Farmors rabarberpaj

Rabarberna i mammas och pappas trädgårdsland sjunger snart på sista versen så jag passade på att göra en rabarberpaj.
Receptet kommer från farmor och är skrivet med snirklig skrivstil. Kanske lite svårt att se på den pluttiga lilla bilden men såhär står det:
1/2 - 3/4 kg rabarber sköljes och skäres i 3 cm bitar och lägges i en ugneldfast form.
2 dl strösocker och 1 msk potatitismjöl blandas och lägges på rabarberna. Formen sättes i medelvarm ugn ungefär 10 min tills rabarberna mjuknat något.
Blanda under tiden 2 1/2 dl vetemjöl, 1 msk socker och 1 hg margarin till en smuldeg. Lägg degen på formen och sätt in i ugnen ungefär 15 min eller tills den fått färg.
Serveras med god gräddmjölk. Fast vi tog vaniljsås istället. Tack för receptet farmor långt upp i himlen. Den blev jättegod!

Kommentarer
Postat av: Izabell

Åh så gott det såg ut!!:-D Jag gjorde oxå rabarberpaj igår!:)



Kram Izabell

2011-06-05 @ 14:13:05
URL: http://mysbella.blogg.se/
Postat av: Ronette

åååh :) rabarberpaj är verkligen det bästa jag vet!

2011-06-05 @ 14:40:56
URL: http://frangesmarron.blogg.se/
Postat av: Ingeborg

Så vakkert at du hilser til farmor...Jeg skriver brev med mormor, elsker skriften til sånne flotte gamle damer! Rabarbrapaien så helt herlig ut :D

2011-06-05 @ 20:35:22
URL: http://godviljabroderi.blogspot.com
Postat av: Anonym

åh, rabarberpaj är ju ungefär det bästa som finns.

2011-06-06 @ 16:00:24
URL: http://noabsolutetruth.blogspot.com
Postat av: Madeleine

åh jag såg först nu att du också har gjort rabarberpaj! mums vad gott det är.

2011-06-10 @ 19:56:07
URL: http://bonjourvintage.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0