Asiatisk gryta med tofu utan nudlar

Så snopet det är att komma hem från matbutiken och ha glömt en av de viktigaste ingredienserna till maten man hade tänkt att laga. Det hände mig häromdagen när jag skulle göra någon slags asiatisk gryta med nudlar. Tror ni inte att jag glömde just nudlarna då? Joho då. Men det gick ganska fint ändå.

Jag började med att fräsa en klyftad lök i olja tillsammans med hackad koriander. Sedan hällde jag i en matsked röd currypaste och fräste vidare. Även en burk kokosmjölk åkte ner i pannan samt till slut tärnad tofu som jag fräst till lite lätt i en annan stekpanna under tiden.

Jag fick äta grytan med en annan slags pasta men nudlarna hade nog varit som pricken över i:et alltså. Nåväl, det får bli nästa gång. För en nästa gång lär det bli, kokosmjölk och koriander är ju ett sådant vinnande koncept!

Dagens tre detaljer

Små kråksparkar

En massa skuttande kaniner

Och en sammetsrosett som fick hålla hårtestarna i styr

Söndagsfrukost

Till frukost idag blev det en kopp te, ett glas eller två med Brämhults juice och två små smarriga smörgåsar. Det var inte så tokig start på den här söndagen inte. Hoppas nu att ni får en finfin dag, vad än ni hittar på!

Wouldn't It Be Nice

Ikväll har jag på mig den här vinröda playsuiten från Topshop. Tror bestämt att det vankas vin, alfapet, popcorn och trevligt sällskap som jag kan tänka mig ringer på dörren vilken sekund som helst.... Strumpisarna är från Primark förresten.

En massa karameller

Fredag igen! Tjo och hej vad allt går undan i ett rasande tempo just nu. Fast på ett positivt sätt. Det händer så mycket hela tiden och jag gillar faktiskt nästan alltihop. Det är lite som att jag befinner mig i en godisaffär och får gå runt och plocka de allra smarrigaste karamellerna hela tiden. Konstant sockerstinn är just vad jag är. Och som grädden på moset är ett gäng smågodis precis vad jag ska kalasa på ikväll.

Favorit i repris

Igår plockade jag fram den här jeansklänningen ur garderoben. Den användes minst sagt flitigt förra våren och sommaren och jag var sugen på favorit i repris. I håret fick jag till en rosett av en hundtandsmönstrad scarf och sedan var jag nästintill kittad och klar.

Min blivande

Nu har jag varit på min sykurs tre gånger och kors i taket men nu tror jag allt att det börjar likna något så jag tänkte att jag skulle visa vad det är jag håller på och pysslar med varje tisdagkväll (och lite titt som tätt annars också).
Jag håller nämligen på och ska sy mig en alldeles jättecerise kappa. Den kommer ha rund krage, raglanskärning och lite klockade ärmar.
Jag har inte sytt supermycket innan så det är lite knixigt och tar sin lilla tid men det är himla himla roligt. Har inte riktigt bestämt mig hur jag vill att allt ska bli till slut men funderar på en uppvikt kant längst ut på ärmen, stora knappar mitt fram och kanske två utanpåliggande fickor. Eller ett brett bälte i midjan? Eller något fint på bakstycket? Vad tycker ni?

A Sunday Smile

Idag har jag ätit princesstårta, tittat på svanar, solat nosen och hurrat för födelsedagsbarn. Alldeles prima sysselsättning en söndag som denna må jag säga. På mig har jag haft den här lilla saken som jag hittade på Primark när jag var i London för ett par veckor sedan. Hoppas ni haft en härlig söndag ni också!

Cannelloni

Jag har haft ett recept på cannelloni i min receptpärm som jag velat prova ungefär hur länge som helst. Igår slog jag slag i saken.

Till ostsåsen behövdes:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 krm cayennepeppar
3 dl mjölk
2 dl riven cheddarost
2 msk riven parmesan
2 dl matlagningsgrädde

Till fyllningen behövdes:
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskotnöt
1 vitlöksklyfta
500 g svamp
500 g ricotta
2 msk riven parmesan

Och även 200 g färska lasagneplattor, salt och peppar.

Sätt ugnen på 225 grader och börja sedan med ostsåsen. Smält smöret och rör ner mjölet och cayennepepparn. Späd med mjölken undan för undan och sjud i fem minuter. Dra av kastrullen och häll i all ost och grädden. Krydda med salt och svartpeppar och smaka. Den här ostsåsen är nämligen ljuvligt god.

Smält sedan en klick smör i en stekpanna. Häll i bladspenaten, muskoten, salt och peppar och värm försiktigt så att spenaten tinar och all överflödig vätska försvinner. Häll över spenaten i ett durkslag när det är färdigt. Skär sedan svampen (jag hade champinjoner) i skivor och fräs den i stekpannan tillsammans med den hackade vitlöksklyftan. När det fått färg är det dags att blanda ner spenaten tillsammans med svampen, ricottan, parmesanen och ännu mer salt och peppar.

Hälften av ostsåsen hällde jag i bottnen på en smord form. Sedan klickade jag ut lite spenat- och svampblandning på var och en av lasagneplattorna, rullade ihop dem och la dem med skarven nedåt i formen. Resten av ostsåsen hamnade på toppen av rullarna och sedan åkte alltihop in i ugnen i 20 minuter.

Det hela gick kanske inte riktigt i ett nafs men var sannerligen värt mödan!

Klippt och klart

Idag har jag varit och saxat bort de värsta kluvna hårtopparna jag någonsin skådat och sedan dess har jag inte riktigt kunnat låta bli att fingra runt i håret. En sann fröjd.

The longer the waiting the sweater the kiss

Igår lagades det middag för två i det Beatrixiga hemmet.
Maria kom nämligen på besök.
Vi kokade ihop en spenatsås som vi åt med fylld pasta, vit getost, gott bröd, bubbel och lite sådana små saker.
Efter middagen begav vi oss till Folkan här i stan för att lyssna på Anna Ternheim. Åååh vilken himla bra konsert. Jag blev varm ända in i själen.
Sedan mötte vi upp med Micki som fyllde år kvällen till ära.
Och så träffade vi Nicole. Och Peter fast han fastnade aldrig på bild.
Vi spelade ett skojigt spel men typiskt nog kommer jag inte ihåg vad det hette men man skulle förklara ett ord utan att säga ordet för sin lagspelare och lyckades den andra lista ut vilket ord det var så fick man en poäng och raskt fortsätta att förklara fler ord.
Det blev en minst sagt rafflande omgång. Och en minst sagt väldigt trevlig lördagkväll!

Finfredag

Jag är på ett alldeles strålande fint fredagshumör och vill passa på att önska er allesammans en himla härlig helg!

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0