Att göra absolut ingenting

Idag var hela min kväll helt obokad så när jag kom hem tog jag ett långt bad.
Sedan hittade jag till min förtjusning kakor i frysen som Ugglan bakade när hon bodde här i höstas om ni minns. Jag knaprade på ett par stycken. 
Och skrotade runt i lyan och vattnade min orkidé till exempel.
Sedan slängde jag upp tassarna i soffan och där fick de stanna. Tänk vad olika det kan vara. Jag hade lika gärna kunnat bli uttråkad och rastlös och klättra på väggarna av att göra absolut ingenting men just nu var nog det här precis mitt i prick vad jag behövde.

Den som söker finner. Kanske.

Det har varit ett hiskeligt letande för min del de senaste dagarna. Ikväll börjar nämligen äntligen min sykurs som jag fick i julklapp.
Jag har tänkt att sy en kappa och har haft en ganska klar bild framför mig i huvudet på hur jag skulle vilja att den ska se ut.
Det knixiga har bara varit att hitta ett mönster som någorlunda liknar det jag sett framför mig... Men nu tror jag att jag är modellen på spåret och förhoppningsvis har jag en fin vår-/sommarkappa att strosa gata upp och gata ner i om en sisådär tio veckor.

Upp och ner

Vet ni att den 23 december förra året gick visst solen upp klockan 08.51 och gick ner igen redan vid 15.22 här i lilla Borran.
Idag gick den upp 07.09 och går ner 17.33. Det är alltså ljust i nästan fyra timmar mer idag jämfört med då! Hur himla underbart är inte det? Och det blir bara bättre och bättre och bättre nu framöver. Det känns lite skönt att tänka på tycker jag.

Pälsluftarlördag

Har haft galet mycket att göra nu i veckan så därför blev det huxflux knäpptyst här på Beatrix Mix men nu är jag nog på banan igen. Dessutom är det ju lördag och alldeles jättefint väder ute. Dags att gå ut och lufta pälsen! Tjing.

Trevligheter en lördagkväll

I lördags kväll åkte jag alltså till Göteborg. Till Majorna närmare bestämt. Var bjuden hem till Jenny och Fredrik på lite trevligheter.
Här är värden.
Och här är värdinnan.
Och trevligt var det minsann.
Det fanns massa ost och tapenade och marmelad och sådana saker.
Och chokladbollar. Det gick liksom aldrig riktigt att sluta mumsa på alla godsaker.
Titta så fina hundtavlor Jenny och Fredrik hade förresten!
Här är Joakim och Marie.
Och Maria.
Så småningom skuttade vi upp ur sofforna och fåtöljerna och så blev det dans.
Och ännu mer dans tills vi bestämde oss för att gå vidare ut på staden.
Vi hamnade på yaki-da och hittade en yngre version av kvällens värd på en av väggarna i kaffebaren, där det för övrigt luktade alldeles ljuvligt, och så fortsatte trevligheterna till långt fram på småtimmarna.

Whatever makes her happy
on a Saturday night


Igår var jag ute och svängde på svansen i Göteborg i min nya klänning som jag köpte på Primark i London. Himla lyckad kväll må jag säga, ni ska få se.

En dag vid spisen utan mat

För att inte ha kokat eller stekt ens en liten munsbit mat har jag spenderat väldigt mycket tid vid spisen idag. Det började med att jag ville rensa upp bland alla mina papper som låg och drällde i en hög vid vågen och kakburkarna och av någon anledning kikade jag upp under fläkten.

Mon dieu! En riktigt läskig syn mötte mig så på studs satte jag igång att ta loss fläktdelarna och diska och gnugga och skrubba och när jag ändå var igång tog jag resten av spisen också. Nu är den så skinande ren att jag knappt törs använda och lorta ner den igen. Får se hur jag löser det här med middagen idag...

Frukosten

Idag blev det smörgås med keso och groddar och youghurt med banan, kanel och honung till frukost. Och kaffe som vanligt. Gottgottgott.


Det här är min absoluta favoritlåt för tillfället. Hörde den för första gången nu i London och vet inte riktigt hur många gånger jag lyssnat på den sedan dess... Jag fullständigt kapitulerar. Älskar den! Har ni hört? Annars lyssna för sjutton så att ni garanterat inte missar något som ni kanske tycker är lika fantastiskt som jag tycker. Puss och glad fredag!

Dagar och nätter i London

Här kommer andra och sista delen från Londontrippen. Tänkte visa lite mer vad vi hade för oss egentligen.
Det blev en hel del promenixande och en hel del genvägar och senvägar förbi en hamn till exempel.
Vi traskade över Tower Bridge.
Och hamnade på en utomhusmarknad.
Jag ville smaka på ungefär allt.
Festliga turkish delight till exempel.
Vi gick på Tate Modern.
Fast innan vi högg in på alla konstnärligheter laddade vi upp oss med varsin cappuccino på sjunde våningen med tjusig utsikt över Themsen och andra saker i London.
Inne på muséet sprang vi på en massa rödaprickiga bollar som hängde i luften. Wii!
Och så tittade vi på fotografier och andra verk.
Vi var även en sväng i Camden.
Kan bara tänka mig hur det är här om våren och sommaren...
Höjdpunkten i den stadsdelen var i alla fall den här helt galna affären som låg inne i stallarna med hög ravemusik, dansare, neonkläder och personal med långt rosa hår. Missa för guds skull inte den om ni är i Camden!
Vad gjorde vi mer? Jo, vi traskade runt bland flotta byggnader i South Kensington.
Till slut hamnade vi på Harrods.
Och spanade in deras mat- och godsaksavdelningar.
Min kusse hade lagt in en beställning på pepparmintste så det passade jag på att köpa till henne.
Och till sist tog vi en fika på Ladurée.
Det blev en kanna te och en liten macaron med mjölkchokladsmak.
Om kvällarna då?
Bland annat strosade vi runt bland de färgglada husen på Portobello Road i Notting Hill.
Kikade runt.
Har aldrig någonsin sett så många gamla symaskiner som i den här affären. De var överallt i skyltfönstren och längs väggarna där inne.
Vi gick på pubar och barer och klubbar.
Mestadels höll vi till i Shoreditch där vi bodde. Ett ställe som heter The owl and the pussycat och och ett annat som heter Dragon var allra trevligast tyckte jag.
Och tidigt på söndagmorgonen begav vi oss till flygplatsen efter en hel natt av festligheter och jag tror till och med att jag somnade innan planet ens hade startat och vips var man hemma igen. Men London alltså, vilken himla trevlig stad det är!

Forever 21

Igår inveg jag en av klänningarna jag köpte i London. Den här lilla ljuva saken sprang jag nämligen på inne på Forever 21 och eftersom jag inte riktigt kunde hålla tassarna ifrån den var den en av sakerna som fick följa med hem till lilla Borås i min resväska.

Husrum och godsaker i London

Jag har så många bilder från London att det blir nog för mycket att visa allt på en och samma gång så jag tänkte att vi kan börja titta på husrummet och godsakerna.
Och sällskapet. Här är hon, min fina resekompanjon.
Efter en massa letande och beslutsvånda bestämde vi oss för att hyra en lägenhet i Shoredtich i östra London vilket visade sig vara helt superbt för oss. Det fanns två sovrum, ett vardagsrum, ett kök och ett stort badrum.
Perfekt för två, fyra eller kanske till och med sex personer och definitivt ett ställe jag kan rekommendera om ni ska åka dit. Extra fiffigt för vår del var att det visade sig att vår gamla gymnasiekompis Anna bodde bara runt hörnet och att vi kunde hänga ihop varenda kväll på barer och klubbar i närheten.
Eftersom vi hade ett helt kök att husera i fixade vi egen frukost varje morgon. Jag hade med mig min hemgjorda müsli som vi åt med en hemskt god kokosyoughurt och toast med brie och paprika.
En dag blev det indiskt till lunch. Det bästa var naanbrödet med vitlök på.
Och såklart åt vi fish and chips. Det satt som en smäck.
En dag blev det sushi.
Och en kväll kokade vi färsk fylld pasta med tomatsås och getost i vårat kök.
Vi bodde bara ett stenkast från en gata som heter Brick lane.
Där i krokarna fanns det en massa roliga second handaffärer och även lite andra små butiker som den här på bilden som hette Joy som hade en massa förtjusande saker.
Och så blev vi förälskade i Primark, Forever 21 och alldeles underbara Top shop på Oxford street. Vet inte hur många timmar vi spenderade i de där butikerna totalt. Det fanns SÅ mycket fina saker att vi blev alldeles tossiga. Fast lite ångest fick vi också för vi visste ju att vi inte kunde få med oss hur mycket som helst hem med Ryan air. Ett par saker blev det i alla fall. Ni ska få se. Och så ska jag visa vad vi mer hade för oss om dagarna och nätterna. Fortsättning följer...

Hemma!

Nu är jag tillbaks igen! Tycks glömma bort det mellan varven men så härligt det är att komma iväg ett par dagar ibland. Vet inte hur många gånger Johanna och jag konstaterade att vi hade det så himla bra där i London (om än lite kallt) och det måste ju vara ett gott betyg, eller hur? Vi bodde bra, har hittat på skojiga saker, shoppat, promenerat, fikat och bara haft det allmänt trivsamt. Tipptopp. Fast nu orkar jag knappt vara vaken en minut till... Imorgon däremot, då ska jag berätta mer och visa fler foton. Sov så gott hörrni.

London calling

Packar ner det allra sista i resväskan till tonerna av The Clash. Jag är alldeles pirrig för nu pyser jag iväg till London ett par dagar för att roa mig i massor! Men vi hörs igen på söndag. Ta hand om er. Tjing!

Födelsedagskalas med cupcakes och quiz

Minns ni det här inbjudningskortet jag fick för ett par veckor sedan? I lördags kväll var det dags att få fira Leena som fyller 30 (faktiskt exakt just idag).
Det roliga med inbjudningskort som kommer med posten är att man inte har en aning om hur många som ska komma och vilka och sådana saker. Spännande! Familj, släkt, jobbarkompisar och vänner slöt upp på kalaset och Leena och co hade dukat upp med långbord och lagat mat i massor.
Maria och jag fick äran att sitta med värdinnan och hennes kille Henrik.
Här är Maria.
Till kaffet blev det fyra olika sorters cupcakes. Ni må tro att det var smarrigt!
Man fick välja på mintcrisp, hallon, dumle/marshmallows eller kaffe latte. Och kunde man inte välja så fick man såklart ta en av varje.
Sedan var det dags för ett quiz med musik- och Leenafrågor.
Det vinnande teamet, Bob Mikael, fick varsin kram av födelsedagstjejen.
Och sedan öppnade Leena alla paket. Av Maria och mig fick hon en tur bland stock och sten på islandshäst lite längre fram i vår.
Sedan blev det en massa snicksnackande i den här hörnan.
Här är jag.
Och när klockan blivit mycket var vi några som trotsade kylan och gick vidare ut i natten förbi Textilhögskolan där flitens lampa fortfarande lyste och så småningom blev det både hattprovning och munspelande. En riktigt skojig kväll. Tack Leena och grattis igen!

Pannkaksfrukost

Insåg till min förtjusning att jag hade både mjölk och ägg hemma i kylskåpet och att jag kunde göra pannkakor till frukost! Vilken lördagsmorgonslycka.

En känga från Boråspatrioten

Jag brukar nästan alltid hålla den här staden om ryggen men det finns en stor brist och det är biografen. Jag kan inte ens komma ihåg senaste gången jag var på bio här. Det var så länge sedan att jag hunnit samla på mig hela fyra biobiljetter som bara väntar på att få användas (om de inte redan hunnit gå ut?). Jag har varit ganska ivrig inför diverse olika filmsläpp och tänkt se filmer som Blue Valentine, Midnight in Paris, One day, Drive och nu senast My week with Marilyn. Men icke. Undrar just om de visade Black Swan eller The King's speach heller för den delen. Till barnfamiljernas stora förtjusning visas istället en strid ström av filmer för de små och vill man se Alvin och gänget 3 eller kanske en av de tre versionerna av Mästerkatten så passa på bara.

Själv får jag ruva vidare på mina biobiljetter. (Och det är ganska sällan men ja, jag är faktiskt lite smått bitter.)

Jeansfredag

Idag var det ljust både när jag gick till och från jobbet. Hur härligt som helst! Minus tio grader förvisso men vad gör väl det en liten kort period.
Den här fredagen till ära hade jag min stickade tröja från Emmaus och mina kanske fem år gamla jeans, kors i taket. Det var lite ovant och kändes nästan lite nedklätt på nåt vis men klackar och stort halsband fick piffa till det hela en aning. Och nu, mina vänner, är det dags för HELG!

Favorittimmen

Just den här timmen är en av mina favorittimmar på hela veckan. Det är Mästerkockarna på TV och jag har precis plockat ut en nygräddad paj med broccoli, fetaost, soltorkade tomater och oliver ur ugnen som ska avnjutas tillbakalutad i soffan samtidigt som de sliter och kämpar och inte minst imponerar på TV med lammstekar, bröd och tårtor. Definitivt en riktig favorittimme!

"Uppdrag färg"

Jag scrollade igenom de senaste inläggen i kategorin Beatrix mannekängar och insåg hur vansinnigt svartvitt jag klätt mig på sistone. Svartvitt må vara tjusigt ibland men under den gråaste tiden på året? Nää. Så igår började jag mitt "uppdrag färg". Någon klick varje dag om så bara på naglarna eller på ett spänne i håret. Är ni med?

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0