperligt!

Om att (inte) slänga

Idag hade jag både mjölk och ägg i kylskåpet som var någon dag för gamla. Att slänga är inte riktigt min favorit, framförallt inte mat som kommer från små djur. Det känns liksom lite dumt att några extra kossor mjölkats i onödan och att några extra hönor puttat ut ägg helt förgäves. Så vad kan man hitta på med ägg och mjölk?
Jag bestämde mig för paj. När jag ändå var igång och gjorde en kunde jag lika gärna göra två. Efter cirkus 40 minuter vardera inne i ugnen var de färdiga.
Det blev en med broccoli, morötter och fetaost och en med lax, broccoli och ädelost, båda två med äggstanning då såklart.
Matlådor går ju alltid åt och jag behövde varken hälla ut mjölken i vasken eller äggen i soptunnan. Gött kött.

Rosett och prickiga strumpisar

En lite halvtråkig (men varm) tröja har jag piffat upp med en paljettrosett och prickiga strumpisar idag. Ingen gåshud på jobbet idag inte.

Tisdagar på Kulturhuset

Ikväll skulle jag inte varit hemma. Jag skulle ha varit på Kulturhuset här i Borås med min mamma. Tyvärr började jag vid lunch idag bli hängig och kände mig så frusen att jag fick sitta med jackan på mig inomhus. En alvedon senare kände jag mig i och för sig lite piggare men kände att det ändå var bäst att stanna hemma ikväll för att vila upp och krya på mig.

Tyvärr. Jag hade nämligen sett fram emot att lyssna på journalisten Jesper Huors resor till Afghanistan och höra hans resonemang kring vad som rör sig i huvudet på en taliban, hur kvinnorna har det och varför allt går åt helvete (som det stod i presentationen). Men det kommer fler tisdagar.

Bor du här i närheten så kolla in vårens program.

Färgglatt!

Idag var det grått och trist ute. Huu. Därför tog jag på mig den här färgglada kombinationen. Koftan är från Monki.
Senapsgult, lila och rött är väldigt fint ihop tycker jag.

Värsta fynden

Jag gillar att fynda. Om det har att göra med att jag kommer från knallestaden nr 1 eller något annat vet jag inte. Men det spelar inte heller så stor roll. Jag spenderar gärna timmar på loppisar och utförsäljningar för att rota runt bland kläder, möbler och alla små saker.

På sistone har jag även observerat att min fyndlusta kommer fram när jag minst anar det, till exempel i mataffären. När jag strosade runt bland grönsakerna såg jag plötsligt en skylt. Tre avokado för 12 kronor! Det är ju taget tänkte jag.
En annan gång sprang jag på krossade tomater från något suspekt märke. Äh fyra spänn stycket liksom. Bäst att jag tar två när jag ändå är och handlar.
Men mitt bästa klipp i mataffären måste nog ändå vara nedan. Tre paket med toapapper för 49 kronor. Ordinariepris är ju 25,90 stycket för sjutton. Snacka om fynd!
Snacka också om att jag nu har toapapper för en kortare evighet framöver. Och snacka om ändå lite skämmigt att slänga upp allt toapapper på bandet i kassan, tillsammans med ett paket tuggummi ungefär...

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0