Pecorinokex med vit choklad & rosmarin

Det har varit VÄLDIGT mycket mat och recept här på bloggen det senaste och här kommer nu ytterligare ett. Receptet på pecorinokexen med vit choklad efterfrågades och såklart att jag vill dela med mig av det då.

Riv 100 g pecorinoost och 80 gram vit choklad. Blanda ihop det med 100 g smör, 1/2 kryddmått cayennepeppar och drygt 2 dl mjöl. Knåda ihop och forma sedan till rullar i den storleken som man vill. Sedan är det dags att göra garneringen. Hacka 75 g pumpakärnor, riv ytterligare 50 g vit choklad och blanda det tillsammans med rosmarin, ungefär mängden från en halv kruka. Rulla sedan rullarna i garneringen och pytsa in dem i kylskåpet en stund eller till och med över natten. Efter det är det dags att skära rullarna i 3-4 mm tjocka skivor, lägg dem på bakplåtspapper och skjutsa in det hela i 5, kanske 10 minuter i 175 grader. Kexen smakar annorlunda på något vis, var beredd på det, och är nog godast tillsammans med ett gott rött vin.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Smaskens!

2011-11-24 @ 10:03:03
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Johanna

Tack snälla! :)

2011-11-27 @ 18:10:35
URL: http://attfyllaenbubbla.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Vilka spännande kakor, lät ju jättesmaskigt :D

2011-12-09 @ 11:41:28
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Junitjej

Ser goda ut!

2011-12-09 @ 18:10:13
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Sara

Jobbar extra på ett bageri på helgerna, och där säljer vi parmesankex. Ungefär som dessa skulle jag tro. Visst är dom goda? :)

2011-12-11 @ 12:41:45
URL: http://whenitcomesto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0