De senaste kvällarna...

...har verkligen varit helt strålande, underbara, briljanta, exemplariska och bra på alla sätt och vis. Kanske något adjektiv för mycket men ni är med på grejen va? Precis sådana som man går och längtar efter någon gång i januari när det är som mörkast, fast då verkar de så olidligt avlägsna. Nu är de kvällarna äntligen här.
Jag har varit ute och promenerat och hittat ett hus där man nästan skulle kunna tro att Pippi hade kunnat sticka ut näsan och tjenixa.
Jag har fått tända grillen med den här saken. Då behövs ingen tändvätska så det är himla fiffigt. Ära vare gud i höjden, den är gjord i slöjden.
Och så har jag luffsat runt i min favvoklänning så ofta jag kunnat. Helst skulle jag nog använda den både dag och natt. Den är bara att dra på sig, sedan känner man sig färdigpiffad.
Så har jag druckit hallonsoda och ätit en massa pastasallad och grillad lax tillsammans med de här herrarna.
En annan kväll drack Emsi och jag lite rosé.
Och tittade på rådjursbarn som skuttade runt och lekte på sina vingliga ben.
Vi spelade alfapet och funderade och pratade om annat om vartannat.
Det har varit så varmt så en kväll åkte vi iväg och tog ett kvällsdopp. Jag har alltid trott att jag varit en riktig kruka men jag har redan badat två gånger i år. Min nya taktik är att räkna till ett, två, tre och sedan med bestämda steg bara plumsa i innan jag hinner känna efter så mycket.
Och så har jag legat i gräset och läst bok när Göran kom cyklandes på sin skojiga cykel.
Han hade med sig vattenmelon som vi kalasade på i skuggan på en filt. Och nu har klockan hunnit bli ganska mycket för mig som ska upp tidigt imorgon fast jag är knappt ens trött och det är knappt ens mörkt.
Det är fina tider alltså. Och perfekt uppladdning för min semester som börjar på FREDAG! Weehoo! Hoppas att ni också har fått passa på att göra en massa sköna, lata, mysiga saker om kvällarna och kanske fått lite sol på nosen. Kram!

Min nya roomie

Igår fick jag en inneboende. Han heter Steve och är en undulat med en herrans massa år på nacken. Hans matte och husse är på semester ett tag så under tiden ska han bo tillsammans med mig. Vanligtvis gillar han att tjattra, äta äpple och spegla sig. Tror kanske inte riktigt att han återhämtat sig från flytten ännu för han är lite tystlåten jämfört med hur han brukar kviderivittra dagarna i ända. Men det är förmodligen och förhoppningsvis bara en tidsfråga. Vi ska nog trivas bra ihop, Steve och jag.

Klick klack

Nu håller jag på och känner lite på de nya klackarna från Din sko som jag köpte förra helgen. Känns finfint. Eventuellt en aning svajigt. Mäh vad sjutton.

Dagens gulliga


Såhär firade jag midsommar 2011

Och så blev det midsommarafton. Det var en aning blåsigt och lite molnigt men från att vi körde igång vid tretiden så föll det otroligt nog inte en enda droppe regn.
Emelie och jag hade sällskap dit.
Stefan kom i sin lilla koja.
Och ett alldeles nyförälskat par.
Vi började med sill, potatis, västerbottenpaj, gräddfil och gräslök och allt sådant som hör till.
Leena och Henrik hade bakat en massa gott bröd.
Och så satt vi och snicksnackade och åt, hela gänget.
Sophie och Veronica var fina med blommor i håret.
Och så åkte snapsen upp på bordet.
Så även ett sånghäfte. Och då och då tittade solen fram.
Skål!
När man väl hade pälsat på sig lite gick det finfint att sitta ute länge, länge.
Ugglan hade gulliga regnmoln i öronen.
Till efterrätt åt vi en massa, massa jordgubbar.
Framåt kvällskvisten skulle jag försöka kasta upp en gubbe i luften och fånga den i munnen. Det gick sådär. I min iver att fånga jordgubben var jag istället på god väg att kasta in mig själv i grillen som precis hade tänts, men allt slutade väl.
I källaren fanns ett pingisbord så efter grillningen spelade vi, till min förtjusning, pingis med ett låtsasnät.
Och ett helt galet flodhästspel. Alla som tog sig an det blev som förbytta och helt tokiga. Vi åt även en fantastisk blueberrycheescake som Jenny hade bakat, dansade i vardagsrummet och lekte en gissa-sången-tävling. Mitt i natten när det hade mörknat så mycket som det kan en midsommarnatt gick vi ner till sjön och badade. Det var mitt första dopp för i år och ganska kallt men efteråt värmde vi oss gott i bastun innan det var dags att sätta punkt för årets strålande midsommarfirande och åka hemåt igen.

Min favoritfrukost

Att få starta dagen såhär är bland de bästa sätten-jag-vet-en-dag-kan-börjas-på. 
Med kaffe, jordgubbar och banan. 
Ett glas apelsinjuice.
Och amerikanska fluffiga pannkakor med en klick glass. Går dagen sedan åt pipan kan det ju knappast bero på frukosten i alla fall.

För att göra pannkakorna gjorde jag som så att jag blandade 1,25 dl mjöl, en tesked bakpulver, en nypa salt och en matsked socker. Sedan vispade jag ner ett ägg och 1,25 dl mjölk. Jag stekte pannkakorna i en rejäl klick smör i stekpannan och smeten räckte till ungefär tre, fyra stycken pannkakor i storleken här ovanför. Men så många orkade jag inte ens äta för de var väldigt mättande...

Med blomma i håret

Hej på er! Har ni återhämtat er från midsommarfirandet? Jag hade en hejdundrande eftermiddag/kväll/natt och tänkte visa lite bilder men det blir nog först imorgon för alldeles strax ska jag se på film och äta lite god mat i Ugglans sällskap. Tills dess får ni en kik på vad jag hade på mig på midsommaraftonen.

Sangria, chèvre chaud och cowboys

I torsdags kväll mötte jag upp Malin, Emelie och Ellen utanför en restaurang i stan. Vi hade nämligen bestämt oss för att äta tapas på La Copita.
Vi har hängt ihop gymnasiet även fast alla bor på olika håll nuförtiden. I torsdags hade vi en sådan himla tur att alla kunde sammanstråla.
Emsi och jag har gått i samma klass ända från lilla ettan och upp i gymnasiet. Lite fantastiskt, eller hur? Sedan körde vi lite olika race. Medan jag läste textilekonom här i Borran läste hon molekylärbiolog i Lund. (Hur avancerat låter inte det egentligen?)
Vi åt världens brakmiddag med massa olika tapas och drack sangria. På min tallrik låg chèvre med fikon, laxspett, aioli, brushetta, sparris med parmesan och en sallad med mozarella och oliver. Det var så smaskigt som det kan bli tycker jag.
Sedan gick vi till Wisers och mötte upp Micki. Han hade fått tag på en cowboyhatt nångonstans ifrån.
Därinne mötte vi även Viktor och Gustav och några till. Det enda lilla minuset var att någon tidigare under veckan hade haft sönder pingisbordet så det vart inget pingpongande för oss. Som tur var tog vi igen det på midsommarafton! Hoppas att ni hade en strålande dag igår mina kära.

Tre trotjänare

Nu är jag precis hemkommen från en kul kväll med massa goa vänner. Har säkert några foton att visa imorgon men såhär har jag sett ut i alla fall. Jag har haft på mig tre gamla trotjänare. Rosetten i håret är från Monki, klänningen från H&M och kilklackarna från Din sko. Priset per användning på dessa kan inte vara många kronor vid det här laget... De är välanvända med andra ord. Sov gott! Det ska i alla fall jag göra nu.

Igår fick jag besök av två av mina hjärtan. Vi drack rosé, skvallrade och lagade mat.
På tallriken hamnade fylld färskpasta, bladspenat och lax i en ostig vitlökssås med fetaost och på toppen några körsbärstomater.
Det var länge sedan vi sågs alla tre så vi hade en massa saker att avhandla.
Sedan drack vi te och åt mörk choklad fylld med hasselnötter och nougat. Mys! Det bästa är att vi ska ses ikväll igen.

Gammal klassiker

Häromdagen vart jag så himla sugen på en gammal tonårsförälskelse. Så jag gick till affären och köpte potatis och fiskpinnar och ställde mig och gjorde hemgjort potatismos och stekte ett par sprödbakade pinnar. Gudars så gott. Det sa bara slurp så låg den lille gubben och log i min maggie istället.

20 fina saker till salu

När jag städade klädkammaren häromdagen dök det upp ett par fina saker men hos mig är det proppfullt. Jag tänkte lägga ut annonser på tradera för att hitta nya hem åt dem men kom att tänka på att det kanske kan vara någon här som vill lägga beslag på något...? Vill ju såklart gärna ge er möjlighet och första tjing i så fall!

1. Vävt bomullslinne i härliga sommarfärger sammanfogat med lappteknik. Storlek 38 men en liten smock (resår) baktill gör att det kan passa fler. Ursprung okänt. 75 kronor.

2. Blommigt linne i chiffong med knyt fram vid bysten och små, tunna, guldiga lurextrådar i tyget. Storlek 38 med reglerbara axelband. Ursprung okänt. 75 kronor.

3. Skirt svart spetslinne med vidd i sidorna. Storlek 36-38. Ursprung okänt. 50 kronor.

4. Storskjorta i härliga färger med pärlemoraktiga knappar. Storlek 36 men passar även någon i storlek 38 och 40 beroende på hur man vill att den ska sitta. Kommer från Gina tricot men finns inte längre att få tag på i butik. 75 kronor.

5. Nätt bolerojacka med puffiga armar och volang längs kanterna. Svart lite glansigt fint material med en aning struktur. Storlek 36. Ursprung okänt. 75 kronor.

6. Fin kort stickad kofta i marin stil. Blåvitrandig med guldknapp med ett ankare framtill. Storlek Small. Kommer från Gina tricot men finns inte längre att få tag på i butik. 75 kronor.

7. Festlig/rockig svart paljettväst utan knäppning. Precis här nedanför finns en bild på hur den ser ut baktill. Storlek Small men passar säkerligen någon som har Medium också. Kommer från Gina tricot men finns inte längre att få tag på i butik. 75 kronor.

8. Svart kort väst i bomull med små runda "nitar" både fram och bak som synes här ovanför och nedanför. Ungefär storlek Small. Ursprung okänt. 75 kronor.

9. Brun väst i mjuk mockaimitation, lite Pochahontasstuk. Hyska och hake framtill gör att den går att stänga om man så vill. Precis här nedanför finns en bild på hur den ser ut baktill. Storlek 36-38. Ursprung okänt. 75 kronor.

10. Tjusig mörkt gråsvart klänning med volangig kjol. Axelbanden är reglerbara och den stängs med dragkedja i sidan. Jag strök den aldrig innan fotningen så på bilden ser den skrynklig ut men efter ett varv med strykjärnet är den fin som aldrig förr. Storlek 38. Ursprung okänt. 100 kronor.

11. Härlig blommig klänning med rosettknyt upptill i polyester och elastan. Fin till sommaren men även till hösten tillsammans med ett par tjocka strumpbyxor. Storlek 34 men passar säkerligen även en 36a. Kommer från H&M men finns inte längre att få tag på i butik. 100 kronor.

12. Glittrig klänning i lite stretchigt material. Den är nätt och fin upptill och har små glimmande brickor nedtill. I den här blir du garanterat unik. Storlek Small till Medium. Ursprung okänt. 100 kronor.

13. Glassig aprikosfärgad härlig klänning som är något mer ringad baktill än vanligt, se nedan. Storlek 36. Kommer från Gina tricot men finns inte att få tag på i butik längre. 100 kronor.

14. Vävd helsvart (även om det inte riktigt ser ut så på bilden) playsuit/shortsdress med knyt i midjan, spets upptill där bak (se nedan), knäppes med dragkedja framtill. På det hela taget väldigt snygg. Ungefär storlek 36 men det är resår i midjan så den kan passa en storlek 38a också. Ursprung okänt. 100 kronor.

15. Vit vävd tunn jacka i bomull med 3/4 ärmar. Volang vid kragen och diverse fina och arbetade detaljer. Kan knäppas med hyska och hake framtill. Tyvärr något skrynklig på bilden men det är lätt att ordna. Storlek 36 eller storlek 8 (Topshops storlekar) enligt etiketten. Kommer från Kate Moss för Topshop och jag har aldrig använt den. 150 kronor.

16. Snygg svart mjuk bikerjacka i polyester och nylon med små silvriga pärlor. Aldrig använd. Etiketten sitter till och med kvar, ursprungspris 499 kronor. Storlek 36. Kommer från Gina tricot men finns inte kvar att köpa i butik. 150 kronor.

17. Snygg svart fejkskinnjacka i enkel kort nätt modell med dragkedja framtill. Det är riktigt snyggt fejkskinn om ni frågar mig. Den är fodrad med polyester. Inga fickor. Ärmarna är längre än 3/4 men de är inte hellånga. Storlek ungefär 36. 150 kronor.

18. Tubscarf i trikå med svartvitt print. Lagom att vira två varv. Ursprung okänt. 50 kronor.

19. Spexiga leggings i trikå med ett svart ben och ett gråsvartrandigt ben. Jag kände mig aldrig tillräckligt spexig för att bära dem så de är aldrig använda. Storlek Medium. Kommer från Gina tricot men finns inte längre att få tag på i butik. 50 kronor.

20. Snygg nätt liten väska i lite glansigt lack med avtagbart axelband. Ungefär 20 cm lång. Ett enda stort fack inuti plus ett litet myntfack. Kommer från Gina tricot men finns inte heller i butik längre. 50 kronor.

Ingen av produkterna har någon som helst defekt och många av dem är inte ens använda. Skulle ni vara intresserade av något så skriv bara en kommentar och er mailadress eller maila direkt till beatrixigt (at) gmail.com så kontaktar jag er så fort som möjligt. Porto på 35 kronor tillkommer och jag samfraktar gärna. Det blir ingen budgivning utan vi kör bara först till kvarn!

Kaninpeppen

Vad passar inte bättre än att starta dagen med en hel drös med kaniner? Allihopa bor någonstans hemma hos mig och får mig att dra lite extra på smilbanden.
Den här står i bokhyllan i vardagsrummet och kommer från Lagerhaus.
Söta vykort hänger på mitt kylskåp.
Den här krukan hittade jag på Myrorna och är perfekt till mina sminkborstar.
I vardagsrummet står ett inramat broderi som jag sydde när jag var yngre.
Den här fick jag i present av en gullig jobbarkompis och är perfekt till mina ringar.
Ett par olika toppar med finaste motiven har jag också samlat på mig.
Och här är en annan present från en annan fin vän.
När jag var på Beatrix Potter-utställning på Millesgården i Stockholm tidigare i våras köpte jag med mig den här boxen därifrån som ett litet minne.
Och de här örhängena är jättejättejättegamla. Inte så flitigt använda på sistone men lite gulliga tycker jag.
I badrummet hänger en Benjamin Bunnyplansch som har följt med mig ända sedan jag var en liten flicka.
Och i vardagsrummet ligger den här boken med den något makabra framsidan men med väldigt fina fotografier av Nathalia Edenmont inuti. Och vill ni se ytterligare en av mina samlingar så klicka r.

Smarrig kolatårta

Det här är en av mina favorittårtor. Den är kanske inte så utsmyckad och prålig men den smakar alldeles ljuvligt. Det här behövs:

Till bottnen:
350 g mandelmassa
3 äggvitor

Till kolasåsen:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
2 msk sirap

Till toppen:
2 dl vispgrädde
3 tsk kakao
Eventuellt en påse flagad mandel

Börja med att riva mandelmassan grovt och blanda sedan ner de ovispade äggvitorna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita upp en rund ring, ungefär eller ganska exakt 28 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt i den runda ringen och skjutsa in plåten i ugnen, ungefär 15-20 minuter i 175 grader. Sedan ska man få kakan att lossna från bakplåtspappret. Det kan vara lite knepigt men ett sätt är att lägga en skärbräda på kakan och vända på alltihop för att försiktigt dra loss pappret.

Kolasåsen är enkel. Det är bara att sjuda alla ingredienserna i 25-30 minuter eller tills den blir tjockflytande. Bred sedan såsen över den kalla kakan. När såsen kallnat är det bara att breda på ett lager med vispad grädde och strö kakao på toppen. Eventuellt även lite mandelspån.

Färdigt! Och blir det en bit över så gör det inget. Sätt in den i kylen och plocka fram dagen efter. Då är den nästan om möjligt ännu godare...

Batteriladdning

Ibland är det lite skönt när det regnar tycker jag. Som igår.
Jag umgicks med familjen och åt glass och jordgubbar med chokladsås.
Drack espresso.
När det höll upp en aning passade vi på att gå ut.
Tog en promenad till hästhagarna i närheten.
Jag lånade mammas gummistövlar.
Och så plockade vi smörblommor. Bra sätt att ladda batterierna tycker jag!

Tre nyinflyttade saker

Igår gick jag en sväng på stan i Göteborg. Det var en massa rea överallt och jag kunde inte låta bli att öppna börsen en aning. Tre saker fick följa med mig hem.
De här bruna remsandalerna fick jag med mig från H&M för 50 pix. De blir bra att ha i sommar till stranden eller jobbet eller på stan. Ungefär överallt bara det blir varmt.
Den här mörkblå kjolen med en massa små vita ankare hittade jag på Kommersens loppmarknad. En tjuga fick jag ge för den.
Och de här svarta skinnskorna för 270 kronor sprang jag på inne på Din sko. Klacken är skyhög och jag ska provgå dem lite hemma men jag hoppas att det ska funka för jag tycker att de är hemskt fina.

Dressed for pingis.

Nu är jag hemma igen. Barnvaktandet igår gick så bra så. Vi spelade mest tv-spel och åt godis, Lego Star Wars verkar vara grejen nu. Tog en titt på kameran och såhär såg jag ut på pingisen med mera i torsdags.
Jackan är från Gina.
Strumporna likaså.
Klänningen har jag hittat på en utförsäljning.
Och hatten är ifrån Monki.

Tips?

I eftermiddag åker jag till Götet och hänger med min brors lille femårige gosse för båda päronen ska iväg på annat håll. Vi ska riktigt mysa till det hela kvällen lång tänker jag. Så jag tänkte höra om det kanske är någon som har några underhållningstips så han inte längtar ihjäl sig efter mamma och pappa? Och så vill jag passa på att önska er en riktigt fin helg. Kram kram.

Good old days

Nästan varenda torsdag hela våren, och vintern för den delen också, har min kompis Maria och jag träffats och antingen gått ut och ätit eller lagat mat hemma hos mig. Sedan har vi gått ut till ett ställe och druckit öl och spelat pingis tillsammans med en hel hög med fint folk. Det har varit ena riktigt fina torsdagkvällar.
Såhär såg det till exempel ut en gång hemma hos mig.
Då åt vi färsk fylld pasta med en krämig grönsakssås och bröd som vi doppade i olivolja och flingsalt. Bland det bästa är att Maria är vegetarian så vi har inga problem med att enas om maten.
Men nu är hon på resande fot i en hel månad och jag saknar henne och våra torsdagkvällar som bara den! Det bästa i kråksången är i alla fall att jag inte behöver sitta här och rulla tummarna. Om en stund pinnar jag över till ett par vänner och det vete katten om det inte blir lite pingis sen också.

These shoes are made for walking

Och det är just vad de gjort idag, mina alldeles hallonröda godbitar. När de inte får följa med ut på äventyr står de ju i den Beatrixiga bokhyllan, nästan som en liten slags installation.

Ett stycke glasögon

De här hämtade jag ut på posten häromdagen. Trodde på något vis att jag hade beställt solglasögon men det var det ju icke! I alla fall så provade jag att ha dem på mig när jag skulle gå till Ica och handla men jag kände mig lite fånig. Jag har ju liksom inte en gnutta synfel... Peppar peppar. Än så länge.

Om jag hade haft...

...en balkong hade jag gått ut och satt mig där och druckit mitt kvällste nu. Men det har jag inte så istället har jag slagit mig ner i min emma-fåtölj i "salongen". Det är finfint det också. Men om jag hade haft en balkong så hade jag även odlat en massa kryddor och växter av allehanda slag. Tänk att bara sticka nosen utanför dörren och plocka lite av varje att krydda middagen med, ungefär som på bilden. Den knäppte jag i förra veckan när jag var växtvakt åt min väninnas olika grödor. Jag bjöd på lite snack och vatten och hoppas att de fortfarande växer och frodas.

Storstädning i klädkammaren

Nu ska ni få en titt i min klädkammare!
Igår gjorde jag nämligen ett rejält ryck och städade därinne. På något vis hade det blivit väldigt stökigt och det är ju inte riktigt meningen. Helt galet vad mycket saker man samlar på sig egentligen.
Jag bor i bostadsrätt så bland det första jag gjorde när jag flyttade in var att investera ett par kronor för att fixa iordning där inne. Jag (eller pappa) satte upp hyllor och stänger från elfa. Det är väldigt smidigt och går att variera i nästan all oändlighet. Kan jag definitivt rekommendera.
De här fina galgarna hittade jag på en loppis i Hälsingland förra sommaren. 5 kronor stycket fick jag betala.

En del plagg hänger på galgar från Ikea.
Och de andra vek jag och la i högar på hyllorna.
En strut med lavendel ligger och luktar gott.
På motstående sida ser det ut såhär. Längst in står några av mina skor.
Smyckestavlorna har jag gjort själv av korktavlor som jag målat vita.
Under smyckestavlorna har jag ett gäng med krokar från Indiska.
Strumpor och underkläder förvarar jag längst in i lådor från Ikea och scarves och skärp hänger på en galge från samma företag.
Det enda jag inte bytt ut i min klädkammare är egentligen den här söta lampan.
Den dagen det blir lika stökigt igen får jag slänga ett öga på de här bilderna så att jag blir peppad att städa iordning igen. Det blir ju sannerligen mycket enklare att hitta något fint när inte allt ligger huller om buller!

Söndagsfika

Igår åt jag kakor och drack kaffe hos min lilla mormor. Då var jag klädd såhär.
Kjolen har rejält med vidd och kommer från H&M.
Den randiga bodyn är från Gina.
Och skorna kommer från Vagabond. Alltihop hittade jag ganska långt in i min garderob och det har några år på nacken men inte desto mindre gillar jag det.

Bra sak

När jag fyllde år fick jag en så himla bra present, nämligen en eltandborste. Förra gången jag var hos min tandläkare klagade hon nämligen på att jag kanske eventuellt borstade för hårt med min vanliga tandborste för att tandköttet hade börjat fly iväg. Kan bara säga att jag är såå nöjd. Känslan av renhet är maximal efter ett par varv på tänderna med den här. Nu kommer jag sova gott!

Så kan det gå

Igår kväll träffade jag en mycket fin liten vän. Jag hade spetsat in mig på en mysig hemmakväll med godis och film men det hade inte hon. Jag var väl inte särskilt svår att övertala så det blev bubbel, mingel och klackeskor istället. Och tur var väl det för väldigt trevligt hade vi. Jag hade på mig ett linne från Topshop, shorts och strumpbyxor från Gina och kilklackar från Din sko.

Pippi på pippi

När jag fikat färdigt idag tog den här lilla pippin över. Den enes bröd den andres död tänkte jag skriva men snarare liv i det här fallet. Det här plötsliga fågeldillandet är nog bara högst tillfälligt. Jag har förresten inte sett till fågelungarna något mer. Förhoppningsvis har de bara skuttat vidare till nästa kvarter.

Mumsig banankaka

Jag har aldrig gjort banankaka i hela mitt liv fram tills häromdagen men gudars skymning så god den blev. Det här behövdes:

1 ägg
1,5 dl strösocker
2 bananer
4 msk grädde
0,5 dl smält margarin
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Och sedan var det bara att göra såhär:

Vispa ägg och socker riktigt poröst. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med grädde och margarin i den sockriga äggsmeten. Skikta till sist ner mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Grädda i en smord form i ungefär 40 minuter i 175 grader. Sedan är det bara att mumsa!

Glassigt

Igår hade jag på mig ett riktigt glassigt linne. Jag blev så glad när jag såg det i affären att jag bara var tvungen att klippa till. Det kommer från Gina tricot och kostar 99 pickadoller. Jag hoppas och tror att jag och linnet kommer få en riktigt glassig sommar ihop!

Action på Lugnet

Jag hade just varit och handlat tidigare i eftermiddags och skulle precis gå in genom dörren när jag fick höra ett fasansfullt skränande. Vad i hela friden tänkte jag och tittade mig runt omkring.
På lyktstolpen till vänster på bilden här ovanför fick jag syn på en fiskmås. (Rätta mig om jag har fel, fåglar är inte mitt starka ämne.) Och tittar man riktigt, riktigt noga och dessutom har lite livlig fantasi kanske man kan urskilja en boll under bänken som sticker ut till höger i fotot.
Här är bollen på lite närmare håll. Två små alldeles ulliga och gulliga fågelungar!
Mamman eller pappan vakade över dem hela tiden från sin lyktstolpe. Plötsligt kom en granne ut och gick förbi och genast flög föräldern på en liten attack, fast hejdade sig i sista stund.
Sedan reste bollarna på sig.
Och traskade iväg.
De styrde sina små ben mot lyktstolpen varpå jag styrde mina in till mig. Tittade alldeles nyss ut genom fönstret och såg att de alla tre gick och mumsade på lite saker i en rabatt medan en fjärde mås höll utkik från ett tak i närheten. Så omtänksamt. Men nu ser jag att det är minst fyra fullvuxna flaxande måsar som cirkulerar här utanför fönstret och skränar som aldrig förr. Något verkar vara på gång. Plötsligt är Lugnet inte längre så lugnt som det brukar vara. Hur ska det här sluta...

På självaste nationaldagen

Idag har jag strosat runt i blommig klänning från Forever 21, haft en liten ekorre runt halsen och sandaler från Wedins på fötterna. Dagen till ära målade jag även naglarna i gult och blått. Har ni firat nationaldagen någonting tro?

You and me, all we want to be is lazy

Alltså vilken skön långhelg. Jag har haft ett par riktigt lata dagar och bara gjort saker jag gillar. Alla måsten har varit som bortblåsta.

I lördags till exempel. Då blev jag upphämtad av min privatchaufför. Även kallad pappa. Vi åkte nercabbad MG med vinden i håret.
Jag borrade ner tårna i gräset.
Och låg i skuggan och läste en bok.
Tog en paus i pausen och åt bakelse.
Framåt kvällskvisten mötte jag upp en isbjörn och en uggla utanför ica. I väntan på dem kom det fram en medelålders man och frågade om han fick ställa en fråga. Ja visst, sa jag. Har ni drömt om att ha en betjänt någon gång frågade han. Mycket lustigt tyckte jag och fnissade högt när han gått därifrån.
Vi köpte i alla fall med oss lite smått och gått och satt vid vattentornet och hade picknick, satt och skvallrade och gottade oss.
Hoppas att även ni har haft ett par riktigt härliga dagar!

Fler sådana här söndagkvällar tack

Sådana här söndagkvällar får gärna komma oftare. Solen har värmt gott och dessutom har jag inte känt någon som helst press att gå och lägga mig för imorgon fortsätter ju helgen.
Kvällen har spenderats hos mina päron på deras balkong med min storebror och hans son.
Vi har grillat och ätit gott. På min tallrik hamnade majskolv, halloumi, tomater, potatissallad och avokadoröra. Nu har det visserligen mörknat men vi sitter fortfarande kvar ute och gottar oss. Det är bra fint det. Förutom den lille sonen då, han kastade in handduken för ett par timmar sedan.

Farmors rabarberpaj

Rabarberna i mammas och pappas trädgårdsland sjunger snart på sista versen så jag passade på att göra en rabarberpaj.
Receptet kommer från farmor och är skrivet med snirklig skrivstil. Kanske lite svårt att se på den pluttiga lilla bilden men såhär står det:
1/2 - 3/4 kg rabarber sköljes och skäres i 3 cm bitar och lägges i en ugneldfast form.
2 dl strösocker och 1 msk potatitismjöl blandas och lägges på rabarberna. Formen sättes i medelvarm ugn ungefär 10 min tills rabarberna mjuknat något.
Blanda under tiden 2 1/2 dl vetemjöl, 1 msk socker och 1 hg margarin till en smuldeg. Lägg degen på formen och sätt in i ugnen ungefär 15 min eller tills den fått färg.
Serveras med god gräddmjölk. Fast vi tog vaniljsås istället. Tack för receptet farmor långt upp i himlen. Den blev jättegod!

Knut

Ni var några som blev nyfikna på hur jag gjorde min bulliga knut med hjälp av min donut i det här inlägget. Såklart jag visar!
Donuten är gjord av en gammal urtvättad strumpa. Tådelen har jag klippt av och sedan är den undan för undan ihoprullad uppifrån och ner.
Då ser den till slut ut som en donut.
Sätt upp håret i en tofs och trä på donuten över tofsen. Tupera sedan håret en aning så att det blir lite mer fylligt.
Ta fram ett par hårnålar. Jag behövde fyra stycken.
Vira håret runt donuten så att den inte syns någonstans och fäst med hårnålarna.
Tadaa!
Om man inte vill att det ska se lite sådär halvslarvigt ut så fäst tofsen lite hårdare än vad jag gjorde. Lycka till!

Från och med 1 juni

Vad är det för driftkostnad på en sådan här glad skit egentligen? Jag vet ju att mina pengar räcker varje månad men inte riktigt vad jag spenderar dem på. Strunt samma kanske många tycker men jag är lite nyfiken på att ta reda på det ändå. Så det ska jag göra den här månaden med start från och med i förrgår. Exakt alla små utgifter tänkte jag knappa in i ett exceldokument på datorn. Tanken är inte att jag ska handla varken mer eller mindre den här månaden utan jag ska tuta på i vanlig ordning och så får vi se vilka små (stora?) överraskningar som dyker upp här i slutet av månaden. Spännande! Det tycker i alla fall den lilla ekonomen som bor inne i mig.

Första juni

Igår mötte jag upp Maria vid Viskan efter jobbet.
Vi hade bestämt oss för att äta på Färgeriet en sista gång innan hon nu åker iväg på lite andra upptåg i Sverige och utomlands ett par veckor.
När solen gått ner bakom den gamla industribyggnaden blev det aningens kyligt men vi satt ändå ute och skålade med rosébubbel och åt god mat. Det var ju ändå första juni igår. Jag beställde getostfyllda minitomater, västerbottenpaj, gratinerad havskräfta och bröd med räkröra.
Sedan gick jag vidare hem till Ninja.
Och Leena.
Där sjöngs det singstar.
Hela kvällen lång faktiskt.
Ända tills vi gick vidare på konsert på Viva. Daniel Norgren skulle sjunga och spela och det var så bra. Vilken talang! Jag hade turen att kunna skutta upp på en högtalare som stod precis jämte mig så jag såg prima i folkhavet.
Men alla kvällar har ett slut. Så även denna fina.

Frukost i godan ro

Vaknade vid 10-tiden idag med ett ryck. Trodde bestämt att jag hade försovit mig till jobbet men insåg ganska snart att nix, idag är jag ju ledig! Så härligt. I godan ro har jag druckit flera koppar kaffe och ätit mitt hembakta bröd till frukost och plockat och grejat lite här hemma. Ska bara riktigt gotta mig hela dagen, allra helst i solen om den behagar titta fram.

Oh, yesterday came suddenly

Igår hade jag på mig en jeansklänning från Gina Tricot. Den kostade 249 pix och är ganska nyinhandlad. Det extra fina med den är de klädda knapparna i sidorna tycker jag. Även scarfen kommer från samma butik men den är äldre och lär ha varit några kronor billigare. Och de bubbelgumsrosa skorna är ju Converse.

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0