Rotsaker och bonusar

Häromkvällen gick Maria och jag hem till mig för att laga middag.
Det var regnigt och ruskigt ute så vi bestämde oss för att göra rotsaker i ugnen med rosmarin och getost.
Och till det fick vi en liten bonus, nämligen Micki, som undrade om vi skulle äta sallad med sallad. Japp, just precis.
Smarrigt blev det i alla fall, det höll även våran bonus med om, och vi enades alla tre om att med bröd, olivolja, flingsalt och vin klarar man sig långt här i livet.

Idag fyller min fina mamma år så jag har varit på födelsedagsmiddag och firat henne i klänning från H&M och ♥-iga strumpisar. Grattis igen bästa, bästa mamma!

En lördag utan planer...

...och den spenderar jag i soffan med en stor kanna kaffe och Paulo Coelhos Alkemisten. En hemskt fin bok om drömmar, öden, möjligheter, att följa sitt hjärta och lite sådant. Har ni läst den kanske?

Ingen vanlig dag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag! Fyller 28 och har blivit firad på så många sätt och vis. Dagen började med att mamma och pappa kom förbi hemma hos mig och sjöng och spelade en trudelutt på ukulelen och sedan åt vi plättar med glass och hallonsylt till frukost. Finfint. Och i den andan har det fortsatt med mer sång, godsaker och en massa grattis. Hihi. Vilken härlig dag!

Smälter en smula eller två

Jag kan inte riktigt slita mig från blocket.ses kattkategori för tillfället. Bläddrar upp och ner bland annonserna och smälter en smula eller två. Jag tror att en katt är just vad som saknas i mitt liv. Tänk en ullig gullig boll som kurrandes kryper upp i knät. Som vill bli killad på magen och som kittlas en gnutta med sin mjuka svans.

Hur söta är inte dessa liksom?
Eller denna?
Eller de här?

Och de är leveransklara ungefär NU. Behöver jag ens säga att jag är hemskt, hemskt sugen. Och att jag fyller år på onsdag. Måste genast googla Storfors...

På pricken igår

Blusen är från topshop och kjolen från gina tricot (fast inget av det är så särskilt purfärskt precis) men det var på pricken det jag hade på mig igår!

I väntan på bättre tider

Där hänger den, kappan jag knåpat ihop på sykursen nu i vår. Den hänger där i väntan på bättre tider skulle man kunna säga. Nämligen varmare väder. Och knapphål.
Vädret kan jag ju inte göra så mycket åt, däremot knapphålen. Fast jag drar mig lite för det, de verkar så svåra att få till. Snart hoppas jag i alla fall på premiär!

Princesstårtor, sturekatter och sushibitar

Förra helgen åkte Ellen och jag till Stockholm en liten sväng för att hälsa på Malin och Ems. Både det ena och det andra hanns med.
Vi åt långfrukostar hemma i godan ro.
Gick på tapasrestaurnag på Söder.
Och vaknade till världens snöslask och rusk på lördagen!
Och jag som bara hade med mig små lågskor. Som tur var fick jag knö ner mina små fötter i Emsis ännu mindre gummistövlar.
Men vad passade inte bättre än en fika på Sturekatten?
Där tårtbitarna var enorma.
Här har vi ju hela mitt söta helgsällskap förresten, mitt i fikan.
På lördagskvällen åt vi sushi och drack bubbel.
Sedan höll vi på att kikna av skratt när vi var på väg dit vi skulle mitt i natten och en vakt kom fram till Emsi i tunnelbanan och sa "Fröken, din öl tack" som hon lite diskret hade försökt gömma under jackan...
Nåväl, på söndagen var vi kanske en aning dåsiga men solen tittade äntligen fram och vi passade på att promenera runt på stan.
Gick bland annat in en sväng på Svenskt tenn och tittade på allt fint. Sedan blev det vips kväll och det var dags att åka hem till lilla Borran igen. Men åh, tack tack för fina helgen!

Veckans middagstips

Här kommer veckans middagstips, så himla enkelt men så himla gott.

Hacka en gul lök, en klyfta vitlök och dela en squash i bitar. Fräs upp allt i en stekpanna. Häll på 2 dl matlagningsgrädde och ett halvt paket crème fraiche och låt det puttra ett litet tag. Salta och peppra efter behag och vänd allra sist ned 200 g skivad kallrökt lax i bitar en jättekort stund. Färdigt att servera! Jag åt med bandpasta, riven parmesan och babyplommontomater på toppen.

En hemskt bra grej är att det även räckte till ett par matlådor så nu längtar jag redan till min nästa lunch...

Hemtrevligt

Jag har varit och köpt mig en hemtrevnad. Dels för att fylla min nya prickiga kruka från Myrorna med något tjusigt. Men allra mest för den fina hemtrevnadens skull. 


Zumba, kycklingar och Johnny Cash

Det har ju varit påskafton! Dagen började med strålande sol MEN snö på taken. Vad är det som händer egentligen? Barmark på julafton men snö på påskafton...
I vilket fall. Jag hade bjudit hem ett helt gäng med vänner till mig på kvällen så jag dukade fram lite ostar och kex och kakor och laxsnittar och sådant.
Så fylldes min lilla lya på pö om pö.
Leena hade bakat jättefina minicupcakes i riktig påskanda dagen till ära.
Och Ellen och jag hade nästan matchat varandra från topp till tå.
Tror aldrig att det varit så många människor hemma hos mig på en och samma gång men ändå (eller kanske just därför?) fångades kanske bara en lite bråkdel på bild. I köket hittade jag i alla fall Bjulle och Peter.
Och Virre, som är jympalärare i Lund, visade upp ett par zumbamoves.
I mitt sovrum satt Ellen och Em och tisslade.
Och till höger och vänster skålades det fram tills klockan blev massor och vi bestämde oss för att gå vidare ner på staden för att hälsa på alla andra påskfirare! Ja, så var min påskafton 2012. En väldans fin sådan.

Eventuellt min nya kompis

Titta vad som ligger här och gottar sig. Kanske är det min nya kompis. Vi är inte helt och hållet överens ännu men vi är sannerligen på god väg. Jag har till slut fallit för frestelsen och är nu i fullt sjå med att ge mig in i den här nya världen. Så, tipsa gärna om appar och liknande tjosan som jag om ett par veckor kommer undra hur sjutton jag har kunnat leva utan...

Glad påsk!

Jag håller på för fullt och fixar inför kvällens festligheter. Städar, pyntar och grejar med godsaker. Det kommer nämligen över en hel bunt fina vänner till mig för lite trevligheter. Men vill såklart passa på att önska er glad påsk också!

Liv och sådant

Man skulle kunna tro att jag helt och hållet gått i ide. Men nixpix, det är egentligen nästan precis tvärtom faktiskt. Jag har passat på att lufta pälsen som aldrig förr och riktigt livsnjutit av våren. Happy days!
Har målat naglarna i en massa fina färger så att jag inte kan låta bli att bli alldeles glad exempelvis nu när jag ser de färgglada fingertopparna skutta fram och tillbaks över tangentbordet.
Har ätit våfflor extra deluxe med allt möjligt gott på.
Klappat katter och lekt med små personer.
Och på kappan är det inte många stygn kvar nu må ni tro.
Har varit i Göteborg lite titt som tätt och ätit gott och pratat liv och sådant.
Och så har jag ju sagt jättemycket hej till alla fina vårblommor. Äntligen!

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0