Ännu några fler dagar i Frankrike

Det blev alltså lördag där i Paris och det var dagen då Maria och jag skulle vinka hejdå till Ellen och Paris för den här gången. Sagt och gjort, vi hyrde oss en liten bil på Gare du Nord och puttrade så sakteliga och försikteliga oss ut ur staden. Mot Champagne och staden Reims!
Just den lördagen var det 14 juli, alltså Frankrikes nationaldag, så i Reims möttes vi av flaggor.
 Och fina karuseller.
Framåt kvällskvisten letade vi upp en trevlig uteservering och eftersom vi var nästintill utsvultna satt det helt otroligt fint med en fiskburgare, pommes och majskolv för min del.
Dagen efter var det alltså söndag och då har fransoserna sannerligen bestämt sig för att helga vilodagen för då är nämligen väldigt väldigt mycket stängt. Som till exempel Fossier som gör populära små rosa kex. Tur då att de även sålde dessa på matbutiken Monop. Kunde ju inte låta bli att införskaffa mig ett par.
Men det var ju inte för de där rosa kexen vi var i Champagne. Det var ju såklart för bubblets skull! Vi begav oss ut på landsbygden.
Framför många av vinodlingarna finns det tjusiga rosor men de är tydligen inte bara för syns skull. Tydligen ger sig insekter och sådana små kryp sig på rosorna ungefär en veckan innan de hugger in på vinodlingarna. Så blir rosorna plötsligt ledsna får odlarna en indikation på att ett angrepp är på gång och kan vidta åtgärder, i form av besprutning eller vad det nu kan vara...
I regionen odlas mestadels chardonnay, pinot noir och pinot meunier, de tre druvor som normalt används till champagne. Druvorna var än så länge väldigt små och gröna. Tydligen har vädret i regionen varit riktigt uselt i år vilket inte varit så himla bra precis.
Hortensian verkade däremot trivas prima.
Så fick vi ju smaka på det där bubblet också såklart.
Och gå ner under jorden och titta i stora ganska kyliga grottor där flaskorna låg uppradade på lagring, minst 18 månadader men ofta mer.
Och där de stod på lut för att jästfällningen skulle samla sig i flaskhalsen och senare kunna tas bort.
  På ett ställe fick vi se mer hur man gjorde förr.
Medan ett annat ställe visade mer hur de framställer sin champagne idag. Här på bilden har precis korkarna åkt på och flaskorna åker på löpande band vidare för att vändas upp och ner så att den sista tillsatsen som precis blivit ihälld ska blanda sig med resten av drycken.
Det kryllar alltså av massor av champagnehus, stora som små, överallt i byarna i området.
Vi skuttade bara ur bilen, knackade på porten, bytte ett par ord och frågade om vi fick smaka på deras champagne. Så fick vi titta, lukta och smaka på alltifrån en till sju olika varianter. Oftast betalade man två euro per person för det. Om man inte köpte en av deras champagner då, då var det gratis.
Älskade solrosfälten.
Och så stannade vi och tittade på små slott.
Och köpte med oss baguette, frukt och lokala ostar och hade picknick. Tycker ju om alla möjliga sorters ostar men mina favoriter blev nog ändå chaource och langres.
Vi hade inte förbokat boenden för alltför många nätter för det kändes bättre att kunna vara mer flexibla. Det var inte heller högsäsong nu när vi var där så det löste sig fint. Vi bodde till exempel hos en äldre herre och hans fru som hade inrett med mängder av ryschpysch och blommor.
Huset var klätt med löv.
Och till frukost fick vi croissanter och pain au chocolat. ♥
Nog för att vi huvudsakligen var ute efter bubblorna men varför inte slå två flugor i en smäll tänkte vi?
Och passa på att rida som vi båda gillar! Vi fick hjälp med att leta upp ett ställe via internet vilket visade sig vara supermysigt. Det var en liten man som hade hand om det hela och det märktes verkligen hur himla mycket han tyckte om sina djur och det värmer ju lilla hjärtat. Vi fick följa med och hämta hästarna i hagen, borsta, sadla och fixa med allt tills vi satt på hästryggarna. Och så bar det iväg!
Sådär ja. Nu tror jag bestämt att jag berättat det mesta om våra dagar i Champagne. Det finns dock en sak kvar. La grande finale så att säga. Den som väntar på något gott (i dubbel bemärkelse den här gången kan tilläggas)!

Kommentarer
Postat av: Michello

Härliga bilder! Underbara Paris!!

2012-07-25 @ 19:36:42
URL: http://musikforidioter.blogg.se
Postat av: Angelica Leptin

Nu har jag min absolut första tävling i bloggen och vill att så många som möjligt ska vara med och få chansen att vinna StellaWhite Whitening Strips. De som inte vinner kanske får något litet som tröst pris. :P Jag har testat Stella Whitening Strips och det gav resultat redan första gången.

Så missa inte chansen nu att vinna den första EU godkända hemma tandblekningen!

Postat av: KArin

Haha du kommenterade på min blogg exakt samtidigt som jag läste din:))

Svar: haha vad lustigt! :)
beatrixmix.blogg.se

2012-07-29 @ 09:20:03
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: AnnaalonoH

10 million users
The average daily turnover at Binance, which was launched just a year ago, is about $ 1.5 billion. The number of users of the platform has increased from 2 million, which were at the beginning of the year, to 10 million today, according to Bloomberg. Join the successful ...[url=https://www.youtube.com/watch?v=ZbN4H3RrcKM]Binance registration[/url]

2018-09-01 @ 21:43:25
Postat av: BasquaseLippeerremaboitamymn

Kluczem problemów macierzy [url=http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/]RAID 6[/url] są grupy dysków o specjalnej głowie w sterowniku, które chronią informacje z kolejnymi bitami, dzięki czemu utrata 1 lub 2 dysków nie niszczy informacji (mówimy tu właśnie o stanie raid 5 i 6). Dodatkowe bity – parzystość – umożliwiają odtworzenie utraconych danych poprzez odczytywanie wszystkich możliwości z różnych dysków i napisanie na dysku zastępczym.

Kłopot z RAID 5 polega na owym, że dyski mają błędy odczytu. Napędy SATA są powszechnie określane z błędem odczytu błędów (URE) wynoszącym 10 ^ 14. Co oznacza, że raz na 200 000 000 sektorów dysk nie będzie mógł odczytać sektora.

2019-03-05 @ 00:55:27
URL: http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/
Postat av: AntonHanny

Kids beds
[url=http://furniturestuff.co.uk/]Nursery furniture[/url]

2019-04-17 @ 05:43:59
URL: http://furniturestuff.co.uk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0