Farmors rabarberpaj
Rabarberna i mammas och pappas trädgårdsland sjunger snart på sista versen så jag passade på att göra en rabarberpaj.

Receptet kommer från farmor och är skrivet med snirklig skrivstil. Kanske lite svårt att se på den pluttiga lilla bilden men såhär står det:

1/2 - 3/4 kg rabarber sköljes och skäres i 3 cm bitar och lägges i en ugneldfast form.

2 dl strösocker och 1 msk potatitismjöl blandas och lägges på rabarberna. Formen sättes i medelvarm ugn ungefär 10 min tills rabarberna mjuknat något.

Blanda under tiden 2 1/2 dl vetemjöl, 1 msk socker och 1 hg margarin till en smuldeg. Lägg degen på formen och sätt in i ugnen ungefär 15 min eller tills den fått färg.

Serveras med god gräddmjölk. Fast vi tog vaniljsås istället. Tack för receptet farmor långt upp i himlen. Den blev jättegod!
Kommentarer
Postat av: Izabell
Åh så gott det såg ut!!:-D Jag gjorde oxå rabarberpaj igår!:)
Kram Izabell
Postat av: Ronette
åååh :) rabarberpaj är verkligen det bästa jag vet!
Postat av: Ingeborg
Så vakkert at du hilser til farmor...Jeg skriver brev med mormor, elsker skriften til sånne flotte gamle damer! Rabarbrapaien så helt herlig ut :D
Postat av: Anonym
åh, rabarberpaj är ju ungefär det bästa som finns.
Postat av: Madeleine
åh jag såg först nu att du också har gjort rabarberpaj! mums vad gott det är.
Trackback