Mumsig banankaka

Jag har aldrig gjort banankaka i hela mitt liv fram tills häromdagen men gudars skymning så god den blev. Det här behövdes:

1 ägg
1,5 dl strösocker
2 bananer
4 msk grädde
0,5 dl smält margarin
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Och sedan var det bara att göra såhär:

Vispa ägg och socker riktigt poröst. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med grädde och margarin i den sockriga äggsmeten. Skikta till sist ner mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Grädda i en smord form i ungefär 40 minuter i 175 grader. Sedan är det bara att mumsa!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Har heller aldrig gjort banankaka :O det som är så enkelt, typ som kladdkaka som jag gjort så många gånger. nu måste jag också testa banankaka. banan som är så gott :D

2011-06-08 @ 18:42:17
URL: http://siriusmusta.blogspot.com
Postat av: Veronica

Gud så gott! =)

2011-06-09 @ 19:35:08
URL: http://veronicasadventure.blogg.se/
Postat av: Natasha

men herregud, vad gott!!!

2011-06-09 @ 19:41:59
URL: http://teenagebattlefield.devote.se
Postat av: Rebecca

Gudagott! Banan i kaka är helt klart underskattat!

2011-06-09 @ 21:31:32
URL: http://hallonsemla.devote.se
Postat av: Maria

Göttigt! Mamma brukade baka det när vi var små. Perfekt om man har övermogna bananer som ligger och skräpar oxå. Det händer ju lixom lite för ofta ;)

2011-06-09 @ 23:58:35
URL: http://skogskojan.wordpress.com
Postat av: Madeleine

mums vad gott! banankaka är alltid en klassiker.

2011-06-10 @ 19:54:38
URL: http://bonjourvintage.wordpress.com/
Postat av: frida vega s.

åh banan<3

2011-06-12 @ 21:39:46
URL: http://vardagsbrus.com
Postat av: Rebecca

Banankaka är sååååå underskattat!

2011-06-22 @ 19:42:59
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: J.G~

Jag vill verkligen göra den! Banankaka :'D

2011-06-22 @ 20:50:14
URL: http://jaygee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0