I rymden finns inga känslor

För någon vecka sedan såg jag I rymden finns inga känslor. Så.himla.bra. Den handlar om Simon som har Aspergers syndrom. Han gillar rymden för där finns det inga problem, inga missförstånd och inget kaos för i rymden finns inga känslor.
Simons dagar är uppstyrda in i minsta detalj efter klockan eftersom han ogillar förändringar. Han tänker gärna på saker och ting i cirkelform. Cirklar är kontinuerliga medan han tycker att människor, å andra sidan, är komplicerade och svåra att förstå. Han äter olika maträtter för olika dagar i veckan och naturligtvis bara rund sådan.
Simon tycker att människor är opålitliga. De säger en sak men menar något annat. För honom är saker och ting svart eller vitt. En gång är inte ingen gång för det är verkligen en gång och tid är inte pengar för tid är just tid.
Simons bror Sam blir dumpad av sin flickvän och Simon ger sig den på att hitta en ny flickvän till Simon så att allt blir som förut igen. Men kärlek tar tid, precis som sås.
Filmen är hjärtlig, rolig, lite sorglig, färgrik och snygg in i minsta detalj. Den föll mig precis i smaken, mitt i prick! Har ni sett något bra nyligen?

Dinnertime!

Lagom till alla matlagningsprogram på tv i afton (Halv åtta hos mig och Sveriges mästerkock) brukar det börja kurra i magen på mig. Då passar det utmärkt att äta spagetti och sojafärssås, som är ungefär som köttfärssås minus köttet.
Till det behövs spagetti, sojafärs, krossade tomater, majs, tomatpuré, lök, vitlök och kanske lite gräddfil, halloumi och gräslök.
Jag fräste röd lök, gul lök och vitlök i olja. Sedan värmde jag upp sojafärsen och blandade ihop med löken. Jag hällde i de krossade tomaterna, tomatpurén, en del vatten och buljongtärning som jag lät puttra. Samtidigt kokade jag upp spagettin. När det återstod ett par minuter hällde jag i en skvätt gräddfil, majs samt kryddor efter behag i såsen och stekte upp ett par bitar halloumi (en av mina absoluta favoritostar!).
Hux flux var alltihop färdigt. Osten, lite gräslök och en halv tomat som jag hittade i kylen strödde jag på toppen. Dags att dinera!

Alice Bah, rosetter och spets

Nu ska jag strax iväg och lyssna på Alice Bah. Jag förknippar henne allra mest med Disneyklubben. Minns ni? Men sedan dess har hon pysslat med en massa andra grejer som hållbarhet och fair trade. Hon kommer prata om att göra det man tror på och att lyssna till sin inre röst och det låter ju väldigt bra och intressant.

På mig har jag en beige topp med rosetter längs armarna och en spetskjol som jag sytt ihop själv för ett par år sedan. Jag har nästan aldrig använt kjolen och minns att jag inte blev helnöjd med den så då är det ju perfekt att prova den bara under någon liten stund nu ikväll!
Kan undra om jag hittade något intressant på golvet förresten.

För 55 pickadoller fick jag...

...en kanin med förvaring, kanske för mina sminkborstar.
...en glasflaska.
...och två ljusstakar.
Alltihop hittade jag på Myrorna i lördags. Det roliga var att jag nyligen såg kaninbyttan hos Ida och tyckte att den var så gullig. Hur höga är oddsen på att jag själv springer på en likadan?

Spelar vädret mig ett spratt?

I lördags klockan 14.35:
Strålande sol och vårkappan är på som ni såg häromdagen. (Jag återanvänder bilden.)
I söndags klockan 18.50:
Jag vaknar från min tupplur och det toksnöar.
Imorses klockan 06.55:
Jag kryssar mig fram i slasket på väg till jobbet. Någon hade visst glömt grillen ute.
I eftermiddags klockan 17.20:
Vädret verkar åter vara på banan igen. Våren nästa?

Sysslor en lördag

Lördagen bjöd på en second handrunda.
Sedan hälsade jag på hos mormor.
Och åt våfflor med hemlagad hallonsylt tills jag storknade.
På kvällen fick jag besök av fina vänner.
Det tyckte jag var himla trevligt.
I köket blandades det turkosa drinkar. Peters fattning om glaset går inte av för hackor.
Vid halv 9 började earth hour så vi släckte lamporna och tände en massa stearinljus.
Och så fick jag ta mig en bugg med herrn här. Fy farao vad kul.
Och snicksnacka med bästa Ellen.
Sådana här lördagar gillar jag minsann. Tänk om alla dagar kunde vara lite mer så!

Om att inte ställa fram klockan

Idag för ett år sedan var jag i Paris. Maria och jag tog en långweekend för att få känna lite på våren, prata franska, äta croissanter och lite sådana saker.

Vi hade en tipptopp söndag. Intet ont anande gick vi på en stor marknad vid Porte de Clignancourt.
Åkte karusell i Montmartre.
Och tittade på Paris.
När det började bli kväll begav vi oss till 6:e arrondissemanget och åt middag på ett superfranskt ställe med rödvitrutiga dukar som hette Chez Fernand och så avslutade vi kvällen och resan med en french coffee.

Hemskt nöjda med vår semester var vi när vi släckte lampan den kvällen för att tidigt, tidigt på måndagmorgonen ta planet hem till Sverige igen. Jag hade nästan somnat när Maria hajade till. Vänta ett tag, vad är klockan egentligen? Som ett jehu flög jag upp ur sängen och ner till receptionen för att fråga conciergen. Och mycket riktigt, hela dagen hade vi missat att ställa om tiden.
Tur att Maria kom att tänka på det! Annars hade planet åkt hem utan oss. Fast å andra sidan kanske jag fortfarande hade varit kvar i Paris vid det här laget i så fall...?
Summan av kardemumman, glöm inte tiden idag.

Röd kappa och prickig mössa

Idag har jag verkligen fått sol på nosen. Jag tog fram min röda vårkappa som jag köpte för flera år sedan när H&M sålde ut produkter i sin 2:a hands butik (som inte längre finns kvar) här i stan. Den kostade mig 80 pix minns jag. Jag använde den inte så mycket då men desto mer nu.
Knöt en stor rosett runt halsen.
Och satte min prickiga mössa från Gina på knoppen.

Lördag, frukost och sol

Jag vaknade med ett ryck vid tiotiden och trodde att jag hade försovit mig till jobbet. Men så insåg jag till min förtjusning att, nej, det är ju lördag idag. Till frukost blev det kaffe, äpple och smörgås. En med pepparrotsost och kräftstjärtar och en med grön pesto och tomat och på toppen strödde jag gräslök på båda två. En drottninggrotta slank visst ner också...

Nu måste jag bara ut, ut, ut! Det är solsken och klarblå himmel här idag!

Som ett russin

Efter en lång vecka är det lite extra skönt att komma hem fredag eftermiddag och bara unna sig lite avkoppling tycker jag. Så det har jag gjort nu. Laddade upp med tända ljus, ett äpple och ett nytt nummer av Damernas Värld som damp ner i brevinkastet igår. Jag nappade på ett erbjudande med tre nummer och två biobiljetter för 79 kronor. Prima!
Jag tappade upp ett varmt bad.
Sedan hällde jag i en skvätt bath tonic och lite mjukgörande olja.
Och så var det bara att skutta i!
En dryg timme senare steg jag upp som ett litet russin men varm, mjuk och avslappnad. Alldeles för sällan tar jag mig ett bad egentligen. Det är ju jättehärligt!

Tjyvstart

Igår bara kunde min väninna och jag inte hålla oss. Vi var tvungna att tjyvstarta våffeldagen. Allra först började vi kvällen med ett glas bubbel.
Sedan gjorde vi en våffelsmet som räckte till ungefär åtta våfflor. Då behövdes det här:

50 g smör
2 ägg
4 dl bovetemjöl
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten, gjärna kolsyrat fast det hade inte vi
3 tsk bakpulver
1 gnutta salt

Först smälte vi smöret och lät det svalna. Sedan separerade vi vitorna från gulorna i de båda äggen. Vi vispade ihop mjöl, mjölk och vatten och tillsatte sedan äggulorna, bakpulvret, smöret och lite salt. Sedan skulle smeten gärna stå och vila ett litet slag men det orkade inte vi vänta på så vi vispade ihop äggvitorna till ett hårt vitt skum och vände ner i smeten.
Sedan gräddades det matiga våfflor så det stod härliga till på mitt våffeljärn som jag fått av min mormor som själv införskaffade det på 50-talet. Våfflorna serverades med hackad rödlök, gräslök, kräftstjärtar, röd tångkaviar, gräddfil, färskost med smak av pepparrot och skivad citron.
Och så var det bara att njuta...

Oemotståndlig

Står man i min hall och tittar in mot köket är det ungefär det här man ser.
Tavlan kunde jag inte motstå när jag var på Urban outfitters i New york så den fick följa med hem till Borås! Den var för söt tyckte jag.

Prickar och en flugsvamp

Igår bar jag en vit klänning med svarta små prickar som är köpt på en utförsäljning en gång i tiden. Till den hade jag en scarf, ett skärp och stövlar, alltihop från Myrorna.
Tidigare satt det guldknappar vid ärmen på klänningen men dem har jag bytt ut till ett par runda, svarta för jag tyckte det passade bättre. Det är ett ganska enkelt sätt att fixa och trixa lite.
Och under scarfen gömde sig ett halsband med en liten liten flugsvamp!

Edith Backlund kom till stan

Varje tisdag anordnar kulturhuset något slags event här i stan. Någon gång har det varit publikrepetition på teatern, ibland besök av en journalist, en konstnär eller något sådant. Igår bjöd Edith Backlund på konsert och det var helt strålande bra! Jag knäppte aldrig några kort för jag hade två stora huvuden framför mig men det är hon som är på framsidan av foldern med vårens program här nedanför.

Jag har helt missat henne tidigare men åh så bra det var! Hon berättade att när hon bodde i USA lärde hon känna en kille som troligtvis skulle ut i kriget mot Afghanistan. Då skrev hon låten Rosie som kom att handla om den killens sista hälsning till sin flickvän. Väldigt sorgligt. Men den låten upptäcktes till och med av Neil Young som publicerade den på sin hemsida där den blev framröstad som en av de tio bästa anti-krigslåtarna. Tänk va!

Hon bjöd även på en hel del nya låtar från den kommande skivan. Så bra så bra. Efteråt hade jag bara en enda härlig välbehagskänsla i hela kroppen av en så överraskande positiv tisdagkväll!

En annan vårkappa

Idag var det äntligen vår i luften! En kappa jag fyndat på Emmaus för en tia åkte på.
Jag piffade upp kappan med två färgglada accessoarer. Det blev väska, scarf och handskar från Gina, basker från H&M och klackeskor från en second handaffär men jag minns inte vilken.
Under kappan hade jag en klänning i mjuk denim som jag köpt på en utförsäljning för något år sedan eller två. Till den fick det bli pärlor och benvita strumpisar. Nu ska jag iväg på en konsert. Hoppas att ni också får en fin kväll!

Happy on a Saturday night

Kan tro att det är några nya som hittat hit via blogg.se´s framsida? Varmt välkomna ska ni vara! Och det är givetvis ni andra från den vanligtvis lite mindre skaran också. Tänkte visa lite vad jag hittade på i lördags kväll. Efter släktkalaset gick jag tvärs över gatan till min granne och hennes katt Ninja som egentligen inte har tre ögon men som hade svårt att sitta still.
Efter ett tag gick vi vidare till en liten fest där bettleri undanbads...
Där mötte vi Petit Pètre. Det är han till vänster, han är en kul prick. Mitt i natten fick han sitt hår avklippt med en trubbig kökssax för ett tag sedan, frivilligt ska nämnas. Och så har han haft låten I wanna be a billionaire som väckarklocka. Så att han inte ska glömma liksom. Cola till höger säger att han alltid går upp innan klockan nio på morgonen. Allt annat är ett misslyckande. Och så är han en riktig hurtbulle och har gett sig i kast med vasaloppet hela två gånger.
Micki brukar alltid dra ett finger över min fönsterbräda för att inspektera hur jag städat när han kommer hem till mig och så dricker han helst vin medan han pluggar matte. Just i lördags ville han hemskt gärna lyssna på 80-tals ballader...
Min granne är gärna säkerhetsvakt på festivaler, stickar och är som sagt ägarinna till den dundersöta katten Ninja. Jag sa till henne att om hon någon gång skulle behöva en kattvakt så ställer jag gärna upp. Tänk vad kul det skulle vara.
Och så jag då. Jag åt en massa pop corn. Det är nog mitt favoritsnacks och enda gången jag saknar en micro (för jag har ingen) är när jag blir sugen på smör-pop corn. Det blir inte riktigt lika gott att poppa i gryta ändå. En annan sak jag är nästan lite väl förtjust i är spagetti och hamburgerdressing. Och kaninhoppning!
En trevlig lördagkväll hade vi ihop, det lilla gänget, jag och några till.

Djurigt

Tänkte att jag kunde bjuda på lördagkvällens dress såhär på kvällskvisten. Den är djurmönstrad och jag tror att den kommer från ett märke från utlandet som heter YaYa. (Fick den av en kompis.) Jag gillar modellen, speciellt draperingen framtill. Det blev röda läppar, svarta naglar och kilklackar till det sen var jag kittad och klar för trevligheter!

Skifte

I mitt sovrum har jag en klädstång som jag hittade i mina föräldrars källare när jag flyttade hemifrån. Perfekt! Men jag insåg just hur svart och tråkig den såg ut.
Så då fick Beatrix rycka ut på lite fix.
Bort med vinterkläderna, fram med vår- och sommarpaltorna.
Ett välbehövligt skifte. Det är ju trots allt vårdagjämning idag. Från och med nu kommer äntligen dagarna att vara längre än nätterna!

Är den här stan för stor?

Trodde aldrig att jag skulle ställa frågan men jag började just undra idag när jag skulle bestämma vad jag skulle äta. Jag var så hungrig så jag hade kunnat äta upp minst en halv häst men häst var jag såklart inte sugen på.

Ville jag ha tacos? Pizza? Falafel, sushi, räksallad, thai eller indiskt? Det fanns för mycket att välja bland helt enkelt och när man är så där hungrig kan man knappt tänka klart. Till slut bestämde jag mig för spice ´n rice. Jahopp, friterade räkor, panang curry eller cashewnötter? Behövde ännu mer betänketid. Det blev cashew.

Filmen behövde jag däremot inte fundera en enda minut över. I rymden finns inga känslor har jag velat se så himla länge!

Morgonstund

När jag gick hem i natt mötte jag ett tidningsbud med hela bilen proppfull av tidningar. Mycket, mycket vänligt frågade jag om han möjligtvis hade en tidning över. Och det hade han!

Jag ♥ kaffe + tidning!

Vårkappa, födelsedagsbarn och sniglar

Idag har vi firat mormor och moster ute på landet för de har fyllt år. Solen värmde gott och snön som oväntat återigen dök upp i fredags smälte i rasande fart.
Jag plockade fram vårkappan.
Och vårskor. Det var lite lagom opraktiskt i och för sig men jag skulle inte promenera några långa sträckor.
Till förrätt blev det festliga våfflor med två olika röror.
I och med att det var två födelsedagsbarn och flera olika gäster fanns det många tjusiga blombuketter.
Min moster samlar på sniglar. Åtminstone 50 stycken räknade jag till.
Barnen dukade och de tyckte nog att jag verkade väldigt sugen på efterrätt. Jag fick den stora skeden.
Det blev en slags tårta med jordgubbar och vit choklad. Mmm!
Trevligt var det och mätt och belåten är jag. Nu kilar jag tvärs över gatan för att möta upp med några vänner. Vi hörs imorgon!

Kalasdags

Nu pyser jag iväg på släktkalas! Tjing!

Hur gulligt?

Gudars skymning. Bara titta på det här. En fin lördag vill jag passa på att önska er alla!


Fjärilar i magen

Redan på bussen kände jag fjärilarna i magen. Dem flög runt som om det vore deras sista sommardag vid liv. När jag öppnade dörren och gick ner för trapporna eskalerade nervositeten och plötsligt kom doften och surret emot mig. Så välbekant men så obehagligt. I luckan meddelade jag att jag hade anlänt. Till tandläkaren.

Det är en sådan hiskeligt obehaglig upplevelse tycker jag. Trots att min tandläkare har världens brunaste, snällaste ögon och klappar mig på armen ligger jag på helspänn och med axlarna i högläge ungefär hela tiden och glömmer totalt bort att andas. Allra värst är kraffsen som tandläkaren använder att kraffsa runt med. Ibland ilar det, ibland inte. Det kan man aldrig riktigt veta i förväg.

Efter en kvart var det hela i alla fall över. Och inte ett enda hål som behövde lagas hade jag! Weee! Det har jag firat ikväll med tapas, öl och ping pong, bland annat med den här sötisen.

Risotto!

Igår blev det risotto och en laxbit till middag. En fiffig sak med risotto är att det går att variera en massa, till exempel med svamp, sparris, ärtor, fänkål eller skaldjur. Jag tog lite av det jag hade hemma vilket var arborioris, broccoli, lök, vitlök, purjo, buljong, parmesan och lax.
Först fräste jag lök, vitlök och ris i olja. Sedan slängde jag i en buljongtärning och spädde undan för undan ut med nästan kokande vatten. Precis när det började bli torrt hällde jag på mer vatten och så rörde jag runt nästan hela tiden. Efter en kvart rörde jag i broccolin och purjon och fortsatte att späda och röra. Samtidigt stekte jag till den lilla laxen. Fem minuter senare hällde jag i den rivna osten och kryddade med mest salt och peppar. Färdigt!
Innan jag högg in strödde jag på ytterligare lite purjo och parmesan på toppen och ringlade balsamico över hela kalaset. En liten skvätt vin i risotton hade kanske inte skadat men eftersom jag inte hade det hemma fick jag hålla till godo ändå. Och det gick gott och väl!

En favorit

Här är en liten del av mitt sovrum. I taket hänger en lampa som jag gjort själv. På sängen ligger (ibland) ett överkast från Ikea och där på samsas ett gäng kuddar. Den helvita kommer från Lagerhaus, den röda från Indiska och de två blåa har jag köpt på loppis.
Över sängen hänger min absoluta favorittavla i mitt hem, målad av någon som heter Clymer. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag hittade den på Myrorna för kanske ett halvår sedan och sedan dess har den varit bland det första jag sett när jag slagit upp ögonen om morgnarna och det sista jag sett innan jag försvunnit in i drömmarna om nätterna. Fin tycker jag!

Tygskopremiär

När jag kom hem från jobbet idag lapade jag ett par sista strålar sol genom fönstret iklädd vit spetstopp från Kapp Ahl fast jag köpt den på Kommersen i Göteborg för en tia. Till den hade jag min rutiga kjol från Monki, ljusgrå kofta och benvita strumpbyxor från Gina tricot. Luggen höll jag undan från ögonen med ett hjärt(ligt) hårspänne från Monki.
Och weeho, idag plockade jag fram ett par tygskor för första gången i år! De är köpta på en marknad i Paris för ynka fyra euro. Och då var de konstigt nog nya och oanvända. Det är lite för knasigt egentligen.

Vilken vanskötsel...

Här är några av mina blommor. Igår fick de sig en skvätt vatten och det var verkligen inte en dag för tidigt. I mitten av januari visade jag bilder på mina nymålade bord och då såg de här vännerna helt annorlunda ut. Då blommade orkidén och bladen var gröna och starka. Växten i den röda kannan var pigg och fluffig. Nu har de bara totalt kollapsat. Orkidéernas blad hänger håglöst och sladdrar och stjälkarna är bruna och vissna. Den lilla växten är också ledsen och tappar blad så fort jag rör vid den. Snacka om vanskötsel. Inte ok. Men finns det minsta lilla liv så finns det hopp, eller hur?

Lite pirrig

När jag promenerade hem från jobbet idag kände jag mig lite pirrig. Egentligen hade jag ingen speciell anledning alls till det. Jag har inga särskilda planer för kvällen. Kanske är det bara lite vår-pirr för visst tusan är våren på gång. Igår förberedde jag min cykel inför första turen i år genom att pumpa däcken. Dessutom är en del gator i stan sopade och fria från grus och det är ljust både när jag promenixar till jobbet och hem därifrån. Härligt helt enkelt!

Idag har jag haft på mig en randig klänning som jag köpt på en utförsäljning och en spetskrage från Emmaus. Faktiskt är det exakt samma klädsel som jag hade på mig på mitt allra första inlägg här på Beatrix Mix.

Fairly nuts

Igår träffade jag lilla ugglan för hon var på snabbvisit här i stan. Vi hade myskväll med tv-titt, mozzarellapizza och ben & jerrys. Min favorit fossil fuel har utgått för ganska länge sedan så igår provade vi fairly nuts. Mandelbitarna var himmelskt goda och helt klart höjdpunkten i glassen som annars nästan var på gränsen till för söt. Och då är jag ändå tokig i söta saker.

Pencil vs camera

Via flortunns blogg hittade jag till Ben Heines hemsida och alla dessa fina bilder. Kul! Ännu fler finns på hans hemsida.

Knastrande socker

På helgen vill jag gärna passa på att njuta av en extra god frukost. På vardagarna blir det nämligen nästan alltid samma gamla tråkiga visa. Knäckebröd med mjukost och kaffe.

Men så idag när jag vaknade märkte jag att jag ju knappt hade något pålägg eller något annat lockande heller för den delen. Men jag såg ett ägg och lite mjölk. Perfekt till pannkakor! Jag stekte upp ett gäng för glatta livet, så glatt att brandlarmet började tjuta. Och sen åt jag med len drottningsylt och socker som knastrade mellan tänderna. Det var bara en morgontidning som saknades.

Jag ska dansa fastän hjärtat brister

Bums efter jobbet igår satte jag mig på bussen mot Göteborg. Väl där promenerade jag hem till Maria.
Vi öppnade en flaska bubbel och skålade för allt möjligt men framförallt för att vi skulle få en kul kväll.
Maria har det så fint hos sig tycker jag.
Istället för en soffa har hon ett stort bord som man kan sitta många runt. Och så har hon en tvåarmad lampa och en emmafåtölj.
På fruktfatet sitter en liten fjäril.
Och i taket en fin lampa.
Så småningom var det dags för mat. Det blev en massa goda saker. Sallad, libabröd, halloumi, turkisk youghurt, ajvar, kidneybönröra, oliver och fetaost.
Efter middagen tog vi en taxi till Trägårn för att gå på Säkert. Det var himla, himla bra. Så bra att jag fick gåshud.
När spelningen var slut mötte vi upp Ann och Kenny och gick vidare till Barrique och drack vin och så pratade vi bland annat om att (inte) slänga sprayflaskor i soptunnan och vilket djur vi skulle vara om vi hade varit ett djur.
Maria vill helst vara en lokatta. Men visst är hon lite lik en cocker spaniel?
Och jag är visst en koala. Snäll, lugn och utrotad fast krafsar till med klorna när det inte passar.
Och när de stängde kramades vi, sa hejdå och skiljdes åt.

Säkert!

När det var som allra mörkast i vintras bokade en väninna och jag biljetter till en konsert med Säkert på Trägårn i Göteborg. Då tänkte vi att vi gärna ville ha något att se fram emot lite längre fram i vår så att vi kunde ha något kul att tänka på när kölden knep tag om kinderna och vinden ven genom kappan in på bara skinnet. Om det har hunnit bli vår ännu är jag inte så säker på. Däremot är jag helt säker på att nu har kvällen kommit för Säkert! Pepp pepp pepp! Hoppas ni också får en kul fredagskväll!

(Förresten, Annika Norlin var med i Dom kallar oss artister på svt i februari. Om ni gillar men inte har sett, ta en titt!)

Dagens lunch

Snart är det lunch och det ska bli så GOTT! Jag har nästan alltid med mig lunchlådor och idag är den extra god. Det blev nämligen över en munsbit från middagen jag åt igår kväll innan pingisklubben så nu vankas det alldeles strax pasta med en smarrig sås med broccoli, dijonsenap, kapris och lite annat gott samt parmesan, tomat och kikärtor. Ungefär som på bilden. Fast inget rödvin tyvärr.

Röda stålmannenstövlar och annat trevligt

Nu är jag precis hemkommen från ännu en kul kväll på pingisklubben. Torsdagkvällar innebär more or less alltid samma aktivitet; pingis, öl, quiz. På mig har jag haft en gammal vit knytblus och en rutig kjol från American Apparel. Mina röda stålmannenstövlar från Myrorna har fått komma ut och lufta pälsen, likaså mitt rosettdiadem. Nu skuttar jag i säng. God natt!

Enkel vegetarisk snabbmat

Den här soppan är nedrans god trots (eller tack vare?) halvfabrikat. När jag har ont om tid och/eller inspirationsbrist på matfronten så brukar jag koka till den här. Det enda som behövs är Keldas tomatsoppa, en tomat, mozzarella och färsk pasta. Jag tog tortellini fylld med ricotta och basilika men det går ju för all del lika bra att välja en köttig variant om man hellre vill.
Koka upp soppan, häll i pastan och den hackade tomaten och låt koka någon minut. Servera med mozzarella och kanske lite gräslök eller basilika på toppen. Färdigt!

2 månader som bloggarinna

Den 9 januari i år skrev jag mitt första inlägg här på Beatrix Mix och jag vill bara säga att jag är så himla glad för att jag gjorde det. Tanken på en blogg hade jag haft ganska länge och efter UnderbaraClaras bloggtips och mitt egna välbehövliga inköp av en ny dator satte jag igång.

Det började med att en av de bästa personerna jag känner i hela världen lämnade Borås för att flytta till Stockholm. Vi har känt varandra ända sedan dagis och bodde bara 100 meter ifrån varandra och det var så lätt att bara springa över till den andra och hänga ihop, dricka te, titta på film, ta en promenad. Ja, ni vet. Till exempel har vi varit på Island tillsammans. På bilden är vi precis nybadade och på väg in till Reykjavik igen efter att ha plaskat i blå lagunen. (Och jag var visst fräknig så det förslår.) Såklart blev det väldigt tomt när hon flyttade och då blev den här bloggen ett sätt att fylla en liten del av tomrummet som uppstod. Men nu har jag ytterligare en anledning till att åka till Stockholm då och då och det är ju toppen.
Jag har ingen dagbok eller ens knappt en almanacka så en fördel med den här bloggen är att jag lättare kan komma ihåg vad jag faktiskt har pysslat med och när. Och minns jag inte i huvudet kan jag ju faktiskt bara kika efter. Dessutom var jag väldigt dålig på att ta med mig min kamera när jag skulle iväg förut, förutom på semestrar och så. Nu är den med nästan jämt och till exempel så kunde jag fånga älgarna på bild som var så nära så nära en lördag i februari.
I och med att jag började fotografera vad jag har på mig lite då och då märkte jag att det inte var så himla roligt med en massa svarta kläder. Så nu försöker jag unna mig lite mer färg och det kan ju aldrig skada.
Ingen stress och ingen press men en liten knuff i baken har jag även fått på att få saker gjorda. Till exempel hade jag länge dragit ut på att göra färdigt mina smyckestavlor. Men se nu hänger de på väggen i min garderob och det är mycket lättare att välja ut något fint att hänga i öronen eller runt halsen än innan för nu ser jag ju faktiskt vad jag har för något att välja bland. Även mina satsbord blev färdiga ganska kvickt.
Sist men absolut inte minst vill jag även nämna något som jag definitivt inte räknat med, nämligen alla positiva kommentarer och reaktioner jag fått både här och i mitt så att säga verkliga liv. Det värmer verkligen mitt lilla hjärta mycket. Tack!

Körsbärsträdgården

Igår kväll var jag på teater. Det var publikrepetition på ryssen Anton Tjechovs klassiker Körsbärsträdgården som utspelar sig i början av 1900-talet.
Pjäsen handlar om en ryska och hennes familj som återvänder till familjens gods och dess körsbärsträdgårdar innan alltihop ska auktioneras bort. Det var tragedi och komedi i en fin blandning.
Teater är en helt fantastisk grej tycker jag. Ljus, ljud, kostymer, rekvisita och närheten till scenen är så spännande. Och skådespelarna var så duktiga. På film kan man ju ta hur många klipp som helst för att få till den rätta scenen men på teater får ju skådespelarna bara en chans.
Det enda lilla minuset var att jag fick myror i brallan av att sitta still på en sisådär-bekväm stol under en hel föreställning. Trots paus med fika. Men det var det värt!

Lyckosnurr

Men herre min guuud! Vad roligt att så många har hittat hit till Beatrix Mix! Hej hej och hjärtligt välkomna ska ni vara till min lilla värld.
Idag tog jag på mig en vårig, randig klänning med rosett i ryggen som jag hittade på en utförsäljning en gång i tiden.
Och så firade jag glada besked och sol på nosen med en lyckosnurr! Tjingeling!

Tips till en kall kropp

Kör en vända med dammsugaren. Och räcker inte det, kör även en vända längs golvlisterna. Det har jag gjort nu och jag kan garantera att det känns som att temperaturen har gått upp ett par grader. Dessutom är golv och golvlister betydligt mindre dammiga än tidigare ikväll.

På mitt dammsugarmunstycke har min far satt på stötdämpare. En självhäftande remsa med ludd på, som möbeltassar ungefär, gör att jag nu kan tjonga in i stolsben, bokhyllor och badkar bäst jag vill. Det blir ändå inga repor!

Ny dag, nya tag

Och så var det måndag igen! Idag har jag på mig topp från Zara, kjol och strumpbyxor från Gina tricot och en sammetsrosett i håret från Monki.

Inte 7 sorters kakor men väl 3

Idag har jag bakat småkakor så det stått härliga till. Jag kunde inte välja vilken sort jag skulle baka så jag gjorde både chokladsnitt, kolakakor och drottninggrottor. Det blev nog uppemot 50 kakor av vardera sorten så nu har jag småkakor för många kafferep framöver.
Om ni skulle bli sugna på att baka någon av sorterna så kommer recepten här.

Drottninggrottor
4,5 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
god sylt

Rör ihop de torra ingredienserna och knåda sedan i smöret. Rulla till små bollar, gör en liten håla i bollen, lägg den i en form och klicka sedan i valfri god sylt. Jag tog drottningsylt. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter.

Chokladsnitt
5 dl mjöl
2 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
200 g smör
pärlsocker

Rör ihop de torra ingredienserna (fast inte pärlsockret). Tillsätt ett av äggen och smöret och rulla ut smeten till fyra längder på en plåt och platta till dem lite. Pensla på det sista ägget och strö på pärlsocker. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Skär upp längderna till snittar innan kakorna har kallnat helt och hållet.

Kolakakor
4,5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald ingefära
2 dl socker
4 msk sirap (jag tog lite extra)
200 g smör

Rör ihop de torra ingredienserna (ytterligare en gång). Häll i smör och sirap och arbeta ihop till en smet. Rulla ut smeten till fyra längder på en plåt och platta till längderna en aning. Grädda i ugnen på 175 grader cirka 12 minuter och skär sedan upp längderna i lagom bitar, precis som med chokladsnittarna.

Söndagsfrukost

God morgon! Eller kanske snarare god middag. Jag har precis ätit frukost. Det blev turkisk youghurt, linfrön och honung, en kopp kaffe och två smörgåsar med färskost, tomat och gräslök. Det var gott minsann. Ha nu en fin söndag allihop! Det ska jag. Kanske, kanske att jag ska baka småkakor. 

9 varianter av cupcakes

När jag var liten samlade jag på bokmärken, puttekulor och suddigummin. Ett kort tag hade jag nog även några hockeykort men det blev ingen långlivad historia. Jag har ju aldrig ens gillat hockey. I vart fall, idag består min samling snarare av klänningar, matlådor och cupcakes. Därför tänkte jag visa upp lite ur min cupcakessamling. Det är inga riktiga bakverk dock för de hade aldrig blivit långlivade hemma hos mig...

I badrummet står min våg, inte för att jag direkt har något behov av att väga mig utan mest för att den är fin.
Där finns även den här skålen och i den förvarar jag hårband, hårnålar och liknande.
På mitt träd hänger det här halsbandet och de likadana örhängena ibland.
I köket har jag den här fina (men skrynkliga) kökshandduken från Åhléns.
Där finns också den här kakburken som för tillfället är tom.
Och en bricka som jag fått i spontanpresent av min mamma.
På en tavellist finns en bok med en massa recept som jag visat förr.
Ett gäng servetter är också bra att ha.
Och slutligen har jag en tavla som hänger över köksbordet och ständigt påminner mig om dessa goda skapelser.
Är det någon annan som samlar på något tro? Det vore kul att höra eller kanske till och med att se!

Sol på nosen och lunch med söta systrar

Idag var det nästan-vår-väder ute! Runt lunch traskade jag ner på stan för att få lite sol på nosen och för att möta upp de här två söta systrarna. Vi åt lunch på Orion och jag tog min sedvanliga pastasallad med räkor och en dumlekaka till efterrätt. Ellen med den fina scarfen träffade jag för ett par veckor sedan i Stockholm men vi konstaterade att Rebecca och jag inte setts sedan midsommar förra året. Hon har nämligen varit i Australien i flera månader. I vilket fall var det roligt att träffa dem båda igen! Snicksnack med fina vänner är allt ett bra lördagsnöje.

I follow rivers

Jag lyssnar nuförtiden om och om igen på Lykke Lis låt I Follow Rivers. Lyssna! Jag gillar. Lykke Li får mig alltid att tänka på Dublin. När jag och lilla Ugglan var där på minisemester sommaren för två år sedan så såg vi av en slump att hon skulle spela en kväll. Som på ett bananskal halkade vi in trots att det för länge sedan var slutsålt och himla bra var det. Bilden knäppte jag där.

Skepp ohoj!

Igår åkte jag till Göteborgs hamn i hopp om att träffa min framtida sailor! Dagen till ära klädde jag mig i blåvitrandig body från Gina tricot, kjol från Urban outfitters, scarf och diadem.
Tyvärr var det lite ont om fina sailors i den där hamnen. Nöjd var jag i och för sig ändå för jag fick gå ombord på ett helt gigantiskt lastfartyg. Jag är inte säker på att jag får visa några foton så för säkerhets skull gör jag det inte men jag kan berätta att det var ungefär 350 meter långt, alltså tre fotbollsplaner. På båten var det en hel massa containers. I bredd fick det plats 17 stycken och hade man ställt allihop på ett tåg hade tåget blivit 8 km långt. Då hajar ni kanske.

Som tur var fanns det hiss i fartyget. Det fanns nämligen 16 olika våningar med bland annat matsal, gym och tv-rum. Båten kom från Kina och skulle lossas och lastas i Göteborgs hamn under ett dygn innan den skulle fara vidare mot nya hamnar ute i vida världen. Skepp ohoj!

Med en enkel tulipan

Idag har jag förgyllt min lya med ett gäng blommor.
Det blev tulpaner. Nu blir jag glad varenda gång jag trippar förbi dem!

Statiskt åbäke

Här är min nya kjol! (Fast egentligen är den ju gammal men för mig är den ny.) Den har jag haft på mig idag. Till den hade jag en spetstopp som jag också köpt på loppis, flätat skärp i midjan och en stor blomma från H&M i håret. Jag tycker om kjolen MEN den blev fruktansvärt statisk. Jag kommer inte ens ihåg hur många stötar jag fått under dagen...

Så jag undrar, är det någon som har tips på vad man kan göra åt det?

Blommor på väggen i väntan på våren

En annan sak jag inhandlade samtidigt som jag köpte kjolen som jag trixade till igår är den här tavlan. Den kostade mig 50 riksdaler. Det är inte klokt egentligen. Det får man ju inte ens ramen för i en "vanlig" affär. Till råga på allt är det någon fin själ som har lagt ner flera timmar på att brodera en sådan vacker bukett. Så i väntan på våren och sommaren och riktiga blommor hänger jag upp min nya tavla på väggen och längtar.

Plisserad vadlång kjol

I den här hörnan i salongen (även kallat mitt vardagsrum) har jag spenderat en stund av min kväll. Häromdagen fyndade jag en plisserad, gråbeige, vadlång kjol för en tia.
Kjolen var lite stor i midjan men med en enkel raksöm så sydde jag in den ett stycke. Kanske, kanske att jag har den på mig imorgon. I så fall visar jag!

En liten förskrämd lussekatt

Men titta vad jag hittade i frysen nyss! En liten förskrämd lussekatt som blivit över sedan i julas. Inte skulle den behöva ligga kvar där och frysa mycket längre. Jag satte igång ugnen för att tina katten, bryggde mig en stark kopp kaffe och serverade på min servis som jag hittat på loppis för en spottstyver. Och svusch! Några ögonblick senare låg både lussekatten och kaffet och kurade i min mage istället.

En ganska onödigt nödvändig sax

Det här är en galen sax. Den kapar inte bara föremål en gång, utan flera gånger med ett enda klipp! Men vad tusan ska man med den till?
Jo, den fungerar till exempel utmärkt att klippa gräslök och andra färska kryddor med.
Jag fick den i julklapp och jag tror att den kommer från Designtorget. En ganska onödigt nödvändig sax helt enkelt.

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0