Kurr

Åhh jag är så hungrig. Det värsta är att kylskåpet i princip är tomt. Sushi som jag åt till lunch igår hade allt varit bra smarrigt... Men. Jag får göra som när jag var liten, öppna kylskåpet ännu en gång och hoppas på att det på något mirakulöst sätt har trollats fram något nytt och gott.

Jag idag

Såhär har jag inlett veckan. Blusen är från Myrorna, kjolen och strumpbyxorna från Gina Tricot och skorna från Emmaus. Tjing pling.

25 år

Igår åkte jag till Jönköping på partaj. Beccis fyller alldeles snart 25 och igår var det dags att fira henne.
Ellen och Viktor hade bakat en överraskningstårta.
Det var choklad och jordgubbar och grädde och sådant smarrigt på den.
Födelsedagsbarnet fick såklart skära första biten.
Sedan var det frågesport med en massa Beccis-frågor.
Den här donnan och jag fick visst allra flest poäng och vann. Weee.
Vi fick godishalsband som vi glatt delade med oss av.
Och sedan gick vi till Harrys och Sliver för att danselidansa tills de stängde.
Och idag åt vi frukost på ett mysigt ställe som kanske hette Johans innan bilen styrdes mot Borran igen. Tack Beccis för strålande fest!

Mors dag

Ni glömmer väl inte era mammor idag? Ge dem en extra stor kram. Det ska i alla fall jag göra så fort jag kommer hem ifrån Jönköping. Och på tal om Jönköping, vilken kväll det var igår! Ska kolla igenom kameran och se om det blev några bra bilder lite senare idag. Hej så länge!

Ps. Bilden har ingen direkt koppling till varken mors dag eller Jönköping (fast den är i och för sig fotad i mammas rabatt) men är inte tusenskönor fina?

En torsdag med vissa kanininslag

I torsdags efter jobbet mötte jag upp Maria och så traskade vi till Babbel. De har en massa tapas att välja bland men jag hade spetsat in mig på en annan sak.
De har nämligen en mangoraja som är så nära heaven man kan komma. Ååååh. Till mangorajan åt jag crisscutpotatis, tzayspett och en sallad med tomat och mozzarella.
Jag hade på mig två favoriter. Den ena är en kanintopp från H&M och den andra är rosetter i öronen.
När vi var mätta gick vi vidare till Wisers och mötte upp lite annat fint folk och drack cava och öl och sådana saker.
Som vanligt var vi med på quizet. Och som vanligt vann vi inte, trots vårt fina lagnamn. Men tappra är vi minsann vecka efter vecka.
Tittade även på den här gulliga videon.
Och så fick jag ju hänga med två av mina favoriter. Kan det bli mycket bättre?

Tur

I natt hade jag sådan tur att jag mötte tidningsbudet på vägen hem. Han var så gullig och gav mig en Borås Tidning som jag nu har suttit och bläddrat i medan jag ätit smörgås, smoothie med banan och blåbär och så kaffe till det. Dagen kan knappt börja bättre än så tycker jag. Ikväll bär det av till Jönköping för att fira Rebecca som fyller 25. Kul som attan ska det bli! Men innan dess har jag en massa små saker att fixa så det är nog dags att jag sätter fart. Tjing!

Röd curry med mera

Häromkvällen lagade jag en gryta med de här goda råvarorna och en grytbas med röd curry och pumpa. Superenkelt!
Det var bara att steka upp quornbitarna en aning och därefter steka löken, paprikan och champinjonerna lite lätt. Sedan blandade jag ihop alltihop och hällde i grytbasen. Då blev det i och för sig alltför hot för mina smaklökar så jag spädde ut det hela med mjölk och på så vis blev det även mer sås.
På toppen strödde jag koriander. Åh så gott det blev. Och många matlådor som jag kommer variera med couscous, matvete och ris blev det också.

En rosa klick

Den smårutiga kjolen är från American Apparel och toppen med rosettknyt i halsen fick jag av min fina före detta jobbarkompis Christine som i sin tur köpt den på loppis. Och den lilla färgklicken till väska fick piffa upp det svartvita en aning. Ja, det var vad jag hade på mig idag.

5 fiffiga saker i mitt kök

Ett slags bestick från Sagaform som är som en sked och en gaffel på samma gång.
En plastkniv från NK som ska förhindra att salladen blir brun när man skurit den (?).
Fyra äggkoppar som jag köpt på Myrorna (fast jag gillar inte ens kokt ägg).
En sked med ett långt skaft och ett litet hål i mitten av skopan som gör att till exempel oliven eller kaprisen fångas upp men spadet rinner igenom. Ursprung okänt.
Och en multiklippsax från Designtorget som klipper prima gräslöksbitar.

Alla sakerna, förutom äggkopparna, har jag fått av min lilla mamma vid olika tillfällen. Fiffiga och ytterst nödvändiga, eller hur? I alla fall fiffiga.

Fångad?

Just nu funderar jag på en egentligen ganska oviktig sak. Den saken gäller ett par jeans. Krängde just på mig ett par gamla sådana som jag hittade en bit in i garderoben. Jag har nog inte haft jeans på mig sedan i höstas när jag var ute och red islandshäst i skogen för jag brukar känna mig lite som, hmm.. en fånge i jeans. Det är ju tight precis överallt kring benen.
Hursomhelst gillar jag ändå den här ljusrosa varianten. Jag ska sitta in dem lite nu ikväll för att känna efter ifall det kan vara något för morgondagen.

Toppen är från en utförsäljning, jeansen från Gina tricot och skorna från Din sko.


Good morning sunshines


Vill bara passa på att önska er en fin start på veckan. Ta hand om er!

Vegetariska enchiladas

Jag hann precis gå och handla idag innan regnet började forsa ner. Hade nämligen bestämt mig för att jag ville laga enchiladas.
Jag började med att steka nästan hela påsen med den vegetariska färsen. Även champinjonerna, löken och vitlöken stekte jag lite lätt. Sedan blandade jag ihop allt det stekta med majsen och crème fraichen som var smaksatt med tomat och basilika och så saltade och pepprade jag en aning efter behag.
Jag bredde ut röran på de mjuka bröden, rullade ihop dem och la på en plåt och strödde riven ost på toppen. Röran räckte till åtta rullar. Jag satte ugnen på 200 grader och skjutsade in plåten där i ungefär tio minuter.
En av enchiladerna åt jag direkt med en sallad med vinegrette till. Resten av dem åkte in i frysen och kommer bli prima luncher framöver.

Stockholmsfredag och Boråslördag

Min fredagskväll spenderades i Stockholm under en bro.
På Trädgården.
Med bland annat Ugglan.
Vi dansade och dansade.
Så mycket att trampdynorna började ömma och vi började önska oss ett par stora vingar så att vi hade kunnat flyga hemåt.
Framåt lördagkvällen var jag tillbaks i Borås. Mina fossingar var fortfarande tilltuffsade så tygskorna åkte på.
Mötte upp med ett par pojkar. Vi gick till Wisers och spelade spel.
Det var lika trevligt som vanligt och innan jag gick hem sa jag adjö till alla fina + rustningen. Har ni haft en bra helg?

www

Jag blir lika förvånad och lika glad varje gång jag råkar stöta på ett par små rara ord eller en länk till Beatrix Mix någon annanstans ute på det stora internetet. Det kanske är lite småstört men det liksom bara bubblar till i hela kroppen på mig. Så tack tack tack av hela mitt hjärta. Vill ju gärna tipsa tillbaks.
Sara som har The Velvet Pond gör bland annat så himla fina teckningar som den här ovan. Hon tecknar visst i bläck och färglägger i Illustrator. Så duktig!
Sol Andrea är en norsk tjej som har som mål att inte handla några nya kläder eller skor under hela 2011. Istället syr hon och gör om saker och ting. Alldeles nyligen fixade hon till en gammal sylåda till exempel.
Hos Kajsa och Ronette som har Franges Marron hittar man alltid en massa inspirerande foton och bilder på fina saker som de här urtjusiga shortsen från Topshop.
En sak som var jättekul att se var att Johanna som har bloggen Att fylla en bubbla hade lagat de här laxsnittarna som jag bjöd mina vänner på när jag ställde till med kalas tidigare i våras. Själv fyller hon sin blogg med massa saker som är bra och har precis kommit på hur fantastiskt det är med kalaspuffar och mjölk igen.
Och hos Villa Viola finner man en fin blandning av loppis, trädgård, inredning, tankar och foton. Titta in bara. Ja, titta in hos dem allihop.

Ännu fler guldkantiga tips

Helt galet. Mitt inlägg med 13 tips med guldkant hamnade på blogg.ses förstasida och plötsligt bara vällde det in en massa tips som gjorde er glada, kreativa och var roliga och en massa andra som var rogivande, avkopplande och dämpade stressen. Så jag har gjort en lista med alla tipsen som man kan spara och ta fram när man går och vankar av och an och inte vet vad man ska hitta på! Här är den.

 

  • Läsa en bra bok
  • Scrappa
  • Lösa korsord
  • Ta fram målarlådan och bara låta penseln bestämma och måla något planlöst
  • "Afrikana” vilket innebär att man träffas, äter glass och köper såpbubblor som man sedan blåser ut över hela stan. Sedan tittar man på hur glada alla blir av en sådan liten grej. Tjejen som tipsade om detta skrev att en gång var det ett gammalt par som började dansa mitt i havet av såpbubblorna!
  • Prova alla fina klänningar och kjolar och fuldansa till jättehög musik
  • Sätta sig i en park på en filt och titta på änderna i ån
  • Bada bubbelbad och ha hemmaspa med till exempel ansiktsmask, fotbad, pedikyr och inpackning
  • Laga en kycklinggryta och äta i sängen. Allt man kan äta i skål gör tjejen som tipsade om detta glad
  • Sätta sig i solen på balkongen eller altanen med en god drink med eller utan alkohol
  • Storstäda (läs lyssna på hög musik och tokdansa med famnen full av tvätt och dammtrasor)
  • Äta mango och hallon i massor
  • Pyssla, skapa och vara kreativ genom att till exempel göra egentillverkade smycken
  • Köpa en tidning till exempel Damernas Värld eller Hem och Trädgård.
  • Njuta av natur och sol
  • Göra en supergod smoothie med yoghurt, frysta bär, banan, honung, lite skivad frukt och start (musli) på toppen eller med bananyoghurt, jordgubbar och sprutgrädde
  • Äta nybakat bröd till frukost
  • Spela musik superhögt och bara yla till
  • Dricka frukostjuicen/mjölken i champagneglas
  • Gå ut på promenad när det är mörkt ute och alla andra ligger och sover
  • Glass i solen med fina vänner
  • Spela paintball
  • Laga god mat kanske laxrullar med philadelphia eller annat man kan äta med händerna
  • Leka med smink eller kläder som sällan används eller använda det på något annorlunda vis
  • Måla en tavla med mycket färg och hänga den i en fin ram
  • Fota
  • Ta på sig ett par riktigt snygga skor och strosa omkring på stan
  • Färga håret
  • Ha en TV-/dataspelskväll
  • Måla naglarna
  • Drömma om roadtrips eller åka iväg på riktigt
  • Gå till någon restaurang man inte varit på alls eller åtminsone inte på länge
  • Paddla gummibåt
  • Grilla
  • Spela kubb
  • Slå på en TV-serie till exempel The office, Scrubs eller 2½ men och bara mysa under täcket
  • Gräs mellan tårna

 

Och det var det. Tusen tack för alla fina tips! En guldkantig helg önskar jag er nu. ♥


Gårdagens sallad

Den innehöll quinoa, soltorkade tomater, cashewnötter, melon, chèvre, honung, oliver och lite sådana saker och avnjöts på Viskan tillsammans med trevligt sällskap som var på besök från Stockholm. Behöver nog inte skriva hur god jag tyckte att den var va?
Ps. Det kan kanske ha blivit lite mycket mattjat på sistone...

Let it rain

Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder. Eller vad är det man brukar säga?

Hur som haver gillar jag mina regnkläder.
Gummistövlarna är från Din sko.
Och regnkappan från H&M fast den har ett par år på nacken. Ett år var den min mest använda sommarjacka. Hujedanimig. Det säger en del om den sommaren.
Håret blir lite frissigt men i lagom dos är fint vår/sommarregn kanske inte så tokigt ändå. Om inte annat så är det ju helt okej att sitta inne och kura en dag som denna.


Hembakt bröd

I söndags bakade jag bröd och jag tyckte det blev så gott så jag tänkte dela med mig av receptet ifall någon mer skulle bli sugen. Det här behövdes:

2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
0,5 dl honung
4,5 dl naturell yoghurt

Och såhär gör man på ett ungefär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Riv äpplet. Rör ner honung, yoghurt och äpple. Häll smeten i en smord och mjölad form, ungefär 30 x 10 cm. Toppa med frön och havregryn och grädda det nederst i ugnen i ungefär en timme. Färdigt!

Det går ju säkert även att variera med andra mjölsorter och torkade aprikoser, russin, nötter eller andra saker som man tycker är gott. Och det går utmärkt att frysa in!

Den lilla godbiten

Här är den, läckerbiten som blev över från kalaset igår. Nu ligger den i min mage och kurar istället. Vit choklad kan vara bland det godaste jag vet...

På pricken

Jag spinner vidare på pricken. I helgen hittade jag de här två assietterna på Myrorna som jag liksom inte kunde motstå. Många frukostmackor, kakor, tårtbitar och liknande ska få ta plats på dem framöver!

Kalasklädseln

Igår kalasade jag i prickig klänning med volanger och smala axelband från H&M. Över klänningen hade jag en kort liten topp. Det var en mysig kväll och vi blev bjudna på en helt underbar moussetårta med äpple och vit choklad. Det blev till och med en bit över som min bror hade tänkt att slänga. Stopp och belägg sa jag och så fick jag med mig den hem. Den ska jag allt kalasa på ikväll...

Present till en femåring

Nu ska jag iväg på kalas. Min brors lille gosse fyller fem och det ska firas! Av mig får han en prickig spargris från Mio som jag ploppat ner ett gäng med mynt i.
Sedan föll det sig så att det enda pappret jag hade hemma var rött med vita prickar det också. Matchigt värre. Både pappret och snöret är från Lagerhaus som ju har en massa fina papper att välja bland.

Thaifisk med kokosmjölk och matvete

Igår satt jag och bläddrade i min receptpärm för att få lite inspiration till vad jag skulle laga för middag. Jag hittade en thaiinspirerad rätt så det fick det bli. Lite mer om pärmen finns förresten här.
Jag använde råvarorna här ovanför och började med att koka upp en burk med grön curry grytbas och en burk med kokosmjölk. Under tiden skalade jag och skivade morötterna som jag sedan hällde i grytan tillsammans med broccolin. I 3-5 minuter fick det koka innan jag även hällde i fiskmixen med både torsk- och laxbitar på totalt 300 gram. Sedan fick det puttra i ytterligare i 5-6 minuter. När den tiden hade gått hällde jag i grovt hackad koriander och rivet skal av en lime samt även limesaften. Matvetet var bara att skölja under tiden.
Sedan hällde jag upp ett par slevar av grytan i en djup skål, hällde i matvetet och njöt av den goda doften från koriandern och limen. Och smaken såklart.

Färggrant

Kan man få för många nagellack tro?
Min samling består av en massa genomskinliga och vita lack.
Även röda och rosa är poppis.
Depends nagellack kostar ju bara 25 kronor och alla fina färgerna har visst varit svåra att motstå...
Men bland alla lacken är det i alla fall de här tre som är mina favoriter för tillfället och som jag använder allra mest. Det rosa är från Sephora, det röda från H&M och det svarta lacket från Wet'n'Wild måste vara minst tio år gammalt.

Lördagsfrukost

Mätt och belåten är jag efter finfrukost med kaffe, värmda smörgåsar med pesto, gurka och tomat och så en stor fruktsallad med en apelsin, en banan, ett äpple, vaniljkesella och lite små knapriga saker på toppen. Sitter just och funderar på vad jag ska hitta på idag...

Fredagen den trettonde

Hörrni! Det är fredag. Hur härligt? Väldigt tycker jag. Mötte upp en vän och tog rundan förbi stadsparken på vägen hem från jobbet idag. Klänningen är från Monki, jackan från Gina, väskan är mammas gamla och på fötterna hade jag mina ljusrosa converse. Det känns som att sommarvärmen har tagit en tillfällig paus så imorses rotade jag fram min flätade halsduk som jag virade in mig i. Nu har jag precis kommit innanför dörren och tror faktiskt att jag ska unna mig en liten tupplur. Vi hörs.

Man tager vad man haver

Sallad är ju inte fy skam egentligen. Jag skramlade ihop lite allt möjligt som jag hade hemma. Det blev tomat, gurka, rödlök, avokado, ruccola, pasta med pesto, mozzarella och dill. Kände mig väldigt nyttig när jag satt där och knaprade på min kanin ehhh kanonmat. Nu, däremot, blir det pingis, quiz och öl! Nästan hela veckan har jag gått och längtat.

Med ljus och lykta

Tänkte visa er min lampa som jag har i sovrummet. Igår monterade jag nämligen isär den för att skaka av allt damm.
Själva lampskärmen har jag hittat på en loppis för en femma eller tia.
Sedan har jag använt mig av en gardin men det går ju såklart bra med vilket tyg som helst. Jag sydde ihop de båda ändarna på gardinen (alltså de ändarna som är längst till höger och längst till vänster om gardinen istället skulle hängt ovanför fönstret). Det gjorde jag så att tyget skulle hänga ihop runt om. Sedan fanns det redan en kanal längst upp i och med att det är en gardin men jag sydde ytterligare en söm några få centimeter ifrån den andra. Genom den nya kanalen trädde jag ett resårband och på så sätt snörptes tyget ihop och det rynkade sig fint längst upp.
Sedan trädde jag gardinen över lampan och skruvade fast skärmen.
Et voilà!

(Gick det att hänga med på den beskrivningen? Annars är det bara att hojta till!)

Jag idag

Idag har jag haft på mig en spetstopp som jag har köpt på en utförsäljning och en kjol från Urban outfitters.
Mäh? Vad ligger i väskan?
Jo, ett par solglas som kom väl till användning tidigare under dagen.
Väskan har jag köpt på en loppis och skorna i Thailand eller Malaysia eller något sådant när jag var där och semestrade. Strumpisarna minns jag inte riktigt men jag tycker mig ha sett ganska många sådana varianter runt om i butikerna. Tjing!

En kväll mitt i veckan

Igår promenerade jag och mina gamla skor upp till vattentornet där de blev parkerade under ett par timmar.
Jag slog mig nämligen ner på en filt med de här pojkarna.
Ni har väl inte missat att mustaschkampen har börjat?
Vi tände min lilla smidiga klotgrill som jag köpte på Ica maxi för 99 kronor förra sommaren.
Under tiden smakade vi på vitlöksbröd.
Men vips så var laxen färdig. Till den åt vi en pastasallad, oliver och crème fraiche med smak av timjan, citron och karljohansvamp. Den kan jag varmt rekommendera. Och så grillade vi ju halloumi också. Åh kanske den godaste osten.
Där satt vi tills det började bli kyligt för då packade vi ihop vårt pick och pack och begav oss hemåt. På vägen gick vi förbi en spejsad gunga som bara var tvungen att provas. Och det var ungefär vad jag gjorde en kväll sådär mitt i veckan.

Bortglömd

Idag har solen strålat som aldrig förr och jag har haft en rödrutig klänning på mig. Den är flera år gammal och jag hade nästan glömt bort den trots (eller kanske just därför?) att den vanligtvis hänger på en galge och pryder en av väggarna i min boning. Jag tror i alla fall att den kommer att bli flitigt använd i sommar!

Strand, pingis, drakar & karuseller

Det var den här damen jag hälsade på uppe i Stockholm i helgen.
Bland annat lapade vi sol vid Årstaviken.
Jag kände på vattnet som var ganska kallt.
Det blev även mycket balkonghäng. Till exempel satt vi ute och åt tortellini med en pastasås med olika grönsaker och fetaost.
Till efterrätt fick jag en filmrulle/dammsugare/punchrulle. Kärt barn har många namn.
Och så drack vi GT, alltså gin och tranbärsjuice.
Det föll sig så att vi var på Strand vid Hornstull både på fredagen och lördagen.
På fredagen var det spelning med Little dragon. Det var GRYMT. Och på lördagen var det dans till en massa välkända godbitar.
Där fanns det även ett pingisbord. Kunde så klart inte låta bli att vara med på ett par varv med rundpingis.
Helgens nattamat blev mos med räkröra, ketchup, senap och grillkrydda... Det ser kanske lite smått lagom oaptitligt ut. Desto godare var det.
Även frukostarna på balkongen var smarriga.
Det blev en hel del promenixande runt på stan i det fina vädret.
Och så åt vi lunch på Hermans som hade strålande utsikt.
Men framförallt var det ett riktigt vegetariskt matmecka. Det var nog den godaste buffén jag någonsin ätit. De har olika teman från gång till gång men i lördags fanns det bland annat sallader, tzatziki, hummus, pizza, klyftpotatis, krämig lasagne, grytor och gott bröd.
Och så drack vi kaffe på maten.
Åkte även färjan över till Djurgården.
Den la till precis vid Gröna lund där slänggungan var i full fart.
Jag mötte upp det här lilla paret.
Vi bestämde oss för att gå till Rosendals trädgård och fika.
Efter det så låg vi på en filt och bara slappade och pratade strunt i trädgården.
Och det var det lilla axplocket från min helg. Sedan var det bara att snällt, om än lite motvilligt, hoppa på bussen och åka hem igår igen. Hoppas att även ni har haft det bra!

Honeys I'm home!

Nu är jag hemma från en underbar långhelg i Stockholm. Den sista halvtimmen av bussfärden hade jag sådan träsmak i baken att det nästan var outhärdligt men nu sitter jag hemma i min egna mjuka soffa igen. Stockholm är för härligt alltså men åh vad det var skönt att gå av bussen i lilla Borran och promenera genom stadens lugna gator. Det var alldeles ljummet ute och fåglarna kvittrade. Och så har körsbärsträden vid min gata bara fullständigt exploderat över helgen. Det känns fint att vara hemma ändå.

13 tips med guldkant

Ibland kan det kännas lite, vad ska jag säga, halvtråkigt? Då kan det vara fint att ta till några små tips och trix för att liksom sätta en liten gudlkant på dagen. Här är lite av det jag brukar gilla:
Mysa till det med en fin film, god mat och en skål med karameller.
Ta ett långt, varmt bad.
Äta pannkakor med strösocker till frukost.
Ställa fram en bukett med fina blommor.
Klä mig i något som jag tycker är extra fint.
Unna mig en tupplur på en sisådär 40 minuter.
Baka småkakor.
Leta fram en karta och åka på en utflykt till något nytt ställe.
Äta en extra god fruktsallad med vaniljkesella.
Spela alfapet med fina vänner.
Dricka bubbel.
Bädda med nytvättade, mjuka lakan.
Och blåsa såpbubblor långt upp i himlen.

Vad brukar ni hitta på? Har ni några guldkantiga tips? Skriv gärna en kommentar för det vore så roligt att läsa lite fina saker när jag har separationsångest och sitter på bussen hem från Stockholm på söndag igen, om jag inte hinner läsa dem förr!

Finfint paket

Förra helgen fick jag ett prickigt paket av bästa Ugglan.
Däri gömde sig den här tjusiga toppen. Tror knappt att jag har något i den turkosblå färgen sedan tidigare och definitivt inte med ett så fint kaninprint.
Fast vet ni det bästa av allt? Jag har tagit ledigt från jobbet imorgon så just precis nu sitter jag på bussen upp till Stockholm för att hälsa på henne över helgen och leva loppan!

Bland blommor och blader

Något jag tycker är himla trevligt är att gå till blomsterbutiken.
När mamma och jag for dit nu senast så travade vi säkert runt där i närmare en hel timme. Det finns ju så mycket att titta på.
Till exempel prästkragar.
Och taggiga saker.
För att inte tala om havet med färgglada pelargoner.
Och hortensior som ser ut som små moln.
Ett apelsinträd någon?
Det går ju nästan inte att motstå att få med sig något därifrån så en rosa pelargon fick följa med hem. Den har fått plats på köksbordet.
Och så "behövde" jag en ny grön sak till min röda kanna i vardagsrummet. Det fick bli den här krulliga grejen vad den nu kan tänkas heta. Genast blev det lite piffigare i det Beatrixiga hemmet!

Premiär

Vink vink!
Såhär ser jag ut idag.
Alla sakerna är ganska gamla fast skorna har jag aldrig ens använt förrän idag. De var ett impulsköp på en supermega-rea och fram tills idag har de stått i bokhyllan och glänst men nu har de alltså fått följa med ut och lufta pälsen. Glädjeskutt på det!

2 bra saker

1. Fixarpappa har fixat min plattång! Häromdagen bara stendog den men nu har han trixat med sladdarna och sakerna inuti tången så den går som tåget igen. (Fast säkert bättre än SJ:s.) Åh så bra!

2. Dessutom fick jag en stor laddning med Di Weekend. Det låter kanske präktigt men weekendupplagan är faktiskt riktigt trevlig. Nu väntar en massa läsning, till exempel om att Lars Wallin vill skapa billigare kläder, vad Mia Skäringer ska hitta på härnäst, hur en av H&M:s dolda makthavare tagit sig dit hon är idag, Juholts planer framöver och vad som serveras på finrestauranger som Noma i Köpenhamn och Sjömagasinet i Göteborg.

Hade jag haft en Gilla-knapp till hands hade jag tryckt på den just precis nu!

Satan i gatan

I helgen blev jag bjuden på fish and chips. Satan i gatan så gott det smakade trots att jag varken befann mig på en pub i Dublin eller hade en Guinness i handen...

Söndagsklädd

Igår när jag var på utflykt med familjen vid Nääs slott såg jag ut såhär.
Volangblusen köpte jag på Gina tricot i höstas, kjolen har jag sytt ihop själv av en spetsgardin om jag inte minns fel och skorna är från Skopunkten.
Håret hade jag satt upp i en stor knut uppe på knoppen. För att få den extra bullig fuskade jag med en donut som jag trädde runt tofsen och sedan virade håret runt.
Strumpbyxorna är tunna och sköra men väldigt fina tycker jag för det är rosetter bak på vaderna. De är förresten också från Gina. Hoppas att ni har fått en bra start på nya veckan! Kram.

Glöm inte att deklarera!

Mest en påminnelse till mig själv så att jag inte glömmer bort det i eftermiddag efter jobbet. Om det påminner någon mer är det ju såklart extra bra. Tjing!

2 * paj, 1 * slott, flera * grönt

Idag har jag varit på utflykt med mamma, pappa, mormor och storebror.
Vi lämnade Borås för att bege oss nordväst om stan till Nääs slott.
Där var det himla fint.
Vi åt middag på värdshuset. Jag tog deras vegetariska alternativ som var en paj med svamp och lite annat gott medan resten av sällskapet valde wallenbergare.
Till kaffet blev det årets första rabarberpaj.
Efter middagen tog vi en promenad och kollade på slottet och omgivningarna.
Utsikten var väldigt tjusig.
Sedan satte vi oss i bilen och åkte slingriga vägar tillbaks hem igen. Allt är ju bara så grönt och fint nu så det är inte klokt. En väldigt mysig utflykt var det och en bra avslutning på den här veckan.

Brallor för en euro

Igår hade jag byxor och det hör väl inte direkt till vanligheten. Jag har inte så värst många att välja bland men just de här kommer från en marknad i Paris. Folk stod och rev och slet i en stor hög med kläder och jag var inte sen att haka på. Fram fick jag dessa brallorna och en euro fick jag hala fram ur börsen. Vilket fynd! Rosetten i håret är från Monki, toppen är så gammal så jag inte minns och silverskorna köpte jag med mig hem från Hongkong när jag var där en gång för ett par år sedan.

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0