Action på Lugnet

Jag hade just varit och handlat tidigare i eftermiddags och skulle precis gå in genom dörren när jag fick höra ett fasansfullt skränande. Vad i hela friden tänkte jag och tittade mig runt omkring.
På lyktstolpen till vänster på bilden här ovanför fick jag syn på en fiskmås. (Rätta mig om jag har fel, fåglar är inte mitt starka ämne.) Och tittar man riktigt, riktigt noga och dessutom har lite livlig fantasi kanske man kan urskilja en boll under bänken som sticker ut till höger i fotot.
Här är bollen på lite närmare håll. Två små alldeles ulliga och gulliga fågelungar!
Mamman eller pappan vakade över dem hela tiden från sin lyktstolpe. Plötsligt kom en granne ut och gick förbi och genast flög föräldern på en liten attack, fast hejdade sig i sista stund.
Sedan reste bollarna på sig.
Och traskade iväg.
De styrde sina små ben mot lyktstolpen varpå jag styrde mina in till mig. Tittade alldeles nyss ut genom fönstret och såg att de alla tre gick och mumsade på lite saker i en rabatt medan en fjärde mås höll utkik från ett tak i närheten. Så omtänksamt. Men nu ser jag att det är minst fyra fullvuxna flaxande måsar som cirkulerar här utanför fönstret och skränar som aldrig förr. Något verkar vara på gång. Plötsligt är Lugnet inte längre så lugnt som det brukar vara. Hur ska det här sluta...

Kommentarer
Postat av: Maria

näe vad söta små bollar!

2011-06-07 @ 19:09:12
URL: http://mariaeleonor.blogg.se/
Postat av: Bodypalace

här har vi skator som låter som fan tidigt på mornarna. skitjobbigt

2011-06-07 @ 21:34:11
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: Victoria

Haha, sött!

2011-06-07 @ 21:40:29
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/
Postat av: Sanna

Det ser ut som en Fiskmås. Påmminner om Gråtruten men är mindre. Vad söta ungar! :) och det ser ju ut som Fiskmåsungar. :) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Larus_canus2.jpg?uselang=sv

2011-06-08 @ 11:47:03
URL: http://siriusmusta.blogspot.com
Postat av: Magda

Åh vilka små dunbollar!

2011-06-08 @ 12:36:46
URL: http://an0rakcity.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0