Inbakat

Min plattång verkar ha gett upp. Det händer inte ett smack när jag sticker i kontakten och trycker på knappen. Det är ett litet problem för mig (med betoning på litet) eftersom mitt svall ser ut som en riktig tuffs när jag inte får platta till det en aning. Igår löste jag det med en inbakad fläta. Känner mig alltid som en liten dinosaurie i inbakat. Roarr!

En torsdagkväll till exempel

En torsdagkväll kan man:
Bläddra i menyer i kvällssolen.
Dricka bubbel och inse hur bra man har det.
Äta god plockmat.
Gå till en pub som har lite roliga saker att titta på.
Och vara med på quiz som laget och jag hittills aldrig någonsin vunnit. Fast lika kul är det ändå. Och det här var bara några exempel!

Ett par ögonblick

I måndags fyllde jag år. Jag vaknade av att telefonen ringde och i luren ljöd mammas och pappas skönsång ackompanjerad av pappas dragspel. Mycket bättre än en vanlig väckarklocka! Tänkte även visa ett par andra ögonblick från dagen.
Mormor och jag var hembjudna till mina föräldrar på lunch. Vi blev serverade en gudomlig fisk- och räksoppa med hembakt bröd och så ett glas cider till det.
Tårta och kaffe tog vi ute i trädgården. Mamma hade bakat en av mina favorittårtor som består av en slags mandelmassebotten, kolasås, grädde och kakao på toppen. För en som bor mitt i stan i en lägenhet är det förresten väldigt lyxigt att bara ta på sig trätofflor och traska ut i en grön trädgård.
Och så fick ju jag paket!
Här är en av mammas stoltheter, hennes magnolia. På bara ett par dagar har den slagit ut i full blom. Det går undan i naturen nu minsann. Om ett par dagar eller kanske någon vecka ska jag visa er en annan av hennes stoltheter. Den växer inte men är grön och tjusig. Spännande va?
Lite senare hängde jag med fina vänner i stadsparken i blåvitrutig klänning. Det var, i dubbel bemärkelse, en strålande dag!

Under mina vingar

Ganska nyss hemkommen från sista tisdagkvällen på kulturhuset för den här säsongen. Andres Lokko avslutade och så många ungdomligheter som befann sig på kulturhuset idag har jag nog inte sett där på hela säsongen! Efter en trevande inledning där han introducerades som popartist... artade det sig och han snackade bland annat killinggänget, skilsmässa, politik, pop och varför han numera befinner sig i Göteborg så ofta som möjligt.

Well, trevlig kväll. Nu äter jag makaroner med sked. Kanske låter osmakligt men så gott. Och tidigare var det på det här viset jag promenerade genom staden.
Jackan (eller kappan?) som har korta ärmar köpte jag på Forever 21 i New York för två och ett halvt år sedan, skorna är från Din sko och väskan är mammsens gamla trotjänare som jag så smått tagit under mina vingar.

Årets första grill och dans i dimman

I lördags begav jag mig hem till Viktor för påskaftonsfirande och årets (för mig) första grill som smakade alldeles förträffligt.
Fredrik och Jenny var där. 
Här är nästan hela gänget.
Och Maria såklart.
Efter middagen gick vi in för det började bli lite kyligt. Då fick påskharen som var med mig på äventyr hela torsdagen till slut sätta livet till.
Em valde musik.
Och Becca berättade om boken och filmen The wave som definitivt rekommenderas.
Ellen och Jenny strålade ikapp.
När Viktor fick välja musik och sätta igång sin discolampa blev han extra glad.
Sedan bytte vi till något slags dansband och jag fick svänga runt i en bugg. KUL!
Lite senare promenixade vi in till stan för ännu mer dans i dimman och det var det.
Ps. Måste passa på att tacka tusen gånger om för alla fina gratulationer. Gulliga ni är!

Rosa blommor

Körsbärsträden blommar och jag fyller år. Vilken bra dag! Nu har jag precis ätit god födelsedagslunch med mina föräldrar och mormor och snart vankas det kaffe och tårta ute i trädgården. Hoppas att ni också har en finfin dag!

För första gången

Idag har jag gjort en sak som jag aldrig gjort tidigare, nämligen ätit stuvade makaroner. Imorgon fyller jag 27 så jag tyckte att det var hög tid innan dess. Jag är mest uppvuxen på potatis så stuvade makaroner var det nog aldrig tal om hemma och inte i skolan heller. Men eftersom jag är ett stort fan av pasta i alla dess former så tänkte jag att jag även skulle gilla stuvade makaroner. Och jo visst. Gott! Åt dem tillsammans med sojakorv, ärtor och tomat. Nästa gamla klassiker jag ska prova är makaronilåda för det har jag ju då heller inte smakat på...

Rosetter bland annat

Igår var jag matchad ända ut i tåspetsarna. Klänningen är från en utförsäljning, strumpbyxorna från Gina Tricot och skorna är second hand. Nu ska jag ut och njuta av solen. Puss.

God påskaftonsmorgon

Blå himmel. Sol. Fågelkvitter. Påskliljor. Frukost. Det verkar bli en bra dag det här.

En skärtorsdag med påskharen

När jag kom till jobbet igår stod det en påskhare och väntade på mig vid mitt skrivbord. Det tog inte många sekunder innan jag listade ut att det måste vara gulliga Jessica som låg bakom det hela.
Jag hade halvdag så vid 13-tiden mötte jag upp Maria för lunch i solen på Bakgården. Vi satt ett par timmar och bara njöt.
Sedan tog jag haren i handen och så gick vi och handlade.
Vi mötte upp Em och Ellen, fixade ihop lite goda saker hemma hos mig och begav oss till vattentornet för årets första picnic. I och med att påskharen hade varit med mig under hela dagen så ville jag ju inte direkt snuva henne på konfekten så hon fick så klart också följa med.
Vi mumsade på bovetesallad, stekta grönsaker, halloumi, oliver, bröd och cambozola.
Och det var så himla mysigt!
När solen gick ner gick vi tillbaks hem till mig. På vägen träffade vi en kissekatt som blev väldigt nyfiken på påskharen.
Vi lämnade grejerna, jag bytte kappa och sedan gick vi till Wisers.
Där fick påskharen stifta bekantskap med både öl och cider.
Och träffa massa fint folk.
Det var trångt, varmt och mysigt. För en hare kan det vara lite ansträngande och till min fasa kände jag plötsligt hur hon långsamt började smälta! Snabbt som attan frågade jag bartendern om hon möjligtvis kunde få svalka sig i kylen ett tag. Så klart fick hon det och där spenderade hon resten av kvällen tills vi fram på småtimmarna bestämde oss för att promenera hemåt.
En strålande skärtorsdag hade vi tillsammans, mina fina vänner, påskharen och jag.

Oemotståndligt

Det är som att jag inte kan motstå. Så fort jag tittar in i min garderob nuförtiden är det som att mina ögon dras till det marina temat. Rött, blått och vitt blev det häromdagen igen. Kanske att jag nu till helgen satsar på att vaska fram några andra godbitar. Vi får se. Nu ska jag iväg på långfredagsfrukost med släkten. Vi hörs sen hörrni!

Nu börjar påsken!

Idag är det skärtorsdag så idag börjar påsken på riktigt. Och visst märks det. Utanför mig blommar de här fina minipåskliljorna.
På stan finns det fjädrar i alla dess färger att köpa.
Butikerna är fulla av påskägg redo att fyllas.
Och mitt på stora torget i Borås står det här tjusiga påskträdet.
Med det vill jag passa på att önska er alla en riktigt härlig och glad påsk. Och en stor påskkram skulle jag vilja ge er allihop!

Efter-jobbet-syssla

Idag efter jobbet mötte jag upp Emsi. Hon hade precis kommit hem från sin tre veckor långa semester i Manchester där hon hälsat på sin pojkvän och bland annat shoppat loss på bästa Primark.
Det var underbart väder så vi gick och satte oss på en uteservering. Jag var hungrig efter min torftiga linssoppa som jag åt till lunch så jag beställde in en räkmacka.
Något av det bästa med påsken är att en massa gamla godingar som annars bor på andra ställen runt om i landet kommer hem till Borås för lite långledighet. Till exempel kom Ellen hem just idag och hon hade med sig Viktor.
Vi satt och snickesnackade ett bra tag innan jag tog cykeln och begav mig hemåt men redan imorgon ska vi ses igen! Då jobbar jag dessutom bara halvdag. Hur härligt?

Dags för lunch

Såhär i lunchtid tänkte jag visa er de här fina råvarorna och vad jag har gjort med dem. Jag samlade ihop paprika, lök, linser, morötter och lite annat till en härlig färgfest.
Jag skalade och skivade morötterna och sköljde och skar upp paprikorna.
Jag hade nämligen bestämt mig för att för första gången göra linssoppa och det var nog här någonstans som allt gick käpprätt åt skogen.
Och till slut resulterade i den här mycket knappt ätbara soppan. Nu är den i alla fall utportionerad i olika matlådor och ligger och väntar på bättre tider i frysen.
Är det detta man kan kallar matmisshandel? Härmed är jag i så fall skyldig. På ett sätt känns det dumt att slänga soppan men å andra sidan känns det knasigt att äta upp den när det finns så mycket annat gott som väntar på att ätas. Vad skulle ni gjort?

Ps. Den här soppan hamnar INTE i kategorin Beatrix godsaker.

Rutor, knyt och volanger

Igår hade jag en av mina favoritblusar på mig. Den kommer från Gina och är rutig, har volanger och knyt. Kan det bli mycket bättre? Till den hade jag ett par gamla jeansshorts och ett flätat skinnbälte.
På fötterna hade jag mina röda klackeskor. Dem fick jag alldeles gratis på en second handaffär uppe i Bollnäs i somras för att höger- och vänsterskon inte hade riktigt samma färg. Expediten skulle slänga dem om jag inte vill ha dem. Jag var då inte sen på att tacka ja! Ska ställa den ena i fönstret så att den också får lapa lite sol och blekas vid ett bra tillfälle. Kanske redan nu i veckan faktiskt. Det verkar ju som att det fina vädret håller i sig. Hurra!

Vårkalas

I lördags hade jag lite vårkalas hemma hos mig. Jag dukade fram laxrullarna och olivbollarna och ett helt gäng med kakor som jag bakade en söndag tidigare i år.
Sedan började mina gäster att droppa in. Här är Joel och Micki.
Och jag.
Micki lekte med snacksen (som för övrigt blev väldans goda).
Basse och Maria pratade nog skojigheter.
Och här sitter Micki, Leena, Stefan och Göran.
Sent på kvällen kom även Malin och Kristian förbi och sedan gick vi ner på stan och fortsatte natten på ett annat ställe. I söndags vaknade jag med fina minnen. Jag hade målade figurer på armen.
Och fina små vårpresenter på bordet.
När jag skulle slänga flaskorna i soptunnan för glasåtervinning hände dock ett litet missöde. Jag råkade nämligen även slänga ner mina nycklar som hamnade längst ner i tunnan bland tjugotalet flaskor. Inte en chans att jag nådde ner med armen för att fiska upp dem. Jag fick helt sonika välta upp och ner på hela tunnan så att alla flaskorna skramlade ut för att få fatt på mina nycklar. Det, mina vänner, gör jag inte om!

Som på den gamla goda tiden

Igår kväll kom Malin på besök hos mig. Vi drack te och pratade om lördagens partaj. Sedan bestämde vi oss för att promenixa till videoaffären och hyra film och köpa en stor påse med karameller. Det var precis som på den gamla goda tiden när hon fortfarande bodde i Borås. Hon var så fin, så fin i sin vårkappa från Hobbs i London.

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan. Just den här veckan tror jag kommer bli prima för snart är det ju påsk och långledigt! Och ikväll ska jag visa er bilder från i lördags.

Blommig playsuit

Det blev en himla trevlig kväll igår! Är lite småtrött idag men det hör kanske till? Därför gör jag inte många knop just nu men tänkte i alla fall visa vad jag hade på mig. Det blev en småblommig playsuit från Topshop, vinröda strumpbyxor och benvita smycken. Och för en gångs skull lät jag bli plattången och bara ruffsade till och sprayade håret!

Partajförberedelser

Ikväll ska jag ha ett litet partaj hemma hos mig. Jag har fixat och donat och grejat och städat idag. Jag tänkte bjuda på lite tilltugg och har precis gjort färdigt dem. Här är recepten:

Olivbollar (ca 60-70 stycken)

Hacka ihop 200 g riven västerbottenost med 2 dl mjöl och 100 g smör. Häll i en äggvita och knåda ihop till en deg. Forma degen till en rulle, ungefär 5 cm i diameter. Lägg den i en platspåse och låt den vila i kylen minst en timme. Jag gjorde min deg redan igår så idag var det bara att plocka fram den och skära den i drygt en halv cm tjocka skivor. Varje skiva skar jag sedan i fyra delar och så delade jag ungefär 35 oliver mitt itu.
De små degbitarna rullade jag till runda bollar, la på en plåt och pluppade ner en olivhalva (med snittändan upp) i vardera bollen. Sedan gräddade jag bollarna i ugnen i 200 grader, ungefär 12-15 minuter.

Laxrullar (så många som laxen räcker till)

Tunnbröd, kallrökt lax, färskost med pepparrotssmak och gräslök behövs till de här laxrullarna.
Det är egentligen inga konstigheter. Bara bred ut ett lager ost på hela brödet, lägg på laxskivor på längden, klipp över gräslök och rulla ihop. Den fiffiga saxen har jag förresten skrivit om en gång tidigare. Rullarna ligger än så länge och vilar i kylen. Lite senare ska jag skära upp dem i små bitar och lägga upp på fat.
Hoppas, hoppas nu att mina gäster kommer gilla det här!

Det blev fasansfullt

Japp, middagen igår blev fasansfullt god. Vi utgick från trattkantareller. Alltså doften av smörstekta trattisar som sprider sig i hela köket slår det mesta. Även champinjoner, lök, vitlök och purjo stektes lite lätt och så hällde vi i crème fraiche, kokade färsk pasta som var fylld med ost och blandade ihop alltihopa.

På toppen strödde vi riven parmesan och till pastan hade vi en sallad med tomat och kikärter. Så enkelt men så nedrans gott!

Tjingeling!

Påskliljan och jag vill bara säga hej från Borås idag! Nu ska en fin väninna och jag laga en fasansfull god middag (hoppas jag) och sedan ska vi spela pingis och göra pubquiz.

På mig har jag haft en kappa från Emmaus, stövlar och scarf från Myrorna och väska från Gina. Tjing!

Vad jag gillar med kaniner är...

...den sammetsmjuka pälsen.
...de bylsiga kinderna.
...de lena, långa öronen.
...de stora, mjuka tassarna.
...men kanske allra mest den så söta, näpna munnen.
...och den lilla, lilla sträva tungan.
Och det är ändå bara några av alla de fina sakerna! ♥

(Bilderna har jag lånat från Daily Bunny.)

Eiffeltorn i öronen och fläta i håret

God afton. Hoppas ni mår fint, min lilla läsarskara! Idag har jag haft en liten rackare till fläta i håret och favorittorn i öronen.
Kjolen är från Åhléns och har något år på nacken och toppen har jag hittat på en loppis för en tia men ursprungligen kommer den ifrån KappAhl. Misstänker att den förra ägarinnan kanske tyckte att den krympte en aningens för mycket för det ska ha varit storlek 42/44. Nåväl, mig passar den prima!
På något vis ser det nästan ut som ett par solstrålar lyser in genom fönstret på min vita topp. Det kan jag bara totalt dementera för idag lyser de istället med sin frånvaro.

Smarriga kikärtsbiffar

I söndags hade jag gett mig själv ett uppdrag och det var att göra matlådor. Nästan alltid har jag med mig mat till jobbet för jag tycker det är roligare att lägga slantarna på andra saker än lunch. Jag bestämde mig för att göra kikärtsbiffar. Till det behövdes såklart kikärtor och så tog jag röd lök, gul lök, vitlök, persilja, ägg, ströbröd och citron.
Jag började med att skölja kikärtorna. Medan de droppade av hackade jag löken.
Alltihop hällde jag i en bunke och mixade ihop till en ganska slät smet.
Sedan rörde jag ner ägg, ströbröd, citronsaft, salt, peppar och persilja. Under tiden satte jag igång spisen och hällde en klick smör i stekpannan. Sedan var det bara att klutta ut smeten och steka biffar på löpande band, ett par minuter på varje sida.
Äsch. De blev inte så bildsköna men faktiskt goda.
I söndags åt jag dem med en tomat- och gurksallad och tzatziki. Jag hade tänkt göra en myntasås men myntan såg så ledsen ut redan i butiken så den spar jag till en annan gång. Nu ligger det i alla fall ett helt gäng med kikärtsbiffar i min frys som jag kan variera med diverse tillbehör!

En ovanligt bra måndag

Tjingeling! Den här veckan inleder jag med min nya knytblus från Gina tricot, en gammal trotjänare till kjol och röda klackar på tassarna. Dessutom är det SOL ute. Det verkar bli en ovanligt bra måndag det här.

Alfapet

Igår fick jag besök av tre herrar. Vi bestämde oss för att spela alfapet! När jag var mindre brukade vi spela det allt som oftast i familjen och det är ju ett himla trevligt spel.
Viss betänketid behövs ju.
Och alltså även lite betänketidsunderhållning.
Så småningom hade vi lagt ut nästan alla bokstäverna.
Snabbt som ögat slängde Micki in hela lappen med resultatet i munnen och tuggade sönder den! Trevligt var det i alla fall och det tror jag, trots allt, att även Micki tyckte.

Sovmorgon och finfrukost

Ojoj idag har jag sovit alldeles för länge. Jag vaknade vid niosnåret först och var uppe och skrotade runt ett litet tag men eftersom jag fortfarande kände mig ganska trött så bestämde jag mig för att gå och lägga mig igen. På något mirakulöst sätt hade klockan hunnit bli halv ett när jag slog upp ögonen igen!

Men efter en mumsig frukost är jag på banan igen. Hade ett par ostbitar kvar i kylen sedan i fredags så det blev finfrukost med getost, honung och solroskärnor respektive cambozola, pesto och tomat på frökusar, banan- och blåbärssmoothie och en kopp kaffe. Idag har jag bara en plan och det är att laga matlådor. Eftersom jag är smått besatt av matlådor och frysen nästan gapar tom så kände jag att det är dags för det. Vad jag ska laga har jag inte riktigt bestämt ännu men troligtvis lär jag visa er i alla fall!

Knytblusar, sushi och krokusar

Den här lördagen började med vaniljyoughurt, päron, linfrön, solroskärnor och honung.
Det var helt underbart väder så någon gång efter frukosten gick jag ner mot stan.
På Gina hittade jag de här knytblusarna. Jag blev väldans förtjust och kunde inte välja bara en av dem så jag tog båda två! Den ena åker nog på redan ikväll.
Jag mötte även upp de här två herrarna som var utsvultna.
Vi ville gärna passa på att sitta ute och äta men det var alldeles proppfullt på uteserveringarna.
Så vi gick till Futomaki och köpte sushi.
Vi tog med oss våran mat och gick in i stadsparken.
Och satte oss på en bänk i solen och högg in. Väldigt bra smakade det.
Efter lunchen tog vi en promenix genom parken.
Sa hej till kaninen.
Och tittade på blommorna.
Wips så blev det kväll och strax får jag besök så nu måste jag byta om och fixa och trixa med det sista innan mina gäster kommer. Ta hand om er!

Mission Accomplished

Så. I torsdags var jag på Restaurang Färgeriet. Igen! Har en känsla av att det kommer bli mycket häng där.
Tog en titt i menyn men jag hade nästan redan bestämt mig.
Vi började med stora goda oliver.
Sedan kom huvudrätten och jag hade beställt risotto med grönärtspurré och halstrade pilgrimsmusslor. Jag hade aldrig testat pilgrimsmusslor förr men jo tack, det var inte så tokigt. De andra tjejerna beställde in en massa smårätter.
Efter maten fick vi in en tryffel med nötströssel och en liten dutt hallonsås. Mmm!
Sedan gick jag till Wiser's och mötte upp med lite andra personer. Någon undrade om jag hade antika skor på mig och en annan sa till mig att jag inte behövde anstränga mig så hårt och att han tyckte om mig ändå. What?!? Jag blev minst sagt lite konfunderad... När en gick baklänges till toaletten och tillbaka anade jag verkligen ugglor i mossen. Det visade ju sig vara något spel på de där moderna telefonerna... Själv styrde jag kosan mot pingisbordet!

Godbitar

Igår hade jag på mig en blåvitrutig klänning och en innejacka i spets. Tuttu frutti var från Gina tricot men gammalt som gatan. Fint när man hittar gamla godingar som man nästan glömt att man hade men som man lyckas rota fram ur garderoben nu framåt vårkanten!

Beatrix Potter på Millesgården

Förra helgen när jag var i Stockholm passade jag och min ugglekompis på att göra ett besök på Millesgården på Lidingö. Vi hade hört talas om en Beatrix Potterutställning vilket vi tyckte lät kul.
Det fanns en halvtimmes lång film att titta på om Beatrix liv och dessutom några olika rum att titta runt i. Det var fint tapetserat och dekorerat.
Det fanns gott om rekvisita.
Att döma av övriga besökare så var det poppis bland barnfamiljer.
Det fanns även ett trädgårdsland, en skottkärra, grönsaker och lite annat smått och gott att greja med.
Tittut! (Jag kunde inte låta bli.)
Och så kunde jag inte motstå att köpa med mig den här boxen och den lilla asken.
Den ena innehåll marshmallows och den andra små mintpastiller!
Utställningen var inte så värst stor men för den som är intresserad varar den till någon gång fram i maj. Det är säkert väldigt fint att åka dit lite längre fram i vår när det även blommar i deras trädgård men redan nu tyckte jag att det var 95 väl spenderade kronor vilket det kostar för en vuxen att gå in!

Bowling i Borran

Ikväll har jag varit och bowlat!
Cola hade en mycket elegant stil när han skickade iväg sitt klot.
Vi hade söta skor på oss.
Här är jag med mitt klot. Fast lite senare bytte jag ut det mot ett tyngre och jag tror faktiskt att det gick aningens bättre efter det. Om det berodde på klotet eller att jag blivit lite varm i kläderna låter jag vara osagt.
Göran for fram som ett spjut vilket verkade vara en gynnsam strategi.
Såhär glad blev Cola efter en lyckosam bowl.
Och såhär glad blev jag! Inte en kägla kvar på banan!
En stunds bowling en vardagskväll kan jag varmt rekommendera för välmåendet!

Med Holgan i New York

Något jag definitivt ska bli bättre på i vår är att använda min Holgakamera. Den införskaffades när jag skulle göra mitt examensarbete på textilhögskolan. Nu har den helt fallit i glömska och senast jag fotade med den var i New York i augusti för hela två och ett halvt år sedan. Här är i alla fall ett smakprov på bilderna.

På flygplanet på vägen dit
Utsikt över Manhattan
Empire state building
Brooklyn bridge
Brooklyn bridge igen
Taxibilar på rad
Manhattan
Wall street
Strykjärnet
Jag med frihetsgudinnan i bakgrunden
Mer taxibilar
Vila i Central park

Tufft?

Idag har jag haft en väldigt o-Beatrixig klädsel kan jag tycka. Det blev en grå stickad tröja med små silvertrådar i, en "skinnkjol" från Gina och kilklackar från Din sko. Känns på något sätt lite tuffare (?) än annars. Men jag hade i alla fall mina gamla välbekanta Eiffeltorn i öronen.

String, Norwegian wood och dammsugare

Och så blev det lördag i Stockholm. Vi gjorde oss iordning ganska kvickt.
Det gjorde vi för att hinna få ett bord på String och äta deras frukostbuffé. Den var sannerligen prisvärd. För 70 kronor fick man hur mycket som helst kändes det som, till exempel kaffe, massa olika bröd och pålägg, youghurt, flingor, keso, ägg, gröt, blåbär, jordgubbar, pannkakor och glass. Det var en start på dagen som hette duga. Sedan strosade vi runt på söder och gick i affärer ett tag. Jag köpte en prickig blus på stadsmissionen och en stor spetskrage på emmaus.
Sedan bestämde vi oss för att gå på bio mitt på blanka dagen. Vi båda ville gärna se Norwegian wood. Det är kul att ha sett den men boken är hästlängder mycket bättre tycker jag.
Efter den här "ansträngande" dagen återvände vi till holken och var tvungna att vila middag innan vi skulle laga middag på riktigt. Titta så söta små förpackningar!
Det blev färskpasta, bladspenat, avokado och citron. Till det hade vi ett gäng stekta laxbitar, mozzarella och oliver.
Till efterrätt åt vi dammsugare. Mmm bästa kaffedoppet.
Vi fixade till oss inför kvällen och även Lindy kom förbi. Senare gick vi till Bonden bar och Debaser.
På söndagmorgonen ville vi sova ut, äta smörgås med riven ost och dricka smoothie i lugn och ro.
Sedan åkte vi till Millesgården på Lidingö för att titta på en Beatrix Potter-utställning. Det var så mycket fint så det får jag nästan visa mer från en annan dag.
Efter utställningen blev jag lite småhysterisk för det visade sig att det var förseningar på den röda linjen när vi skulle åka tillbaks in till t-centralen där jag skulle skutta på min buss hem. Som tur var hann jag med en marginal på ungefär två minuter. Mer behövs ju inte egentligen!

Gullmarsplan, krokusar och indiskt

I fredags eftermiddag anlände jag till huvudstaden och Ugglans holk på Gullmarsplan. På vägen såg jag mina första krokusar för i år.
Med mig hade jag dyrbar last från ugglans mamma.
Ugglan bor på översta våningen. Det var lite disigt men titta så fin utsikt.
Vrider man huvudet åt vänster ser man globen skymta fram.
Mot kvällen stassade vi om. Jag till en blå klänning från H&M.
Och ugglan till en knytblus från en utförsäljning i Borås och en ny, fin, lite klockad kjol från H&M.
Så bestämde vi oss för att äta indiskt på ett ställe på Bondegatan som heter Indira.
Där var det kitschigt. Och längst in i ett hörn fanns en liten eremit på väggen.
Jag åt palak ponir som är en vegetarisk rätt med spenat i gryta med hemgjord ost. Och så klart naanbröd. Det var hur mycket mat som helst. Perfekt för jag var utsvulten efter en lång bussresa.
När vi var (för) mätta gick vi vidare till Pet Sounds Bar och lyssnade på skön soul och drack öl innan det så småningom blev dags att promenera hem i stockholmsnatten.
Nu har jag precis kommit hem till Borås igen och ska packa upp väskan och fixa och dona lite innan det är läggdags så vad som hände igår och idag dyker upp imorgon. Tjing!

Massvis av kissemissar

I väldigt många av mina favoritbloggar förekommer det kissekatter. Jag har själv aldrig haft någon katt, däremot akvariefiskar, vandrande pinnar, undulater, fem kaniner och nästan en halv häst... Men eftersom katter är så fina så tänkte jag att vi kan ta en titt på sötnosarna. Och så går det även att klicka sig vidare till ägarinnornas finfina bloggar.

Först ut är den här fina nosen som hittas hos Kall hud och spets.
Hos Vimmelkantig finns Sture. Fast Jennifer bloggar numera här.
Här är Annikas katt Biianka ute och luftar pälsen.
Hos Elsa kurrar Mira.
Hallonsemla har till och med två missar! Den ena heter Elliot och den andra Olof.
Bland hattboxarna hos Vykort till min syster skuttar Tuva omkring.
Här är Bookofmiris misse med väl invanda morgonrutiner.
Tantmarits katt Felix är hela 18 år. Hon har förresten även en get.
Hos Emma får man bekanta sig med Winston.
Och Ronette på frangesmarron längtar efter mjuka kattassar...
Så håll till godo. Och titta in på bloggarna vetja!

Landvetter tur och retur

Igår var jag en sväng på Landvetter. Hade bra gärna satt mig på första bästa plan till sol och lite värme. Men nix. Det var nämligen inget passagerarplan jag skulle titta på utan ett stort fraktflygplan med två våningar.
10 ton bränsle går det visst åt för att lyfta med en sådan här drake från marken och fullastad väger hela spektaklet drygt 300 ton. Godset höll precis på att lastas av.
Tills det var alldeles tomt inne i planet.
Då fick vi ta oss en titt i cockpit. Ser ni så nöjd jag är?
Men någon flygtur blev det inte. Efter rundturen i, utanför och under flygplanet styrdes bilen tillbaks till Borås igen. Det var dags för middag på Färgeriet.
Jag mötte upp den här damen. Och ja, det regnade igår men nej, trots ryktet så regnar det inte alltid i den här stan. Bara så ni vet från en säker källa.
Det var något år sedan jag var på Färgeriet sist och jag hade nästan glömt hur himla trevligt det är där. När det blir lite varmare ser jag fram emot uteserveringen precis vid Viskan men igår satt vi inne bland betongväggar, färska blommor, fina lampor, runda mattor och en massa tavlor. Vi beställde in bubbel.
Och en massa god mat som varm kålsallad med honung och tryffelolja, getostfyllda tomater, svampsoppa, västerbottenpaj, ädelost och bröd med räkröra.
En kontrastrik, mycket trevlig dag var det! Och nu sitter jag på bussen mot Stockholm för att fira helg. Ugglan har flugit in i en ny holk så där kommer vi sitta och hoa, fast inte hela tiden. Skojigheter på stan ska vi också hinna med. Så en trevlig helg önskar jag er! Kram.

bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0