Rågflingebröd med tranbär & pinjenötter
Idag har det regnat och regnat och regnat. Då passade jag på att baka bröd. Den här gången blev det ett rågflingebröd med tranbär och pinjenötter. När det var alldeles nybakt passade jag på att ta mig en smakbit av brödet tillsammans med ett par ostskivor och gurka och kanterna var alldeles sådär frasiga och goda ni vet.
Det här behövdes till ett bröd:
3 dl rågflingor
3 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
3 dl torkade tranbär
1 dl pinjenötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl filmjölk
Jag började med att sätta på ugnen på 175 grader och sedan smorde jag en avlång form med lite smör så att inte degen skulle fastna i formen. Alla de torra ingredienserna blandade jag ihop i en bunke och till sist hällde jag i filen, rörde om och hällde degen i formen. Det hela skjutsades in i ugnen och gräddades i ungefär 70 minuter. Sedan var det färdigt!
Kommentarer
Postat av: jennifer
Åh. Dina recept gör mig alltid så himla himla hungrig! Haha!
Postat av: Lisa
måste göra nån gång!
Postat av: Anna
Det låter ljuvligt. Har gjort en del filmjölkslimpor men aldrig nåt med de här ingredienserna. Måste prova! Såg förresten att du är med på blogg.se, grattis! Har du någon aning om hur man hamnar där?
Kram!
Postat av: Mira
Det ser så godt ut! :)
Postat av: emma
Ser gott ut :)
Postat av: Emmelie
MUMS!
Postat av: Andreas
Tranbär är nyttiga grejor! :)
Postat av: I
Rolig blogg!
Jag delar också ofta med mig av recept! Titta gärna in! :)
www.leeandi.blogg.se
Trackback