Tjyvstart
Igår bara kunde min väninna och jag inte hålla oss. Vi var tvungna att tjyvstarta våffeldagen. Allra först började vi kvällen med ett glas bubbel.
Sedan gjorde vi en våffelsmet som räckte till ungefär åtta våfflor. Då behövdes det här:
50 g smör
2 ägg
4 dl bovetemjöl
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten, gjärna kolsyrat fast det hade inte vi
3 tsk bakpulver
1 gnutta salt
Först smälte vi smöret och lät det svalna. Sedan separerade vi vitorna från gulorna i de båda äggen. Vi vispade ihop mjöl, mjölk och vatten och tillsatte sedan äggulorna, bakpulvret, smöret och lite salt. Sedan skulle smeten gärna stå och vila ett litet slag men det orkade inte vi vänta på så vi vispade ihop äggvitorna till ett hårt vitt skum och vände ner i smeten.
Sedan gräddades det matiga våfflor så det stod härliga till på mitt våffeljärn som jag fått av min mormor som själv införskaffade det på 50-talet. Våfflorna serverades med hackad rödlök, gräslök, kräftstjärtar, röd tångkaviar, gräddfil, färskost med smak av pepparrot och skivad citron.
Och så var det bara att njuta...
Kommentarer
Postat av: Jeanette
Wow, det där var ett nytt sätt att äta Våfflor på :)
Jag har inte ätit det på jätte länge. Någonstans har jag ett jättefint gärn från 70talet. :)
Postat av: Fani
ja, kan tänka mej :)
gott det såg ut!
Postat av: Maria
MUMS!
Postat av: Tricolore
Åh det lät ju jättegott! Dte måste jag prova på, fast jag äger inget våffeljärn dock. Ditt var ju himla fint alltså!
Postat av: Malin
Va mycket gott du verkar göra! Bara sitter här hungrig och vattnas i munnen.
Och du - jag skymtar den superfina retro köksvågen, är det en blå du har? Har tidigare varit nära att införskaffa en röd eller vit. Så fin detalj i köket!
Postat av: Cissi
Det låter och ser riktigt gott ut men jag har aldrig testat ;P
Kanske borde det!
Trackback