Polkagriskola...

Jag har kokat polkagriskola och den blev inte dum den inte. Blanda 100 g smör, 3 dl vispgrädde, 1 dl ljus sirap, 3 msk flytande honung och 2 dl socker i en kastrull. Så långt, enkelt. Sedan kommer ett litet knixigt moment, nämligen att veta när kolan är klar. I receptet som jag kollade i skulle kolan koka i ungefär 40 minuter men när jag gjorde kulprovet (alltså doppade en tesked kolasmet i ett glas med kallt vatten för att se efter om den gick att forma till en kula för då skulle den vara färdig) efter den tiden rann smeten fullständigt ut i det kalla vattnet. Inte färdig. Först efter en timme och en kvart tror jag att min kola var redo. Men, den som väntar på något gott!

Nåväl, under tiden hann jag gott och väl krossa 100 g polkagrisar och preparera en form, ungefär 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. När kolan väl kokat färdigt hällde jag upp den i formen, strödde på polkagriskrosset och ställde in i kylskåpet för att svalna. Ett tag senare skar jag upp kolan i små fyrkanter och virade in varje liten bit i ett stycke bakplåtspapper. Förvara svalt. Eller ät upp direkt!

Kommentarer
Postat av: Kim

Men muuums! Vad alla har massa godis och bakverk på sina bloggar nu! Man dreglar ju bara av att sitta å titta på bilderna på allas bloggar ;P

2011-12-15 @ 13:56:15
URL: http://lilkim.blogg.se/
Postat av: Paulina

Åh gud jag dör va gott! Kanske jag ska prova? Lycka till med nya kameran btw!

2011-12-15 @ 18:09:02
URL: http://lettersfrompanda.wordpress.com
Postat av: Lisa

mums. måste jag pröva kanske.

2011-12-16 @ 20:43:31
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: raquel

låter helt fantastiskt gott. jag har kokat saffranskola i helgen och ska nog prova detta ikväll!

2011-12-19 @ 18:34:27
URL: http://lindy-lewie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Blogglista.se
RSS 2.0