From before, like before

Idag hade jag den här lilla kappan med korta ärmar från Forever 21. Bäst att passa på innan det blir för kallt ju. Scarfen kommer från en marknad i Paris och skorna från en second handbutik i Bollnäs. Tjing pling.

I love... vanilla & ice cream

Jag har en ny bodylotion. Den är helt perfekt om man vill dofta lite vanilj och lite glass lite då och då. Dessutom har den pump och det tycker jag är bra. Det får bli dagens tips. Jag köpte den på Åhléns förresten och den kostade mig på ett ungefär 60 pix.

Så åkte kappan på


Augusti är inte ens över än men idag plockade jag fram min kappa från Marc O'Polo som jag fyndat på Emmaus för en tia.
Under den hade jag det här. Koftan är från H&M.
Och klänningen hittade jag på MQ en gång i tiden.
I håret satte jag en sammetsrosett som jag köpte på Monki i helgen. Ja, det var nog ungefär det. Hoppas att ni fått en bra start på veckan!

Dal tikka masala

Igår tog jag en titt i min receptpärm och bestämde mig för att göra dal tikka masala. Förra gången jag skulle göra något med linser så gick det käpprätt åt skogen men den här gången tyckte jag att det blev riktigt gott.

Det här behövdes:

1 litet blomkålshuvud
2 morötter
1 påse tikka masala kryddmix (lite fuskigt)
2 dl röda linser
2 tomater
Matyoughurt
Färsk koriander
Cashewnötter

Jag började med att dela blomkålen i små buketter och skalade och skar morötterna och löken i bitar. Sedan fräste jag löken i smör i en kastrull och efter ett litet tag slängde jag ner blomkålen, morötterna och kryddmixen också. Det fick fräsa ett par minuter innan jag även hällde i linserna och 5 dl vatten. I ungefär 10 minuter fick alltihop koka under lock. Under tiden skar jag tomaterna i bitar och sedan hällde jag i dem i grytan tillsammans med ett par matskedar youghurt. På toppen strödde jag cashewnötterna och koriandern, vid sidan hällde jag en klick yoghurt och till det åt jag råris. Mmmm.

På besök i Villastaden

I torsdags mötte jag upp med de här pinglorna här i Borran. Alla är lite utspridda nuförtiden i Lund, Göteborg och Stockholm så då blir det extra kul när alla kan ses samtidigt.
Vi gick till Restaurang Villastaden som vi hört så gott om. Där var det mysigt och personalen var väldigt trevlig.
Vi skålade i bubbel.
Det fanns inget vegetariskt på menyn men de fixade ihop lite olika rotfrukter, kikärter, kapris, en sallad med en väldigt god dressing och lite sådant så det var bra.
Här är fina Maria.
Malin och Ellen.
Och Sofia. Ett par timmar senare hade vi pratat om skolan och betygssystem, Thailand, Sofias nya lägenhet, pojkar, fina klänningar, bloggar och lite andra saker så då var det dags att gå vidare och jag fick spela pingis igen för första gången på hela sommaren. Tänk vad många bra saker på en och samma kväll!

Fredag gör jag vad jag vill


Kan bara inte få den här låten ur hjärnan. Fast jag går mest runt och nynnar måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting. Tisdag gör jag ingenting, ingenting, ingenting. Fast riktigt sant är det ju inte. Men fredag gör jag tydligen vad jag vill. Så bra!

Ett skepp kommer lastat med
sju sorters matlådor


Jag har lite dille på matlådor. När jag väl lagar mat tänker jag att istället för att göra en portion eller två kan jag ju lika gärna göra fem eller nio. Så ibland ligger det lådor för nästan en hel månad framöver i min frys... Då har jag alltid lite att variera med också så att jag inte behöver äta samma lika dag efter dag.

Här är sju av mina favoriter:
Potatis- och purjolökssoppa är enkelt men gott. Extra smarrigt blir det med fetaost och receptet hittar ni här.
Receptet till quornbitar och grönsaker med röd curry finns här.
Vegetariska enchiladas är inte heller tokigt. Receptet finns här.
En av mina absoluta favoriter är fisk med kokosmjölk och matvete. Prova!
Eller vad sägs om kikärtsbiffar?
Eller kanske spagetti med vegfärssås? Klicka här för att komma till receptet.
Och sist men inte minst, paj. Pajer går ju att variera en massa men senast gjorde jag en med lax, broccoli och ädelost och en med spenat, feta, soltorkade tomater och oliver. Recepten hittar ni här.

Allt detta går finfint att frysa. Så. Nu vet ni ungefär vad jag brukar äta till lunch!

Ett par år på nacken

Hej på er! Idag plockade jag fram en kjol ur garderoben som jag av någon outgrundlig anledning inte använt på hela sommaren. Tidigare somrar har den däremot fått se betydligt mer av dagens ljus. Nåväl, till den hade jag en kort topp, även den har ett par år på nacken.

Bäst att passa på

Kvällar med såhär fint väder växer inte på träd nuförtiden känns det som. Bäst att passa på tänkte ugglan och jag och gick upp till vattentornet.
Vi köpte med oss sushi och varsin folköl och mötte upp med John. Han hade en jätterolig app på sin telefon som hette songify. Har ni testat den? Annars bara måste ni göra det om ni har en sådan telefon. Man spelar in något som man pratar och sedan gör appen en sång av det. Alltså det var det roligaste på länge, vi praktsikt taget kiknade av skratt åt våra "briljanta" sommarhitar.
När solen gick ner blev det lite kyligt så vi plockade ihop vårt pick och pack och bytte filten mot ett par kuddar på mattan framför tvn och spelade super mario och turtles tills vi fick ont i fingrarna istället. Bra måndagkväll!

Bli inget offer

På en av hyllorna i köket finns en liten bra sak som Ugglan fick av sin mamma.
Ja, det står ju precis hur man ska göra.
Så man väljer ett kort.
Och såhär kan de till exempel se ut. Ett par små bra ord på vägen helt enkelt.

Emma

När jag inte sitter i soffan och läser, tittar på tv eller vad det nu kan vara kan det hända att jag slår mig ner i den här hörnan.
Emmafåtöljen köpte jag av en kvinna i Göteborg via blocket för ett par få hundralappar. Resan dit var piece of cake om man jämför med vad som komma skulle. Jag började nämligen att sprätta bort det gamla tyget så att bara stommen återstod. Tog det gamla tyget som mall och klippte ut nya bitar ur ett vinrött sammetstyg som jag sedan undan för undan häftade på plats igen. Knapparna klädde jag om och till sist broderade jag fast det runda snöret. Det fick ta sin lilla tid, det här projektet. Det ska ju vara roligt och inget måste. Men ibland kanske det är tur att man inte i förväg alltid vet vad man ger sig in på... Dock, ska jag tillägga, så skulle jag nog gärna göra det igen.
Satsborden är förresten min morfars systers gamla bord som jag målade om i vintras. Jag gillar sådant där fix och trix men nu tror jag allt att det är ganska fullt av möbler här i lyan. Tills vidare får jag helt enkelt bara sitta och njuta i min lilla hörna.

Ps. Inuti fåtöljen la jag förresten en liten hälsning från mig ifall någon någon gång i framtiden bestämmer sig för att klä om den igen..!

Way out west 2011

Så blev det lördag och dags för mig att gå på way out west. Wiii! Tänkte att jag sammanfattar dagen med ett par dagens.
Dagens frukost: Åts på Le pain francais i Göteborg
Dagens gäng: Hej!
Dagens snacks: Djungelvrål, polly och geléhallon
Min dagens klänning: Leo
Dagens kanske finaste låt: Vals för Anna med Anna Järvinen
Dagens promenad: Inne på festivalområdet
Dagens skål: Emsi med sin öl
Dagens väldigt glada tjejer: Jessica och Marie
Ännu fler av dagens glada tjejer: Jenny och jag
Dagens blick: Charlie Fink i Noah and the whale, ojoj
Dagens tjusigaste systrar: Louisa och Maria
Dagens festivalmat: Langos
En av dagens bästa konserter: Säkert!
Dagens kanske mest efterlängtade låt: Common people med Pulp
Dagens överraskning: Tokdans till Tiësto
Dagens vink: Hej då way out west och tack tack. Ses igen nästa år! Definitivt.

Inget summa summarum

Min kombo + kompis = kombis...
...och jag har varit ute på stan och luftat pälsen nu ikväll. Vi var på Babbel och åt tapas. Så därför blir det inget summa summarum av way out west just idag. Men snart så!

Godaste burgaren

Idag hag jag inte gjort många knop ska jag säga er. Är trött men så nöjd sedan gårdagens festivalande. Det bästa idag däremot var burgaren här nedanför. Fy farao, det var nog den godaste jag någonsin ätit. Det var ruccola, tomat, parmesan, vitlök, gurka, rödlök, bästa dressingen, maxbröd och en stekt veggiburgare och till det klyftpotatis med flingsalt och rosmarin. Mmmm. Men nåväl, imorgon har jag säkert återhämtat krafterna igen. Då ska ni få se på bilder från way out west!

Vinbärssmoothie

Idag är jag ledig! Skuttade upp vid niotiden och då lurade ugglan ut mig på promenad men det var faktiskt riktigt skönt. Sedan fixade vi ihop lite frukost. Smoothien med vinbär, banan och kardemumma var höjdpunkten så att säga. Och nu, nu bär det av ut i SOLEN.

Blommig kjol och knästrumpor

Det här hade jag på mig igår. Spetstoppen är gammal och ugglekjolen kommer från Urban outfitters.
Knästrumporna har en varsin liten rosett där bak och kommer Gina tricot, fast förra hösten. Ja, det var det. Ta hand om er kompisar!

Pepp för way out west

Snart är det dags för way out west. Pepp! Förra året var hur lajbans som helst. Det grämer mig lite i år att jag drog ut och drog ut och drog ut på att köpa biljett. Vips så var de ju slut. Men som tur var fick jag tag på en lördagsbiljett i alla fall.

Min plan är att se The tallest man on earth, Anna Järvinen, Noah and the whale, Säkert och Pulp. Ungefär. Säkert Kanye West också. Så får vi se hur det blir med den saken när det väl är lördag. Men kul som attan ska det bli!

Ska ni dit?

Av svampen blev det...

Dagens middag blev bandpasta med svampsås på både kantareller och trattar. Och två små karl johan. Vi fräste lök, vitlök och svampen i smör, hällde på matlagningsgrädde, lite tomatpuré, en aning citronsaft och kryddade efter behag med salt och peppar och på toppen hamnade hyvlad parmesan, tomat och persilja. Nu sitter ugglan och jag och riktigt jäser i soffan kan jag lova. Gott det.

Svart eller vitt

Eller svart och vitt. Sådan var jag idag. Det var innan jag begav mig ut i svampskogen igen, den här gången med annat sällskap och på nya ställen. En liten korg blev det idag också men klockan blev alldeles för mycket för att hinna laga till något gott med dem. Det får helt enkelt vänta tills imorgon kväll. Har ni något gott svamp-tips-recept på lur kanske?

På jakt

Igår eftermiddag gav mamma och jag oss ut i skogen för att se om vi kunde hitta någon svamp.
Jag gick och spejade.
Så fick vi syn på de första, och enda, trattkantarellerna som stod och solade sig. De åkte ner i korgen.
Ibland kändes det som jag kan tänka mig att det skulle kännas att gå uppe på moln i himlen. Alldeles fluffigt.
Vi vek av lite från mammas vanliga runda och hux flux hade vi gått vilse.
Tur att vi hittade hallon på vägen.
Men så till slut kom vi fram till det bästa stället.
Plockade korgen full.
Och så åkte vi hem, rensade svampen och gjorde toast med smörstekta kantareller. Det är inte dumt det alltså...

På pricken

Igår kväll bestämde Ugglan och jag oss för att åka till Götet för att möta upp med Marie, Jenny och Maria. Vi träffades vid åtta och hann med att gå till både Publik, Flamingo och Hagabion och till sist Pustervik för lite dans. Det blev inte många foton alls från kvällen men såhär såg jag ut i Ugglans prickiga klänning från H&M och sköna ballerinor på tassarna eftersom man alltid har en tendens att promenera så mycket i den stan... En väldigt lyckad kväll blev det i vart fall.

God morgon

Nu ligger frukosten i magen och kurar. Philadelphiaost och avokado är allt en bra kombo. Och brödet har ugglemamman bakat, smarrigt! Nåväl, ha en bra söndag hörrni.

Kul i inkorgen

I februari skrev jag om lite kul som dykt upp i inkorgen på telefonen. Tänkte att det var dags igen..!

Hej hej hej, jag bara äter och äter ska du veta. Hungrig uggla borde stänga näbb. Jo du, hur fick du upp din säng på Lugnet? Minns koala eller minneslucka? Nu är jag trött.

Det är minst 30 småtjejer som ska med bussen. Dom ska tydligen ner och köa till idoluttagningen. Haha helt sjukt. Dom har med en varsin sovsäck bara.

Det där jag sa om att det inte var värt pengarna med balkong - tar tillbaka det.

Du skulle se mina sängskutt - de blir bara snyggare och snyggare. Ikväll har jag ätit på en halvturk och en grek. På en tysk gata. Med en iran och en tysk. Fantastiskt alltihop!

Haha dansvecka på Öland alltså! Inte illa. Halva min klass är där. Så dom frågade om jag ville komma dit. Men jag dansar bara med mig själv svarade jag.

Party all night long?

Herregud! V har just köpt två par acneskor för 100 kr stycket! Dagens fynd alltså.

Sedär ja! Se till å skaka runt öststaten från mig också.

Haha jag kom på att, om du vill sen, så kan ju jag gå och köpa thai på åsbo på lunchen för oss för flera dagar. Jävla bra. Och för att inte tala om - PRISVÄRT.

Boråsförrädare!

Full idag och full imorgon! Hur är läget? Stan snart? Du, jag och F mot världen? Tempting? Låt mig svara åt dig; oh yes! Så, till det praktiska. Var och när? Vi drar nedåt nu, typish.

Nu såg jag att han visst hade kört pass idag, snyggingen. Fan också. Luras på det viset. Men ja, jag tror kanske det är bäst jag slutar sukta efter honom ändå. Han ska ju bli platschef nu också så då kommer han ju ändå bli så mallig... Sov gott snuttan.

Det är sådär. Bakfull som aldrig jävla förr. Tog över Göteborg igår...

Här går det förresten att läsa de gamla meddelandena.

Grill vid vattentornet

Igår var det helt ljuvligt väder så Micki, Johanna och jag traskade upp till vattentornet för lite grill. Johanna och jag skålade i rosé.  
Micki tände grillen och brände sig lite på fingret. AJ sa han då.
Sedan fick jag göra en insats och vrida och vända lite på sakerna. Satan vad svårt det är att grilla halloumi alltså. Faller de inte ner mellan gallret så kan en ge sig den på att en del blir lite svarta. I alla fall om Micki föreslår att Johanna ska ha spikes och frågar om usa-sockar är detsamma som pumps under tiden.
Men till slut var maten serverad. Det blev en sallad med lite olika grönsaker och matvete, majskolv, halloumi och min favorit, crème fraiche med smak av karljohan, timjan och citron.
Så satt vi där och bara livsnjöt ett bra tag.
När vi druckit upp flaskan med Hilltop på vår hilltop packade vi ihop.
Och just då gick solen precis ner och vi vinkade hejsvejs till vattentornet och gick till stan för möta upp med några andra kompisar och ta en öl ihop istället. Dessa sommarkvällar alltså.

Min jumpsuit och jag

Nu går min jumpsuit och jag till affären en sväng
för att fixa grejer inför kvällens häng
Sedan blir det nämligen lite grill
med sådana saker som hör till

En tomte mitt i sommaren

Ja, det kanske är lite bisarrt. Det är augusti och här kommer jag dragandes med en tomte. Jag började i alla fall brodera på honom för en herrans massa år sedan. Ugglan kommer till och med ihåg att jag hade med mig den när vi bodde i Montpellier precis efter gymnasiet. Den hade helt fallit i glömska men mamma hittade den för ett litet tag sedan. Nu är bara frågan, kommer jag verkligen att brodera färdigt den någon gång?
Och därefter dessutom brodera en tomte till, en ram runtom och sedan fålla in hela stycket så att det blir en duk som tanken var från början? Ska den bli klar till jul så är det nog hög tid att jag sätter fart nu i alla fall. Ni kan väl påminna mig och fråga hur det har gått någon gång i början av december? Om inte förr så får jag säkert eld i baken då.

Dubbelt upp

Vet ni, en bra sak med min nya kombis är att man kan låna kläder av varandra. Plötsligt känns garderoben nästan dubbelt så stor och jag har inte den minsta längt efter att köpa mig något nytt (eller gammalt).
Idag fick jag låna den här röda blusen med en massa små ankare på som Ugglan köpte när vi var i Gdańsk alldeles nyligen. Kjolen är gammal och klackarna känner ni nog igen vid det här laget.
Bra va?

En dag

Jag har alldeles nyss läst ut En dag av David Nicholls och jag gillade den som bara den. Ifall det är någon som inte har läst den än men gärna skulle vilja så ska jag inte berätta för mycket men den börjar i alla fall med att två till sättet ganska olika personer, Emma och Dexter, träffas en natt den 15 juli 1988 precis efter att de slutat på universitetet. Sedan får man följa dem just det datumet de kommande tjugo åren framöver och så klart korsas deras vägar många gånger under den tiden... Den handlar om vänskap, kärlek och sår i hjärtat ungefär och är rolig, fin, charmig och sorglig, så där så det gör ont inne i en. Ja, allt som jag gillar. Och till hösten ska den visst bli film också. Det kan nog bli grejer även det.

En sprillans nyhet

Igår hände det lite saker i min lya. Jag städade ur min skänk i vardagsrummet.
Och gjorde plats i badrumsskåpet.
Kylskåpet fylldes med ovanligt mycket saker (för att vara mitt kylskåp).
Och ett par ugglor smög sig in här och där.
Det är nämligen för att Johannsi i egen hög person flaxade in hos mig! Så i vardagsrummet står numera hennes säng bäddad med fina blommiga lakan. Hurra säger jag. Tänk vad kul vi kommer ha ihop, Ugglan och jag, en av mina allra bästaste vänner.

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0