Färdigtrixat för nu

Flög iväg till Berlin i torsdags och mötte upp min finaste ugglevän. Vi har haft det så himla himla bra. Solat nosen, promenerat gata upp och ner, parkhängt, ätit gudagod mat och bara allmänt livsnjutit i ett par dagar. Nu är jag hemma i min lilla lya igen och egentligen hade jag tänkt att visa ett par foton precis som vanligt. Men så är det som så, att jag har tappat stinget någonstans... Bloggstinget. Så just för tillfället är det nog så att det får vara färdigtrixat här på Beatrix Mix. Om ni skulle undra varför det blir så tyst här. Jag hoppas såklart att jag får fatt på stinget igen. Om ett tag kanske. Men till dess, om det nu blir något dess, så ta hand om er finisar. ♥ Kram.

Hallongrottor, kolakakor, finska pinnar eller chokladsnitt?

 
Här har det visst varit tyst som i graven ett par dagar. Jag har pysslat med lite annat smått och gott. Bland annat bakat småkakor. Är ju hemskt förtjust i sådana! En av de allra festligaste är schackrutorna tycker jag av någon knasig anledning så den sorten fick det bli den här gången. Har ni någon favorit?

Underbart är kort

Idag har solen visat upp sig från sin allra mest strålande sida, i alla fall här i Borås, men mina ben har visst ändå krupit tillbaka in i strumpbyxornas värld igen. Underbart är visst kort. Så är även min blommiga shortsdress från topshop som jag haft på mig idag. Kort alltså. 

Way Out West 2012

Det blev på ett ungefär som jag hade hoppats på årets Way Out West. (Eller kanske till och med ännu lite bättre.) Såg en massa bra band och gick på klubbar till långt in på natten, åt popcorn och drack piggelindrink, fnissade i 3D-glasögon, träffade ett helt gäng av favoritvänner, dansade, picknickade och ja, hade det allmänt hur fint som helst. Det enda som var synd, det var att tiden gick så himla fort. 

Berlinflax

Nu är det inte långt kvar. Det är så att Ugglan och jag har bokat resa till Berlin och i slutet av augusti flyger vi iväg! Så jag tänkte att om det är någon av er som har varit där och sitter inne på en massa bra tips på saker och ting som inte får missas, skriv gärna en rad eller två, för då skulle jag bli hemskt glad. :)

Ett biotips kommer lastat

Biljetten har varit bokat sedan i början av mars och äntligen är det dags! Nu ger jag mig iväg till Göteborg och Way Out West i ett par dagar. Det vankas Bon Iver, Feist, förhoppningsvis en himmel utan regn, Florence + the machine, fina vänner, langos, Hot chip, vin och First aid kit och en massa andra saker i en salig röra. 
 
Men jag tänkte såhär att om någon som tittar in här skulle bli sugen på att gå på bio just nu så måste jag bara tipsa om Take this waltz. Om man gillar sånt där med kärlek, karuseller, en massa finurliga små saker som gör en nästan knäsvag, fina blickar, pirr i magen fast också sånt som kan göra lite ont och vara sådär jobbigt vill säga...

Prickigt från Paris

Hur bra är det inte med en byxdress? Bara att dra på sig och vips, färdig. Den här hade jag på mig igår på jobbet och det är ännu en av de där sakerna jag fick med mig hem från Paris. För ynka tio euro på en second handbutik i Marais blev den min.

Husmanskosten

Jag får nästan aldrig något sådant där längt efter svensk husmanskost. Jag tänker rotmos och fläsklägg, strömming, ärtsoppa, korv, stek med gelé, dillkött, kalops, fläsk och bruna bönor. Och ja, det kan ju bero på att jag mestadels äter vegetariska saker även fast en och annan firre slinker ner också. Men så häromsistens blev jag bjuden på kålpudding på vegetarisk färs, färskpotatis, brunsås, lingonsylt och kokta morötter. Och jag kapitulerar. Hade helt och hållet glömt hur gott det ju kan vara.

Jag idag

Idag var det dags för invigning av en av klänningarna jag köpte med mig hem från Paris. Inga konstigheter, det gick så bra så. Jag tog med den till både Myrorna och Emmaus och gick därifrån med inte så mycket mer än när jag kom dit men tre nya (gamla) lp-skivor i alla fall. Inte så tokigt.
 
 
 

Ett par dagar med
fina vänner, sädesärlor och en kanot

 
I den här lilla bedårande stugan precis vid en sjö spenderade jag ett par dagar och nätter i förra veckan tillsammans med John och Johanna.
Här fick jag sova.
Vi semestrade något kopiöst de där dagarna. Alltså vi gjorde inte så mycket över huvud taget. Om kvällarna grillade vi.
Drack vin.
Spelade kort...
...och försökte svara på frågor om falukorv, stormar, astronauter, stålmän och så vidare. Och så mumsade vi på tivolikulor. 
Om dagarna låg vi i gräset och läste, badade i många många timmar i sjön, pratade om mästerkockar och åt smarriga smoothies som Johnsan fixat till oss.  
Vi gav oss ut med kanoten.
Hej och hå!
Det var verkligen lugna gatan. Och vi hade knappt någon täckning på våra mobiler heller, bara några enstaka gånger då och då. Fast då blev det livat kan jag lova! Det enda vi eventuellt annars behövde fundera en aning över var vad vi skulle äta till middag.
En dag blev det röding.
Och så kikade vi på fåglar och John som är lite utav en expert på det området berättade för oss om pilgrimsfalkar, fiskgjusar...
...och sädesärlor. (Obs John som har fotat, inte jag.)
Och Johanna och jag kom fram till att det där var verkligen dagar som vi kommer komma ihåg och det var precis vad jag behövde de där sista semesterdagarna.

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0